SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen ei hae enää jatkokautta vuoden 2023 eduskuntavaaleissa

Jaa

Vuodesta 2003 yhtäjaksoisesti SDP:n kansanedustajana toiminut lappeenrantalainen Anneli Kiljunen on päättänyt, ettei hän asetu enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa huhtikuussa 2023.

Kuva: Susanna Kekkonen.
Kuva: Susanna Kekkonen.

- Olen pohtinut asiaa vakavasti jo jonkin aikaa. Ratkaisu selkiytyi lopullisesti toimiessani nyt Eksoten ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallitusten puheenjohtajana.

- Minulle ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät asiat ovat aina olleet lähellä sydäntäni, niin eduskuntatyössä kuin myös paikallisessa politiikassa, Anneli Kiljunen sanoo.

- Parin viime vuoden työskentelyni Eksoten ja nyt hyvinvointialueen johtotehtävissä on kirkastanut sen, että haluan panostaa aikaani jatkossa entistä enemmän eteläkarjalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden eteen. Toivon, että voin keskittää aikani hyvinvointialueemme sote-palveluiden sekä turvallisuus- ja pelastuspalveluiden kehittämiseen, Kiljunen toteaa.

Kiljusen työ eduskunnassa on painottunut sosiaali- ja terveys- sekä sivistyspolitiikkaan. Hän on yksi niistä kansanedustajista, jotka ovat olleet valmistelemassa soteuudistusta vuodesta 2003 alkaen ja työ jatkuu edelleen. Kiljunen on ollut paitsi sosialidemokraattisen puolueen keskeinen sote-osaaja ja useiden ohjelmatöiden puheenjohtaja, myös monien sote-järjestöjen puheenjohtaja.

- Nyt on hienoa hyödyntää näitä kokemuksia ja lainsäädäntöosaamista maakuntamme ihmisten hyvinvoinnin vahvistamiseen ja sote-palveluiden kehittämiseen, Kiljunen toteaa.

- Olen erityisen kiitollinen Kaakkois-Suomen asukkaille ja äänestäjille, joiden luottamuksella olen saanut tehdä töitä eduskunnassa kahdenkymmenen vuoden ajan meille tärkeiden asioiden puolesta, Anneli Kiljunen kiittää.

- Ensi vuonna kääntyy uusi sivu elämässäni, mutta vielä on paljon tehtävää. Siltä osin työ jatkuu vielä eduskunnassa ensi kevääseen asti, Anneli Kiljunen summaa elämäntilannettaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Susanna Kekkonen.
Kuva: Susanna Kekkonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaisten työllisyyden edistäminen tarvitsee oman tiekarttansa4.7.2022 14:55:37 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vammaisten työllisyyden edistämisen tiekartan valmistelun aloittamisesta. Tiekartan tarkoituksena on luoda selkeä yhtenäinen tavoitetila ja toimenpiteet vammaisten työllisyyden edistämiseksi. Tiekarttaa on aikaisemmin esittänyt muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu eduskuntakertomuksessaan.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: SDP:n johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaa4.7.2022 14:53:08 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen toteaa, että Sanna Marinin johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaan kirjattuja linjauksia vaikeina aikoina. Suurimman osan vaalikaudesta hallitus on joutunut työskentelemään hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa vaikeiden asioiden äärellä. Haasteiden edessä hallitus on määrätietoisesti vaalikauden alusta asti saattanut hallitusohjelmakirjauksia toteen. Väätäinen on tyytyväinen, että aikana, jolloin Suomi on joutunut kohtaamaan globaalin pandemian, sodan Euroopassa ja muita vaikeita haasteita, on maatamme johtanut sosialidemokraattien vetämä hallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme