SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Lisätalousarviossa tärkeä lisäpanostus lasten ja nuorten hyvinvointiin

Jaa

Marinin hallitus ehdottaa lisätalousarvioesityksessä yhteensä 111 miljoonaa euroa lasten ja nuorten koronasta aiheutuneiden tilanteiden helpottamiseksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Olen erittäin iloinen tästä tarpeellisesta esityksestä. On tärkeää, että kouluille ja muille nuorten kanssa toimiville viranomaisille taataan riittävät resurssit, joilla lasten ja nuorten osaamista ja hyvinvointia tuetaan tulevana syksynä, sanoo kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.).

Lisätalousarvioesityksessä esitetään tukea laajasti kaikille koulutusasteille aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Rahoituksella pyritään tasoittamaan koronavirustilanteesta johtuvia vaikutuksia, kuten esimerkiksi oppimisvajeen kasvua sekä oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin heikkenemistä.

Lapset ovat huolissaan henkisestä hyvinvoinnistaan

Pelastakaa Lapset ry:n tuoreessa raportissa todetaan, että joka toinen lapsi tai nuori on huolissaan henkisestä hyvinvoinnistaan koronan pitkittyessä. Huolta lapsissa on herättänyt myös perheen toimeentulo. Raportin mukaan etenkin matalatuloisten perheiden lapset kärsivät pandemian seurauksista.

- Lasten ja nuorten huoleen tulee vastata. Etäopiskelu on vaikeuttanut monen koulussa pärjäämistä ja harrastustoiminnan keskeytyminen on vähentänyt entisestään sosiaalisia kontakteja. Noin neljäsosa lapsista on kokenut, ettei ole saanut itselleen tärkeiltä ihmisiltä riittävästi tukea korona-aikana. On tärkeää, että otamme lasten huolen vakavasti ja panostamme heihin nyt, päättää Anneli Kiljunen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme