SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Saaristomeriohjelman tiekartalle tarvitaan vahva toteutus

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsi saaristomeriohjelman tiekartan valmistumisesta Saaristomeren huippukokouksessa Naantalissa. Eloranta korosti puheessaan ohjelmassa esitettyjen konkreettisten toimenpiteiden pikaisen toteuttamisen tärkeyttä ja painotti työn jatkamisen välttämättömyyttä tulevassa hallitusohjelmassa.

- Saaristomereen valuu edelleen enemmän ravinteita kuin meri pystyy niitä poistamaan. Tämän suunnan muuttamiseksi on nyt onneksi paljon yhteistä tahtoa. Onnistumiselle hyvän lähtökohdan antaa Suomen hallitustason linjaus eli se, että Pääministeri Marinin hallitus päätti viime vuoden keväänä perustaa Saaristomeriohjelman, jotta pääsemme pois Helcomin hotspot-listalta vuoteen 2027 mennessä, Eloranta sanoo.

Eloranta totesi, etteivät linjaukset ja tiekartat itsessään Saaristomeren kuormitusta alenna. Konkreettiset ja vaikuttavat toimet - Saaristomeriohjelman tiekartan toimeenpano ovat ratkaisevia.

- Seuraavaan hallitusohjelmaan tarvitaan painavat linjaukset Saaristomeriohjelman jatkamiselle myös vuoden 2024 jälkeen. Mukaan tarvitaan etenkin nykyisen Vesiensuojelun tehostamisohjelman kaltainen rahoitusohjelma, jonka avulla turvataan peltojen kipsikäsittelyn jatkorahoitus sekä lantafosforin alueellisen kertymisen aiheuttaman ravinne-epätasapainon korjaamiseen kansallinen lantaravinteiden kierrätystuki, Eloranta korosti.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme