SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eeva-Johanna Eloranta: Kotimaisia marjamehuja on suojeltava limsaveron korotukselta

Jaa

Mehut on rajattava pois virvoitusjuomaveron korotuksesta, vaatii kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.). Hallituksen tavoittelema 25 miljoonan euron verotuotto rankaisee kohtuuttomasti kotimaisia marjojen ja hedelmien jalostajia, joiden tuotteet ovat terveellinen vaihtoehto limonadeille.

- Virvoitusjuomaveron pitäisi nimensä mukaisesti kohdistua sokeroituihin limsoihin, eikä terveellisiin kotimaisiin tuotteisin. Kotimaisen mehuteollisuuden kannattavuus heikentyy jatkuvien veronkorotusten takia ja lisää työpaikkoja menetetään, Eloranta toteaa.

Pahimmillaan veronkorotus lisää kotimaisen mehutiivisteen hintaa yli 10 prosenttia. Edellisen veronkorotuksen jälkeen mehujen hinnat ovat jo nousseet 20 prosenttia. Samaan aikaan monikansallisten virvoitusjuomien hinnat ovat pysyneet ennallaan.

- Virvoitusjuomaveron korotus ohjaa ihmisiä pois terveellisistä juomista kohti epäterveellisiä. Erityisen outoa on, että tuoreista marjoista ja hedelmistä paikan päällä puristettava smoothie saa saman kohtelun kuin Coca-Cola, ihmettelee Eloranta.

- Hedelmä- ja kasvispohjaiset mehut on rajattava veron ulkopuolelle, kuten on tehty monissa Euroopan maissa. Myös EU:lta on saatu lupa terveyttä, työllisyyttä ja yrittäjyyttä edistävään ratkaisuun, Eloranta sanoo.

- Pallo on nyt Sipilän hallituksella. Haluaako se edistää maaseudun elinkeinoja ja kannattavaa jalostusta vai ei?

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Taavitsainen: Valtionyhtiö Posti tekee palkkahalpuutusretken Tallinnaan21.3.2019 14:42:50 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen pitää järkyttävänä valtionyhtiö Postin Virosta haettavaa palkkahalpuutusta. Postin tänään päättyneet yt-neuvottelut johtivat 59 työntekijän irtisanomiseen. Irtisanomiset koskivat hallinnollisia tehtäviä. Lisäksi työtehtäviä siirtyi Suomesta Tallinnaan. Siirtoja on julkisuudessa olleiden tietojen perusteella suunniteltu jo pidemmän aikaa.

SDP:n Haatainen: Eläkeläisten arjen parantaminen vaatii määrätietoisia toimenpiteitä21.3.2019 12:43:20 EETTiedote

- Monen eläkeläisen arki on kamppailua toimeentulon kanssa ja miten pienet tulot saa riittämään elämän välttämättömiin menoihin. SDP on sitoutunut pienituloisten eläkeläisten eläkkeiden korotukseen ja eläkeläisköyhyyden vähentämiseen. Tämän toteuttamiseksi olemme esittäneet useita toimenpiteitä, sanoi eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry:n paneelissa torstaina. - On ensiarvoisen tärkeää, että pienituloisten eläkeläisten käteen jäävää tuloa pystytään nostamaan. Siksi tarvitaan toimenpideohjelma, jolla nostetaan asteittain pienituloisten, alle 1400 euroa kuukaudessa ansaitsevien eläkeläisten ansioita 100 eurolla. Myös takuueläkkeen korottaminen tuo monille helpotusta tilanteeseen. - Sipilän hallitus on kurjistanut eläkeläisten tilannetta jatkamalla vuosi toisensa jälkeen kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien jäädytyksiä ja tekemällä tasoleikkauksen. Nämä on lopetettava ja indeksitarkistukset palautettava, vaati Haatainen. - Kun ihminen vanhen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme