SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Turpo-keskustelua käytävä nyt tiiviisti yhdessä

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Tällä hallituskaudella, SDP:n pääministerivastuulla on eletty hyvin poikkeuksellisia aikoja lähes koko hallituskauden. Koronapandemian takia olemme olleet jopa poikkeusoloissa. Siitä huolimatta useita uudistuksia on saatu aikaan sekä työllisyysaste on ennätyksellisen korkealla. 
 
Kaikkein kauaskantoisin päätös on kohta edessämme. Hallituksen turvallisuuspoliittinen selonteko saadaan kiirastorstaina. Siinä arvioidaan turvallisuusympäristömme muutosta. Tätä turvallisuusselontekoa eduskunta alkaa käsitellä heti pääsiäisen jälkeen. Silloin arvioidaan millaisia turvallisuuspoliittisia vaihtoehtoja meillä on käytettävissämme ja mikä niistä turvaa parhaalla tavalla kaikkien suomalaisten turvallisuuden.
 
- Onko Naton jäsenyyden hakeminen nyt paras vaihtoehto turvallisuutemme kannalla vai joku muu? On tärkeätä, että käymme asiasta perusteellisen keskustelun, mutta toki ripeästi. Demokraattisena liikkeenä on tärkeätä, että käymme tätä keskustelua SDP:ssä yhdessä,  Eloranta sanoi ja kannusti ihmisiä keskusteluun Varsinais-Suomen Sosiaalidemokraattien piirikokouksessa.
 
Perjantaina 8.4. eduskunnassa kuultiin Ukrainan presidentti Zelenskiyn koskettava puhe. Sen loppupuolella nousi esille toivo. Zelenskyi puhui viimeiset minuutit jo sodan jälkeisestä jälleenrakennuksesta ja löysi tästä yhteyden Suomen koulutusosaamiseen.
Hän kertoi siitä, miten sodassa on tuhottu myös kouluja ja päiväkoteja ja toivoi Suomelta apua jälleenrakennukseen ja erityisesti koulutusosaamisen tarjoamiseen. Presidentti Zelenskiy toivoi, että pääsemme modernisoimaan niitä tämän äärimmäisen julman sodan jälkeen.
 
-Synkkinäkin hetkinä tulee aina pitää yllä toivoa ja katsoa tulevaisuuteen valoisin silmin. Pidetään sitä ohjenuoranamme, Eloranta korosti.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme