SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: Hintojen vedätys pantava lailla kuriin

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Sdp:n kansanedustajan Eveliina Heinäluoman mielestä on pöyristyttävää, että kuusi merkittävää isännöintiyhtiötä ja niiden edunvalvoja Isännöintiliitto ovat yrittäneet keskinäisellä sopimuksella vedättää isännöinnin hintoja ylöspäin asukkaiden tappioksi.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto esittää yhtiöille ja alan liitolle yhtensä noin 22 miljoonan euron seuraamusmaksua laittomasta hintakartellista. Suurimman sakon saisi Realian neljä isännöintifirmaa, jos markkinaoikeus hyväksyy viraston vaatimukset.

- On raskauttavaa, että kyseessä on pitkään kestänyt sekä järjestelmällinen hintakartelli. Taloyhtiöiltä eli asukkailta on nyhdetty ylihintaa isännöinnistä ja hintakartellilla pyrittiin nostamaan keinotekoisesti hintoja koko valtakunnan alueella, sanoo Heinäluoma.

Nykylainsäädännön mukaan tällainen markkinatalouden vastainen toiminta ei ole kriminalisoitu, vaan kartellista selviää seuraamusmaksulla. Kilpailulain uudistamisella ollaan parantamassa kilpailuviranomaisten tutkimustyökaluja, mutta sen kriminalisointi ei ole ollut esillä.

-Olisiko nyt jo aika pohtia lainsäädännön kiristämistä, koska julistuksista poiketen tietyt yritykset yrittävät näin kaikin keinoin estää markkinatalouden tervettä kilpailua. Tällainen häikäilemätön toiminta ajaa myös rehdillä ja avoimella tavalla toimivat yritykset ahdinkoon. Toivon, että oikeusministeriö ryhtyy toimeen kartellitoiminnan kriminalisoimiseksi, Eveliina Heinäluoma vetoaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Demarit panostavat lähijunaliikenteeseen7.3.2021 15:20:41 EETTiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kummeksuu kuvaa, jonka vihreät haluavat antaa lähijunaliikenteen kehittämisestä. Kymäläinen viittaa Turun Sanomien uutiseen (7.3.), jossa vihreiden varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio (vihr.) vaatii jo toistamiseen SDP:n ministereitä puuttumaan VR:n kaluston kierrätykseen. Kymäläisen mukaan vaikuttaa siltä, että vihreät yrittävät kuntavaalien alla hämärtää SDP:n ansioita raideliikenteen edistämisessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme