SDP

SDP on liikkeellä ympäri Suomen Toimintapäivänä 2.10.

Jaa

SDP:n Toimintapäivä järjestetään lauantaina 2.10. Päivän aikana SDP:n puoluejohto, ministerit, kansanedustajat ja aktiivit ovat liikkeellä eri puolilla Suomea. Päivän teemana on ”Suomesta maailman perhemyönteisin maa”. SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm arvioi, että myös tammikuun aluevaalit puhututtavat ihmisiä.

– Tämä on nyt neljäs vuosi, kun vietämme kansallista SDP:n Toimintapäivää, joten perinteeksikin tätä voi jo kutsua. Tänä vuonna haluamme erityisesti keskustella perheistä ja siitä, miten voimme edistää perhemyönteisyyttä suomalaisessa yhteiskunnassa. Koronapandemia on vaikuttanut voimakkaasti moniin perheisiin ja on tärkeää, että perheiden hyvinvointia tuetaan kokonaisvaltaisesti, sanoo Rönnholm.

– Myös se, miten mahdollisimman moni haluava voisi saada perheen tai asua läheistensä kanssa mahdollisimman pitkään ovat kysymyksiä, joista on tärkeää keskustella, Rönnholm sanoo.

SDP:n perhelinjauksien tavoitteena on etsiä ratkaisuja, joilla Suomesta tehdään maailman paras maa perheille. Keskeistä on se, että perheet saavat apua ja tukea kaikissa elämänvaiheissa helposti, nopeasti ja mahdollisimman läheltä.

– Kaikki lähtee arjen palveluista. Löytyykö lapsen päiväkoti tai koulu läheltä kotia? Saako jokainen nuori riittävästi tukea opinnoissaan? Kuinka ikääntyvät vanhemmat pärjäävät ja saavatko he riittävästi tukea arjessaan? Näihin asioihin me SDP:ssä etsimme ratkaisuja. Toimintapäivä tarjoaa meille mahdollisuuden keskustella näistä teemoista laajasti eri puolella Suomea, sanoo SDP:n poliittisen valmistelun päällikkö Kaisa Vatanen.

Myös tammikuun aluevaalit varmasti puhututtavat ihmisiä. Tutkimusten mukaan suomalaisten mielestä SDP on luotettavin puolue sote-uudistusta koskevissa kysymyksissä.

– Hyvinvointialueilla tullaan rakentamaan tulevaisuuden hyvinvointia ja vaikuttamassa muun muassa siihen, pääseekö omalla paikkakunnalla nopeasti lääkäriin, miten terveydenhuollon henkilökunnan jaksamisesta huolehditaan tai onko vanhuspalveluissa tarpeeksi hoitajia. Nämä ovat keskeisiä ihmisten arjen ja hyvinvointiin vaikuttavia asioita, ja näissä kysymyksissä suomalaiset myös luottavat SDP:hen. Meiltä löytyy vahvaa osaamista ja näkemystä näistä kokonaisuuksista ja on tärkeää, että pääsemme näistä myös laajasti keskustelemaan, päättää Rönnholm.

Toimintapäivänä SDP:n puoluejohto ja ministerit ovat tavattavissa lauantaina 2.10. seuraavasti: 

Työministeri Tuula Haatainen:

 • Helsinki, Kruunuvuoren Alepan kulma, klo 11.15-12
 • Helsinki, Ala-Malmin puisto (Vilppulantie Malmintalon takana), klo 12.30-13.15
 • Helsinki, Laajasuon liikuntapuisto (Poutunkuja 8), klo 13.45-14.30 

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman:

 • Forssa, Forssan tori, klo 10-11
 • Hämeenlinna, Kaurialan liikennepuisto, klo 12-13

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm:

 • Jyväskylä, Mäki-Matin perhepuisto, klo 10
 • Äänekoski, Citymarketin tapahtumatori, klo 12

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen:

 • Kristiinankaupunki, Mikkelinmarkkinat, klo 14.30-15.15
 • Seinäjoki, Seinäjoen tori, klo 12.15-13
 • Vaasa, Vaasan tori, klo 10.30-11.15

Kuntaministeri Sirpa Paatero:

 • Kotka, Karhulan tori, klo 9

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm:

 • Salo, Salon syysmarkkinat, klo 10.30-11.30

SDP:n varapuheenjohtaja, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari:

 • Heinola, Heinolan tori, klo 10
 • Hartola, Hartolan tori, klo 11.30
 • Sysmä, Sysmän tori, klo 12.30

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen:

 • Lappeenranta, Lappeenrannan kansalaistori, klo 13.30

Kaikki Toimintapäivän tapahtumat löytyvät verkkosivuiltamme: https://sdp.fi/fi/sdp-liikkeella/.

Lisää tietoa SDP:n perhepoliittisista linjauksista: https://sdp.fi/fi/blog/sdpn-perhelinjauksia-suomesta-maailman-perhemyonteisin-maa/

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP: Hoitoa on saatava aina tarvittaessa7.10.2021 10:57:43 EEST | Tiedote

SDP pitää tärkeänä, että jokainen suomalainen saa hoitoa aina tarvittaessa. Lisäksi henkilöstön jaksamisesta on huolehdittava, sillä hyvinvoiva henkilöstö turvaa laadukkaat palvelut. - Jokaisella ihmisellä on yhdenvertainen oikeus laadukkaisiin ja toimiviin palveluihin. SDP:lle oikea-aikainen hoitoon pääsy sekä sote-henkilöstön hyvinvointi ovat näiden vaalien keskeisimmät tavoitteet, linjaa SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin. Oikea-aikaiset palvelut sekä luovat hyvinvointia että säästävät rahaa. Korona-ajalta kertyneen hoivavelan purkaminen on ensiarvoisen tärkeää. Tarvitsemme hoitotakuun, riittävät ja laadukkaat palvelut ja palveluverkon, jotta hoitolupaus on toteutettavissa. SDP:lle hoitolupaus tarkoittaa sitä, että perusterveydenhuollossa kiireettömään hoitoon pääsee 7 päivässä hoidontarpeen arvioinnista. Hoitolupaus koskee sekä fyysisiä että psyykkisiä terveysongelmia, eli myös mielenterveyden haasteiden kanssa hoitoon tulee päästä viikossa. Myös suunterveydenhoito on ol

SDP Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Heinäluoma: Kaupunkistrategian keskiössä helsinkiläisten hyvinvoinnin vahvistaminen ja eriarvoisuuden torjunta29.9.2021 11:15:37 EEST | Uutinen

Helsingin kaupunkistrategiasta käytävät neuvottelut on saatu suurimpien valtuustoryhmien toimesta päätökseen. SDP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen tärkeimpien tavoitteidensa näkymiseen strategiassa ja kannattaa strategian hyväksymistä. Helsingin kasvu on tuonut pääkaupungin toimintaan ja kaupungin päättäjille paljon uusia haasteita. Ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja eriarvoistuminen ovat tulevalla valtuustokaudella myös Helsingin kaupunkistrategian keskiössä. ”Valtuustokaudella toteutetaan SDP:n esitys 2-vuotisesta koronan elpymisohjelmasta. Lisärahoituksella panostamme hoitojonojen purkamiseen, terapiatakuun toteuttamiseen ja koulujen oppimisvajeen paikkaamiseen”, SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma painottaa. Alueellinen eriytyminen on Helsingin suurimpia haasteita. Eriytymisen uhkaan tullaan puuttumaan kaupunkilaisia kuunnellen ja tutkimusyhteisöä hyödyntäen. ”SDP:n tavoitteesta Helsinki jatkaa pitkäjänteistä työtä tasa-arvoisen kaupunkikehityksen puolesta.

SDP:n viestintäpäälliköksi Miia Järvi ja viestintäsuunnittelijaksi Laura Paatelainen16.8.2021 10:19:52 EEST | Tiedote

SDP:n viestinnässä on tapahtunut muutoksia elokuun aikana. Viestintäpäällikkönä on aloittanut Miia Järvi ja viestintäsuunnittelijana Laura Paatelainen. Järvi siirtyi tehtävään Palvelualojen ammattiliiton viestintäpäällikön tehtävästä. Paatelainen puolestaan on viestinnän väitöskirjatutkija, jonka tutkimuskohteena on erityisesti poliittinen viestintä sosiaalisessa mediassa. – Avoimuus ja kohderyhmälähtöisyys ovat tärkeä osa toimivaa viestintää ja onkin hienoa päästä edistämään näitä uudessa roolissa. Lisäksi koen merkitykselliseksi SDP:n tulevaisuuslinjan näkyväksi tekemisen sekä valmistautumisen tammikuisiin hyvinvointialuevaaleihin. Edessä on mielenkiintoinen ja työntäyteinen syksy, sanoo Järvi. – Poliittinen viestintä ja keskustelu ovat olleet intohimoni jo pitkään. SDP:llä on rakentava, tulevaisuuteen katsova linja, ja olen todella innostunut mahdollisuudesta päästä omalta osaltani tekemään tätä viestiä näkyväksi, Paatelainen kertoo. – Miian pitkän kokemus vastuullisista viestintäte

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme