SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eeva-Johanna Eloranta: Kotimaisia marjamehuja on suojeltava limsaveron korotukselta

Jaa

Mehut on rajattava pois virvoitusjuomaveron korotuksesta, vaatii kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.). Hallituksen tavoittelema 25 miljoonan euron verotuotto rankaisee kohtuuttomasti kotimaisia marjojen ja hedelmien jalostajia, joiden tuotteet ovat terveellinen vaihtoehto limonadeille.

- Virvoitusjuomaveron pitäisi nimensä mukaisesti kohdistua sokeroituihin limsoihin, eikä terveellisiin kotimaisiin tuotteisin. Kotimaisen mehuteollisuuden kannattavuus heikentyy jatkuvien veronkorotusten takia ja lisää työpaikkoja menetetään, Eloranta toteaa.

Pahimmillaan veronkorotus lisää kotimaisen mehutiivisteen hintaa yli 10 prosenttia. Edellisen veronkorotuksen jälkeen mehujen hinnat ovat jo nousseet 20 prosenttia. Samaan aikaan monikansallisten virvoitusjuomien hinnat ovat pysyneet ennallaan.

- Virvoitusjuomaveron korotus ohjaa ihmisiä pois terveellisistä juomista kohti epäterveellisiä. Erityisen outoa on, että tuoreista marjoista ja hedelmistä paikan päällä puristettava smoothie saa saman kohtelun kuin Coca-Cola, ihmettelee Eloranta.

- Hedelmä- ja kasvispohjaiset mehut on rajattava veron ulkopuolelle, kuten on tehty monissa Euroopan maissa. Myös EU:lta on saatu lupa terveyttä, työllisyyttä ja yrittäjyyttä edistävään ratkaisuun, Eloranta sanoo.

- Pallo on nyt Sipilän hallituksella. Haluaako se edistää maaseudun elinkeinoja ja kannattavaa jalostusta vai ei?

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Ihalainen: Hallituspuolueet sivuuttivat eduskunnassa kahdeksan puolueen yhteiset tavoitteet päästökaupan kehittämisestä16.1.2019 16:40Tiedote

Eduskunnassa keskusteltiin tänään laajasti ilmastopolitiikasta kahden keskustelualoitteen pohjalta. Myös päästökauppaa koskevat asiat nousivat esiin keskustelussa. Talousvaliokunta käsitteli tiistaina hallituksen esitystä päästökauppalain muuttamisesta ja antoi asiasta mietintönsä. Asia tulee huomenna (17.1.) eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme