SDP EDUSKUNTA

SDP:n Antti Lindtman: Halla-aho siirsi PS:n pitkälle oikealle ohi kokoomuksen

Jaa

Toimituksille tiedoksi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin kirjoitus 30.5.2021.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Lauantaina kuultiin puhe, joka muuttaa Suomen politiikan asetelmia merkittävästi. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho linjasi HS:n (29.5.2021) mukaan puolueensa puoluevaltuuston kokouksessa, että ”työllisyysastetta ei saada korjatuksi niin kauan, kun ay-liike vastustaa työttömyysturvan ja irtisanomissuojan heikennyksiä, paikallisen sopimisen lisäämistä, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista ja lakko-oikeuden rajoittamista.”

Kyseessä on Suomen oloissa täysin poikkeuksellisen ja avoin hyökkäys suomalaisen palkansaajan asemaa ja turvaa kohtaan. Vastaavanlaisia puheenvuoroja Suomessa ei Björn Wahlroosia lukuun ottamatta ole edes elinkeinoelämän piiristä käytetty. Halla-aholaiset löytyvätkin nyt samasta vaalilapusta, vaikkeivat tätä myönnäkään. Halla-aho siirtää tällä puheenvuorollaan perussuomalaiset pitkälle oikealle ohi kokoomuksen.

Toteutuessaan Halla-ahon työreformi olisi tyly. Halla-aho tekisi suomalaisen duunarin poispotkimisesta nykyistä helpompaa. Ennestään tuloja raskaasti menettäneiden työttömien ja uusien irtisanottujen turvaa Halla-aho leikkaisi lisää.

Perussuomalaisten puheenjohtajana Halla-aho heikentäisi palkansaajien neuvotteluasemaa. Työehtosopimusten yleissitovuuden romuttaminen veisi palkansaajan perusturvan ja laittaisi työntekijät neuvottelemaan sairasajan palkasta ja limusta henkilökohtaisesti työnantajan kanssa. Tämä romuttaisi työelämän minimiturvan ja tarkoittaisi sitä, että jo ennestään heikommassa asemassa olevat matalapalkka-alojen ahkerat suomalaiset työntekijät kantaisivat raskaimmat seuraukset.

Matalapalkka-alojen työntekijöiden ahdinko ja riippuvuus sosiaalituista kasvaisi yleissitovuuden purkamisen ja neuvotteluaseman heikentymisen myötä. Yhä useampi suomalainen isä ja äiti joutuisi töistä työpäivän jälkeen käymään Kelan tiskillä, jotta perheen rahat riittäisivät vuokraan ja ruokaan. Samalla Halla-aho haluaa heikentää julkisia palveluja ja alentaa veroja amerikkalaisten oppi-isien mukaan. Leikkauksilla ns. työn sivukuluihin perussuomalaiset iskisivät kovaa työttömyysturvan, sairaskorvausten ja äitiyspäivärahojen järjestelmään.

Halla-ahoon vaikuttaa iskeneen vauhtisokeus ja hallituskiima. Hän ryhtyy jo valitsemaan itselleen hallituskumppaneita. Uuden työreformin tekijöiksi hän kaipaa kepua ja kokoomusta. Kokoomus tähän koalitioon on valmis lähtemään jo nyt.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti LindtmanEduskuntaryhmän puheenjohtaja

Puh:040 577 6255

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Piirainen: ”On tätä yritettykin. Sote on kansanvallan voitto!”23.6.2021 14:37:24 EEST | Tiedote

– Kansanvallan näkökulmasta nyt saavutettu voitto ja lopputulos soteen on suuri askel, joka kunnioittaa demokratiaa sekä ottaa huomioon erilaiset alueet ja niiden tarpeet. Ja on tätä yritettykin, monen hallituksen aikana, kaikkiaan yli 15 vuoden aikana, kahdeksan eri hallituksen aikana, jos Paras-hanke keväältä 2006 katsotaan lähtökohdaksi, sanoo kainuulainen SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Tärkeä ja historiallisesti merkittävä sote-uudistus valmistuu SDP:n johdolla23.6.2021 14:15:00 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään 23.6.2021 äänestänyt sote-uudistusta koskevasta lakiehdotuksesta. Eduskunnan suuri sali hyväksyi lakiehdotuksen hallituspuolueluiden enemmistöllä. Kyseessä on historiallinen uudistus, jonka myötä Suomessa kuntien ja kuntayhtymien järjestämät sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sekä pelastustoimen järjestäminen siirtyvät kunnilta ja kuntayhtymiltä 22:n leveämmät hartiat omaavien hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle. Sote-uudistus vahvistaa julkista terveydenhuoltoa ja ihmisten välistä yhdenvertaisuutta. Tasa-arvoiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan riippumatta asuinpaikasta tai lompakon paksuudesta. - Sote-uudistus on käynyt pitkän matkan saavuttaakseen tämän pisteen. Uudistusta on yritetty saada valmiiksi yli 10 vuotta eri hallituskokoonpanojen voimin. Olen iloinen ja erittäin huojentunut, että tämän prosessi on nyt maalissa ja Suomeen saadaan vihdoin sote-uudistus. Kyseessä on historiallinen ja tärkeä uudistus, joka on verrattavissa aiempiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme