SDP EDUSKUNTA

SDP:n Berg iloitsee Hallituksen lisätalousarvioesityksestä ja kiittää Rinteen hallitusta erityisesti voimakkaista panoksista liikennehankkeisiin

Jaa

Hallitus saa kiitosta myös panostuksista ammatilliseen koulutukseen ja Kelan toimintaan.

Hallitus esittää lisämäärärahaa muun muassa perusväylänpitoon ja liikennehankkeisiin tämän vuoden toisessa lisätalousarvioesityksessä. Perusväylänpidon määrärahasatoon ehdotetaan 40 miljoonan euron korotusta tälle vuodelle. Ammatillisen koulutuksen opettajien palkkaamiseen lisätään 20 miljoonaa euroa. Kansaneläkelaitoksen sosiaaliturvarahastojen toimintakuluihin ehdotetaan yhteensä 15 miljoonan euron määrärahalisäystä perustoimeentulohakemusten käsittelyyn ja vuosilomasijaisten palkkaukseen.

- Iloitsen erityisesti siitä, että määrärahoja esitetään myös Kokkola–Pietarsaari-radan, Tampere–Seinäjoki-radan ja vt 3 Hämeenkyrön ohitustien parantamiseen. Tämä on tärkeää näiden alueiden elinvoiman kannalta, Berg kiittää.

- Suomi tunnetaan huippuosaamisen maana, jossa tulevaisuus rakennetaan osaamisella ja tieteellä. Monet nuoret putoavat pois koulutuksesta ja sen myötä työelämästä vain sen takia, että heillä ei ole varaa oppimateriaaleinen tai eivät saa tarvitsemaansa apua. Viime hallitus leikkasi massiivisesti ammatillisestä koulutuksesta ja lähiopetus vähennettiin rajusti. Nyt on muutosten aika, sillä Rinteen hallitus aikoo palkata lisää opettajia ja se on aidosti investointi tulevaisuuteen, Berg sanoo.

- Viime vallikaudella hallitus leikkasi rajusti ja epäinhimillisesti Kelan toiminnasta ja myös ihmisten toimeentulosta. Rinteen hallitus on sitoutunut näiden epäkohtien korjaamiseen. Nyt on aika rakentaa inhimillistä Suomea, jossa jokaisesta pidetään huolta taustastaan riippumattaa, Berg toteaa. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: Hallitus panostaa peruspalveluiden vahvistamiseen ja laaja-alaisten sosiaali- ja terveyskeskusten perustamiseen16.10.2019 12:09:43 EESTTiedote

Kansanedustaja Tuula Väätäinen on tyytyväinen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun esittelemään Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan. Ohjelman tavoitteena on perustaa laaja-alaisia sosiaali- ja terveyskeskuksia Suomeen, jotka pystyvät vastaamaan paremmin ihmisten hoitotarpeisiin. Vuonna 2020 hallitus on myöntämässä kunnille ja kuntayhtymille yhteensä 70 miljoonaa euroa valtionavustuksina. - Olen tyytyväinen, että Rinteen hallituksen panostukset kohdistuvat peruspalveluiden vahvistamiseen ja laaja-alaisten sosiaali- ja terveyskeskusten perustamiseen. Suomessa väestö ikääntyy ja sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttö tulee lisääntymään koko maassa. Sote-palveluita täytyy siirtää suurempien järjestäjien vastuulle, jotta voimme turvata yhdenvertaisten ja laadukkaiden palvelujen saatavuuden kaikkialla Suomessa, toteaa Väätäinen. Pohjois-Savoon rahoitusta on tulossa osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman kehittämishanketta vuonna 2020 yhteensä 3,325 m

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme