SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Riihipäätöksillä vaalitaan oikeudenmukaisuutta

Jaa

Hallitus sai eilen päätökseen yhdeksän päivää kestäneen budjettiriihensä. Riihi ei ollut helppo. Pitkän ja monivaiheisen viikon jälkeen on ilo todeta, että hallitus jatkaa työtänsä. Elämme edelleen keskellä kansainvälistä kriisiä ja sen huolelliseen ja hyvään hallintaan tarvitsemme toimintakykyisen hallituksen. Se on meidän kaikkien etu.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

 Meille oli erittäin tärkeää, että riihestä saatiin oikeudenmukaisia ratkaisuja. Näin turvataan ihmisten hyvinvointi ja mahdollisuus rakentaa parempaa tulevaisuutta. Hallitus panostaa mm. aikuiskoulutukseen, palkkatukea uudistetaan sekä osatyökykyisten ihmisten työllistämistä parannetaan. Näin kaikki pidetään mukana, kun Suomi toipuu koronakriisistä, kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.) iloitsee.

Riihessä päätettiin myös sopeutustoimista, joilla koronakriisin vuoksi kasvanutta velkataakka lähdetään maksamaan takaisin. Hallitus harjoittaa vastuullista talouspolitiikkaa ja päätti 370 miljoonan euron säästöistä vuodelle 2023.

 Nämä leikkaukset toteutetaan oikeudenmukaisesti ja samalla huolehditaan maamme kasvun edellytyksistä. Korostan, että talouden tasapainotusta ei tehdä pienituloisten eikä esimerkiksi opiskelijoiden kustannuksella. Emme halunneet leikata työttömyysturvasta, ihmisten tärkeistä palveluista emmekä niiltä, jotka ovat kärsineet kriisin vuoksi eniten, sanoo Kiljunen.

Järjestöjen toiminta turvataan rahapelijärjestelmän uudistuksen yhteydessä

Hallitus turvaa järjestöjen rahoituksen kompensoimalla veikkausvoittovarojen vähenemistä. Kompensaation myötä järjestöt tulevat saamaan noin 90 prosenttia saamistaan avustuksista tulevina vuosina. Hallitus myös käynnistää välittömästi jatkotyön uudesta pysyvästä rahoitusmallista.

 Huoli veikkausvoittorahoilla rahoitettujen toimijoiden tulevaisuudesta on ollut ilmassa jo pitkään. Näillä päätöksillä hallitus luo turvaa ja ennakoitavuutta järjestöjen tulevaisuuteen, päättää Anneli Kiljunen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: SDP pitää kiinni työvoiman saatavuusharkinnasta6.5.2021 16:24:52 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purran syytöksiä siitä, että SDP pyrkisi romuttamaan työvoiman saatavuusharkinnan. Hallitus linjasi puoliväliriihessä, että työvoiman saatavuusharkintaa sujuvoitetaan yhtenäistämällä alueellisia linjauksia. Lisäksi niihin luodaan yhtenäinen, digitalisaatiota hyödyntävä malli, joka tukee lupakäsittelyn nopeutumista. Linjaus on täysin hallitusohjelman mukainen eikä tarkoita saatavuusharkinnasta luopumista.

SDP:n Kymäläinen: Laajalla keinovalikoimalla yhteisiin päästövähennystavoitteisiin6.5.2021 14:20:17 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kertoo, että valtioneuvosto on tänään istunnossaan hyväksynyt periaatepäätöksensä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä kotimaan liikenteessä, lentoliikenteessä sekä meri- ja sisävesiliikenteessä. Erityisesti tieliikennettä koskeva periaatepäätös, joka tunnetaan paremmin fossiilittoman liikenteen tiekarttana, on keskeisessä roolissa liikenteen päästöjen vähentämisessä tulevina vuosina.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Suomen valttikortteja ovat korkea koulutustaso ja korkea osaaminen  5.5.2021 15:05:05 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään saanut käsiteltäväkseen hallituksen koulutuspoliittisen selonteon. Selonteko on kirjattu Sanna Marinin johtaman hallituksen hallitusohjelmaan SDP:n esityksestä. Selonteossa osoitetaan Suomen koulutuksen kehittämisen tiekartta 2030-luvulle ja pidemmälle, jotta Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta perustuu SDP:n laatimaan Osaamispolku 2030 -näkemykseen. Selonteko on ensimmäinen 15 vuoteen ja kattaa laajan tilannekuvan ja 2040-luvulle yltävää ennakointia tulevasta.

SDP:n Eloranta: Suomi elää osaamisesta5.5.2021 14:17:40 EEST | Tiedote

Sanna Marinin hallituksen koulutuspoliittisessa selonteossa esitetään 2040-luvulle ulottuva koulutuksen ja tutkimuksen tavoitetila sekä toimet, joilla luodaan merkityksellisen elämän edellytykset kaikille. Tiekartan avulla voidaan varmistaa, että Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta-ajatus on samasuuntainen SDP:n Osaamispolku 2030 -näkemyksen kanssa.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Lisätalousarvio rakentaa vahvaa siltaa kulttuurille4.5.2021 14:01:56 EEST | Tiedote

– Kulttuuritoimijoita tarvitaan yhteiskunnan uudelleen rakentamisessa koronapandemian jälkeen, sanoo kansanedustaja ja valtakunnallisen kulttuurihyvinvointipoolin puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Eduskunta keskusteli tänään tiistaina hallituksen esityksestä vuoden toiseksi lisätalousarvioksi, joka pitää sisällään laajan tukipaketin kulttuurille, taiteelle ja liikunnalle. Meillä on lukuisia hyviä kokemuksia tieteen ja taiteen yhdessä tekemisestä tulevaisuuden ennakoinnissa. Taiteen ja kulttuurin ammattilaisilla on ammatinkin edellyttämää luovuuspotentiaalia ja juuri tätä nyt tarvitaan koronan jälkeisen yhteiskunnan rakentamisessa. – Toivonkin, että nyt kulttuurialalla lähdetään tietoisesti miettimään alan tulevaisuutta myös täysin uusista näkökulmista ja toisaalta, että taiteen ja kulttuurin kumppanuudet nähdään mahdollisuutena yhteiskunnassa myös muilla aloilla, Mäkisalo-Ropponen jatkaa. Nyt on tärkeää myös edistää kulttuurihyvinvoinnin toimintaedellytyksiä yhteiskunnassa, sillä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme