SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: Hallituksen lisätalousarvioesitys tarjoaa työkaluja kyber- ja rajaturvallisuuden parantamiseen

Jaa

Hallitus on tänään julkaissut lisätalousarvioesityksensä, jossa kyberturvallisuusuhkiin varautumisen parantamiseksi ehdotetaan yhteensä noin 38 miljoonan euron määrärahalisäyksiä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Kyberturvallisuuden vahvistaminen on tärkeää, koska useat yhteiskunnan kriittiset toiminnot kuten esimerkiksi rahaliikenne, energiantuotanto ja lennonjohto ovat riippuvaisia tietojärjestelmien ja verkkojen toimivuudesta. Kyberturvallisuudessa tunnistetaan, ehkäistään ja varaudutaan sähköisten ja verkotettujen järjestelmien häiriöiden vaikutuksiin yhteiskunnan kriittisiin toimintoihin.

-          Lisätalousarvioesitys mahdollistaa Suomen turvallisuuden parantamisen. Nykyaikana kyberturvallisuudesta on tullut yhä keskeisempi osa yhteiskunnan toimivuutta.  Siksi onkin hienoa että määrärahalisäyksen ehdotukset kohdistuvat usealle hallinnonalalle ja lukuisille eri virastoille. Kyberturvallisuus koskettaa koko Suomea, ja tämä on nyt huomioitu, toteaa kansanedustaja Heinäluoma.

Lisäksi tietoturvallisuuden parantamiseen osoitetaan 6 miljoonan euron määräraha, jonka puitteissa voidaan myöntää määräaikaisia tietoturvaseteleitä yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yrityksille ja näiden keskeisille palveluntarjoajille sekä järjestöille. Tietoturvaseteleillä yritys voi ostaa erinäisiä arvioita järjestelmistään ja niiden kestävyydestä, sekä käyttää niitä esimerkiksi henkilökunnan kouluttamiseen ja kyberturvallisuuden vahvistamiseen.

Kyberturvallisuuden lisäksi myös rajaturvallisuuteen panostaminen on nyt olennaista. Tähän perustuen hallitus esittää 20 milj. euron määrärahaa Rajavartiolaitoksen valvontakyvyn, liikkuvuuden, suojautumisen ja toimintavarmuuden parantamiseen. Heinäluoman mukaan lisätalousarviolla voidaan parantaa rajaturvallisuuden työkaluja ja osaamista entisestään.

-          Hallitus ja eduskunta ovat tehneet tällä viikolla merkittäviä päätöksiä Suomen ja suomalaisten turvallisuuden parantamiseksi. Lisätalousarvio tukee näitä päätöksiä ja vahvistaa turvallisuuttamme edelleen, Heinäluoma päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaisten työllisyyden edistäminen tarvitsee oman tiekarttansa4.7.2022 14:55:37 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vammaisten työllisyyden edistämisen tiekartan valmistelun aloittamisesta. Tiekartan tarkoituksena on luoda selkeä yhtenäinen tavoitetila ja toimenpiteet vammaisten työllisyyden edistämiseksi. Tiekarttaa on aikaisemmin esittänyt muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu eduskuntakertomuksessaan.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: SDP:n johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaa4.7.2022 14:53:08 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen toteaa, että Sanna Marinin johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaan kirjattuja linjauksia vaikeina aikoina. Suurimman osan vaalikaudesta hallitus on joutunut työskentelemään hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa vaikeiden asioiden äärellä. Haasteiden edessä hallitus on määrätietoisesti vaalikauden alusta asti saattanut hallitusohjelmakirjauksia toteen. Väätäinen on tyytyväinen, että aikana, jolloin Suomi on joutunut kohtaamaan globaalin pandemian, sodan Euroopassa ja muita vaikeita haasteita, on maatamme johtanut sosialidemokraattien vetämä hallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme