SDP EDUSKUNTA

Sdp:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kristiina Salonen: Hallitusohjelma elää ajassa

Jaa

Sdp:n eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Kristiina Salonen ei lämpene kokoomuksen vaatimukselle avata hallitusohjelma. Salosen mukaan hallitusohjelmalla luodaan suunta politiikalle eduskuntakauden ajaksi, mutta väkisinkin sen on elettävä aina ajassa.

- Hallitusohjelmaa laadittaessa tiedettiin, että eteen tulee yllättäviä asioita, joita ei sillä hetkellä vielä osattu ennustaa. Sen vuoksi hallitus päivittää säännöllisesti yhteistä tilannekuvaa ja peilaa sitä hallituksen päätavoitteiden toteuttamiseksi. Vaikka elämme nyt keskellä maailmanlaajuista koronakriisiä, on meidän kuitenkin määrätietoisesti rakennettava tulevaisuutta hallitusohjelman linjaamalla tavalla, Salonen sanoo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen vaati tiistaina puolueen kesäkokouksessa maan hallitusta uudistamaan hallitusohjelmansa ja tuomaan sen tiedonantona eduskunnan käsittelyyn.

- Viime joulukuussa eduskunta kävi keskustelun hallitusohjelmasta, kun pääministeri vaihtui. On tietenkin tärkeää käydä eduskunnassa ajankohtaista keskustelua talous- ja työllisyystilanteesta, mutta se ei vaadi koko hallitusohjelman auki repimistä, Salonen toteaa.

- Esimerkiksi talouden muutoksiin hallitusohjelmassa varauduttiin ennen näkemättömällä tavalla. Hallitus varautui ottamaan käyttöön mekanismin poikkeuksellista suhdannetilannetta varten. Hallitusohjelmaa rakennettaessa haluttiin varautua nopeastikin muuttuvaan taloussuhdanteeseen. Nyt ymmärrämme, miten viisasta se oli tuolloin, Salonen lisää.

Salonen toteaa, että hallitusohjelman mukaisesti on jo päätettynä tai meneillään monia merkittäviä uudistuksia hoitajamitoituksesta, pienten eläkkeiden korottamiseen ja oppivelvollisuuden laajentamiseen asti.

Kai Mykkänen kritisoi samassa yhteydessä myös Sanna Marinin linjapuheessa esiin noussutta työajan lyhennystä. Salonen huomauttaa, että Sdp:n viikonvaihteen puoluekokouksen päätöksessä ei puhuta mitään työajan lyhentämisestä kuuteen tuntiin. Puheenjohtaja Sanna Marin totesi puheessaan, että työajan lyhentäminen on pitkän aikavälin tavoite.

- Työelämä ja työn merkitys ihmisen elämässä on murroksessa parasta aikaa. Yhteiskunnan ääripäissä toiset tekevät työtä uupumukseen asti, ja toiset eivät pääse lainkaan kiinni työelämään. Molempia ääripäitä pitäisi pystyä muuttamaan, jotta väestön hyvinvointi lisääntyisi. Sen vuoksi on tärkeää käydä yhteiskunnallista keskustelua työn määrästä ihmisten arjessa. Meidän on etsittävä nopeita keinoja työssäjaksamisen lisäämiseksi ja työttömyyden vähentämiseksi, mutta samalla on kyettävä visioimaan tulevaisuutta. Keskustelu työn tuottavuudesta, työn määrästä, hyvinvoinnin ja vaurauden lisäämisestä on hyvin keskeistä tulevaisuusvisiointia, Salonen muistuttaa.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Koronakriisin hoito vaatii määrätietoisia toimia: nyt on turvattava ihmisten hyvinvointi ja kasvun edellytykset18.9.2020 15:32:34 EESTTiedote

Oppositiopuolueet jättivät tänään yhteisen välikysymyksensä hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Välikysymyksessä arvostellaan hallitusta voimakkain sanankääntein tulevien vuosien velanotosta. Kansanedustaja, SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen muistuttaa, että hallitus ottaa velkaa lieventääkseen koronakriisin aiheuttamia taloudellisia vahinkoja muun muassa kunnille ja yrityksille. Näin on toimittu poikkeuksetta myös muualla Euroopassa, mikä kertoo velanoton välttämättömyydestä kriisissä. - Oppositio jättää tarkoitushakuisesti sanomatta, että lähes kaikki maailman valtiot ovat joutuneet ottamaan lisävelkaa raivatakseen tietä ulos kriisistä. Ei Suomikaan voi antaa massamittaisesti yritystensä ajautua konkurssiin ja kuntia välttämättömien palveluiden leikkausten kierteeseen. Esimerkiksi Saksa, joka on tunnettu budjettikuristaan, on elvyttänyt talouttaan tähän mennessä jo 218 miljardin velaksi otetun euron edestä. Lisäksi he suunnittelevat lisäävänsä vi

Piirainen: Tärkeimmille maakuntakentille lennot jatkuvat – kiitos ministeri Harakalle!17.9.2020 16:33:23 EESTTiedote

- Tämä on hyvä ja odotettu päätös, jolla selvitään yli sumean korona-ajan, toteaa SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen kun Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään alueiden lentoliikennettä selvittäneen työryhmän lopputuloksesta, jossa valtio ostaisi lentoliikennettä Kokkolan, Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän ja Kemin lentoasemille vuoden 2021 loppuun saakka.

SDP:n Heidi Viljanen tyytyväisenä asiakasmaksulain etenemisestä eduskuntaan17.9.2020 14:16:33 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen iloitsee asiakasmaksulain uudistuksen etenemisestä eduskuntaan. Sanna Marinin hallitusohjelmakirjauksen mukaisesti asiakasmaksulain uudistuksella lisätään terveyden tasa-arvoa laajentamalla maksuttomuutta ja kohtuullistamalla maksuja. -Uudistus on tärkeä, jotta jokainen ihminen saa tarvitsemansa hoidon tarpeeksi matalalla kynnyksellä. Olen erityisen iloinen, että uudistus koskee laajaa joukkoa palveluita ja maksuttomuutta painotetaan ehkäiseviin palveluihin. Helposti saatavilla olevilla, oikea-aikaisilla ehkäisevillä palveluilla voidaan parantaa ihmisen arkea ja samalla vähentää tulevaisuuden kasvavia sote-menoja, Viljanen kommentoi. Lakiluonnoksen mukaan maksuttomiksi tulisivat perusterveydenhuollon hoitajavastaanotot ja alaikäisten poliklinikkakäynnit. Lisäksi maksuttomuus laajenee muun muassa mielenterveyspalveluissa. Myös maksukattoon on tulossa laajennuksia. Maksukattoa kerryttäviin palveluihin tulee lakimuutoksen myötä lisäyksiä ja tulevaisuude

Kansanedustaja Werning: Asiakasmaksulain tärkeä uudistus vihdoin käyntiin17.9.2020 14:13:48 EESTTiedote

Kansanedustaja Paula Werning (sd) pitää hallituksen asiakasmaksulain uudistusta hyvin tärkeänä toimenpanona. Asiakasmaksulain keskeisimpien uudistusten tavoitteena on hoidon esteiden poistaminen ja terveyden tasa-arvon lisääminen mm. maksuttomuutta laajentamalla ja kohtuullistamalla maksuja. Uudistus pitää sisällään esimerkiksi terveyspalvelut, maksukaton laajennukset, maksujen huojentamisen ja pitkäaikaisten asumispalveluiden maksujen määräytymisperusteet. - Terveyspalveluissa on tarkoitus jatkossa järjestää perusterveydenhuollossa hoitajakäynnit maksuttomiksi. Tämä lisää alueellista tasa-arvoa merkittävästi. Tärkeä uudistus on myös alaikäisten poliklinikkakäyntien muuttaminen ilmaisiksi. Muita maksuttomia terveyspalveluja ovat jatkossa myös tärkeä perusterveydenhuollon mielenterveystyö sekä kouluterveyshuolto kaiken ikäisille. Edellä mainitut uudistukset ovat erittäin tervetulleita, Werning painottaa. Maksukaton laajennukset helpottavat jatkossa monen kansalaisen elämää. - Laajennus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme