SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Hallitus paikkaa korona-ajan oppimis- ja hyvinvointivajetta 120 miljoonan euron tukipaketilla

Jaa

Hallitus julkisti tänään lisätalousarvion, johon sisältyi tärkeitä panostuksia lapsiin ja nuoriin korona-ajan oppimisvajeen korjaamiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Panostukset kohdistetaan erityisesti varhaiskasvatukseen, perusopetukseen ja toisen asteen oppilaitoksille. Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta kiittää hallitusta lasten ja nuorten tulevaisuudelle tärkeistä lisäpanostuksista.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

– Korona-aika on ollut erityisen vaikeaa lapsille ja nuorille, joka on näkynyt sekä opiskelumotivaation laskuna että hyvinvoinnin heikkenemisenä. Aika on jättänyt paljon oppimis- ja hyvinvointivajetta, johon meidän on vastattava, jotta emme joudu ratkomaan vieläkin pahempia lasten ja nuorten ongelmia tulevaisuudessa. Siksi hallituksen esittämät lisäykset oppimis- ja hyvinvointivajeen korjaamiseksi ovat välttämättömiä. Myös esitys sosiaaliturvan aikaistetusta indeksikorotuksesta on erittäin tärkeä perheille, jotka taistelevat nopeasti nousevien hintojen kanssa, Eloranta toteaa. 

Lisätalousarvioesityksessään hallitus esittää lisämäärärahoja esi- ja perusopetukseen 58 miljoonaa. Ammatilliseen koulutukseen ohjataan 26 miljoonaa euroa ja lukiokoulutukseen 17 miljoonaa euroa. Kouluissa ja oppilaitoksissa tapahtuvaan moniammatilliseen nuorisotyöhön panostetaan 7 miljoonaa euroa ja jokaisen lapsen yhdenvertaisia mahdollisuuksia harrastamiseen tuetaan harrastamisen Suomen malliin osoitetulla 5 miljoonalla eurolla. Hallitus ehdottaa myös 5 miljoonan euron määrärahaa lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantamiseksi.  

– Nämä merkittävät panostukset mahdollistavat sen, että kunnat voivat panostaa opetukseen, opiskelijoiden tukeen ja oppilas- ja opiskelijahuoltoon. Oppilaitokset ovat luonnollinen kohde näille lisäpanostuksille, koska erityisesti etäopiskelu on haastanut lasten ja nuorten hyvinvointia ja lisätuki auttaa parhaiten arkisessa ympäristössä. Oppilaitoksissa on keskeistä auttaa varsinkin niitä, joiden opiskelumotivaatio ja hyvinvointi on eniten kärsinyt korona-aikana. Alkavat ongelmat tulee ratkaista nyt ennen kuin ne pahanevat entisestään, Eloranta lisää. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaisten työllisyyden edistäminen tarvitsee oman tiekarttansa4.7.2022 14:55:37 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vammaisten työllisyyden edistämisen tiekartan valmistelun aloittamisesta. Tiekartan tarkoituksena on luoda selkeä yhtenäinen tavoitetila ja toimenpiteet vammaisten työllisyyden edistämiseksi. Tiekarttaa on aikaisemmin esittänyt muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu eduskuntakertomuksessaan.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: SDP:n johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaa4.7.2022 14:53:08 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen toteaa, että Sanna Marinin johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaan kirjattuja linjauksia vaikeina aikoina. Suurimman osan vaalikaudesta hallitus on joutunut työskentelemään hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa vaikeiden asioiden äärellä. Haasteiden edessä hallitus on määrätietoisesti vaalikauden alusta asti saattanut hallitusohjelmakirjauksia toteen. Väätäinen on tyytyväinen, että aikana, jolloin Suomi on joutunut kohtaamaan globaalin pandemian, sodan Euroopassa ja muita vaikeita haasteita, on maatamme johtanut sosialidemokraattien vetämä hallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme