SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmä ei hyväksy postilaisten työehtojen heikennyksiä

Jaa

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä kävi tänään torstaina ryhmäkokouksessaan laajan keskustelun Postin tilanteesta ja siihen liittyvästä Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU ry:n työtaistelusta. SDP:n eduskuntaryhmä ei hyväksy työehtojen heikennyksiä ja kiirehtii asian pikaista ratkaisemista.

SDP:n eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtajaKristiina Salonen: SDP on postilaisten puolella! (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
SDP:n eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtajaKristiina Salonen: SDP on postilaisten puolella! (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

-Kannatamme reilua yritystoimintaa ja pidämme tärkeänä, että työntekijä tulee palkallaan toimeen. Emme voi hyväksyä Postin aikeita työntekijöiden työehtojen heikennyksistä. Odotamme pikaisia ratkaisuja osapuolten pyytämältä vapaaehtoiselta ”sovittelulautakunnalta”, sanoo eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Kristiina Salonen.

-Posti ei voi rakentaa kestävää yritystoimintaa palkkoja polkemalla. Tällaiseen toimintaan pyrkivään ”työehtoshoppailuun” on puututtava työmarkkinoilla. Haluamme edistää reilumpia työelämän pelisääntöjä, linjaa eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

SDP:n eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtajaKristiina Salonen: SDP on postilaisten puolella! (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
SDP:n eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtajaKristiina Salonen: SDP on postilaisten puolella! (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Lataa
SDP:n eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen: "Työehtoshoppailuun" on puututtava!
SDP:n eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen: "Työehtoshoppailuun" on puututtava!
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n varapuheenjohtaja Mäkynen kokoomukselle: Sote-uudistuksen hylkääminen olisi vastuutonta23.1.2021 14:19:59 EETTiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen pitää vastuuttomana kokoomuksen tuoreeseen kuntavaaliohjelmaan sisältyvää näkemystä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen hylkäämisestä. Kokoomuksen mukaan sotea tulisi kehittää ”nykyjärjestelmän pohjalta”. Mäkynen muistuttaa, että näkemys eroaa radikaalisti siitä politiikasta, jota kokoomus on itse ajanut toimiessaan hallitusvastuussa.

SDP:n Kymäläinen: Muuntovirus tulee pysäyttää jo rajalle22.1.2021 07:30:00 EETTiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on huolissaan Venäjän rajaliikenteen ja pahenevan koronatilanteen Suomelle aiheuttamasta uhkasta. Koronatilanne Suomessa on tällä hetkellä Euroopan parhaimmistoa. Nykytilanteeseen ei kuitenkaan pidä tuudittautua, sillä naapurimaissamme tautitilanne vaikeutuu nopeasti. Erityisesti uutiset koronamuuntoviruksista tuovat esiin uhkakuvia. - Venäjän rajaliikenne on ehdottomasti saatava kuriin ja rajanylittäjät täytyy saada testeihin. Kiireellisin tehtävä virusmuunnoksen Suomeen leviämisen hidastamiseksi on rajoittaa nopeasti ja tehokkaasti matkailua ja parantaa rajojen terveysturvallisuutta. Muuntovirus tulee pysäyttää jo rajalle, Kymäläinen painottaa. Suomessakin on jo saatu esimakua muuntoviruksen voimasta. Eräässä tapauksessa Suomeen Isosta-Britanniasta palannut nuori ei noudattanut karanteeniohjeistuksia, vaan tapasi tuttaviaan Suomeen saavuttuaan. Tästä seuranneessa tartuntaketjussa on löydetty noin ko

SDP:n Kymäläinen: Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma lausunnoille21.1.2021 16:27:41 EETTiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö on tänään lähettänyt 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnoksen lausuntokierrokselle. Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja ja suunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) iloitsee asiasta. - On hienoa, että ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma etenee. Sen laatimisesta sovittiin jo viime vaalikaudella, ja parlamentaarinen ohjausryhmä on kokoontunut tiiviisti hankkeen asettamisesta lähtien vuonna 2019. Suunnitelmaa tarvitaan, jotta Suomen liikennejärjestelmää voidaan jatkossa kehittää aiempaa pitkäjänteisemmin ja tehokkaammin, huomioiden kaikki liikennemuodot ja alueet tasaveroisesti. Sen myötä voimme päästä siltarumpupolitiikasta eteenpäin, Kymäläinen toteaa. Lausunnoille lähtevässä suunnitelmaluonnoksessa linjataan siitä, miten liikenneverkostamme huolehditaan seuraavan 12 vuoden aikana. Suunnitelmaluonnoksessa esitetään toime

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme