SDP EDUSKUNTA

SDP:n edustajat Kim Berg ja Matias Mäkynen kuntakiertueestaan: Tätä on odotettu!

Jaa

SDP:n kansanedustajat Kim Berg ja Matias Mäkynen aloittavat 40 pohjalaiskuntaa kattavan kuntakiertueen. Tänään maanantaina vieraillaan kiertueen ensimmäisillä paikkakunnilla Vöyrillä ja Uudessakaarlepyyssä. Kiertue jatkuu aina marraskuuhun asti.

Kuvat: Jukka-Pekka Flander
Kuvat: Jukka-Pekka Flander

”On hienoa päästä viimein kiertämään. Koronan takia jouduimme peruuttamaan edellisen kiertueemme, joten uutta mahdollisuutta on odotettu”, kertoo kansanedustaja Matias Mäkynen.

Kuntakiertueen ohjelmassa on vierailuja paikallisissa yrityksissä, kunnan edustajien tapaamisia sekä yleisötilaisuuksia. Tarkoituksena on, että jokaisen kiertuepäivän yhteydessä olisi ainakin yksi yleisötilaisuus, jossa kansanedustajien tapaaminen onnistuisi kaikille lähialueilta.

”Kiertueen monipuolinen ohjelma takaa sen, että pääsemme kuulemaan laajasti näkemyksiä eri puolilla Etelä-Pohjanmaata, Keski-Pohjanmaata ja Pohjanmaata”, sanoo kansanedustaja Kim Berg.

”Kuntakiertue on Jutta Urpilaisen aloittama hieno perinne, jota me osaltamme haluamme jatkaa”, toteavat kansanedustajat Mäkynen ja Berg vielä lopuksi.

Ohjelma:

ma 13.6. Vöyri ja Uusikaarlepyy
la 18.6. Laihia, Mustasaari ja Vaasa
ma 20.6. Isojoki, Karijoki, Kauhajoki ja Teuva
to 14.7. Perho, Halsua, Veteli ja Kaustinen
ma 15.8. Pietarsaari, Kruunupyy, Pedersöre ja Luoto
ma 22.8. Seinäjoki, Ilmajoki ja Kurikka
ti 23.8. Isokyrö, Lapua ja Kauhava
ma 3.10. Lestijärvi, Toholampi, Kannus ja Kokkola
pe 7.10. Alavus ja Kuortane
la 8.10. Soini ja Ähtäri
ma 24.10. Evijärvi, Lappajärvi, Vimpeli ja Alajärvi
pe 11.11. Kristiinankaupunki
la 12.11. Kaskinen, Närpiö, Korsnäs ja Maalahti

Tarkemmat tapaamisajat ja -paikat löytyvät Matias Mäkysen ja Kim Bergin sosiaalisen median kanavista lähempänä ajankohtia.

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Kuvat

Kuvat: Jukka-Pekka Flander
Kuvat: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Päihdeasiakkaat eivät tule autetuksi pelkästään terveydenhuollon toimin30.6.2022 14:53:32 EEST | Tiedote

- Kaikista tehokkainta päihdetyötä on ehkäisevä päihdetyö. Hyvä ehkäisevä päihdetyö tukee yksilöitä erilaisissa elämänvaiheissa. Päihdehoito ja -kuntoutus tulee järjestää yksilöllisesti ja esimerkiksi lääkkeettömät hoitomuodot ja tarpeeksi pitkät hoito- ja kuntoutusajat ovat monelle tärkeitä. Kaikilla on oltava yhtäläiset oikeudet saada asianmukaista ja juuri heille sopivaa hoitoa. Tärkeää on myös huomioida selkeämmin läheisten oikeus apuun ja tukeen, Mäkisalo-Ropponen toteaa. Hallituksen esityksen luonnoksen lausuntoaika päättyi 23.6.2022 ja esitys sai lukuisia lausuntoja, joissa vaadittiin asian korjaamista. Tätä vaativat erityisesti erilaiset sosiaalialan ja päihdetyön järjestöt, jotka olivat huolissaan sosiaalipalveluiden tulevaisuudesta osana kokonaisvaltaista päihdetyötä. - Uudistuksen tavoitteet ovat hyviä, mutta tällaisenaan lakiesitys voi viedä asioita jopa huonompaan suuntaan, sillä pelkästään terveydenhuollon toimin päihdeasiakkaat eivät tule autetuksi. Päihdetyön painopiste

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme