SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen Uudenmaan sote-palveluiden rahoituksen turvaamisesta

Jaa

Sote-uudistuksen rahoitusmalli on herättänyt huolta suunnitellun rahamäärän riittävyydestä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) vastuisiin. HUS:in toimitusjohtaja Juha Tuomisen mukaan (HS 7.10.) nykyinen rahoitusmalli pudottaisi Uudenmaan rahoitusta 400 miljoonalla eurolla vuoteen 2029 mennessä. Rahoitusleikkaus uhkaisi palveluiden laatua ja mahdollisesti pidentäisi asiakkaiden jonotusaikoja.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Nämä ovat kovia väitteitä ja siksi on mielestäni tärkeää, että hallitukselle annetaan myös mahdollisuus vastata väittämiin. Tästä syystä olen jättänyt Uudenmaan sote-rahoitusta koskevan kirjallisen kysymyksen vastaavalle ministerille, helsinkiläinen kansanedustaja Eveliina Heinäluoma (sd.) kertoo.

Sote-uudistuksen rahoitusmalli perustuu THL:n valmistelemiin kertoimiin, jotka pohjautuvat kansalaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutarpeeseen. Mallin mukaisesti uusmaalaiset tarvitsevat nykyistä vähemmän hoitoa ja sen vuoksi Uusimaa saisi vähemmän rahoitusta. 400 miljoonan euron vähennys johtaisi siihen, että HUS:in henkilötyövuosia olisi vähennettävä 1500 edestä ja muualla Uudellamaalla yli kaksi kertaa enemmän.

- Sote-uudistusta on valmisteltu ihmisen peruspalvelut ja ennaltaehkäisy edellä. Tavoitteena on nopeuttaa hoitoon pääsyä ja vastata maamme väestökehityksen haasteisiin. Nämä ovat tärkeitä tavoitteita, joiden tulee olla mahdollista myös maamme kasvun veturina toimivalla alueella. Vaikka keski-ikä ja palvelun tarve ovatkin Uudellamaalla muusta maasta poikkeavia, emme voi joutua tilanteeseen, jossa palveluiden saatavuus vaarantuu alueellamme, painottaa Eveliina Heinäluoma.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Pia Viitanen: Hallitus satsaa edelleen myös hengen ravintoon23.10.2020 18:58:04 EESTTiedote

Koronakriisin aiheuttamassa talousahdingossakaan Marinin hallitus ei ole unohtanut tuiki tärkeää hengen ravintoa, sillä kulttuurista ja taiteesta nauttiminen lisää tutkitusti hyvinvointia ja terveyttä, iloitsee valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston jäsen ja ex-kulttuuriministeri kansanedustaja Pia Viitanen (sd.) - Lisäbudjetissa nyt tehdyt satsaukset ovat tervetullutta jatkoa jo kevään lisätalousarviossa tehdyille välttämättömille rahoitustoimille, joilla autettiin kulttuuria ja sen toimijoita selviytymään koronapandemian aiheuttamIsta vaikeuksista. Taiteen ja kulttuurin tukeminen on välttämätöntä, sillä alan ammattilaisten työtilaisuudet tyssäsivät pandemian takia kuin seinään ja jättivät tekijät tyhjän päälle, Viitanen toteaa. Tulonmenetysten korvaamiseen ja jatkuvuuden turvaamiseen hallitus esittää lisätalousarviossaan 23 miljoonaa euroa. Taiteen edistämiskeskukselle ehdotetaan 7 miljoonaa euroa jaettavaksi apurahoina taiteen ja kulttuurin toimijoille. Veikkauksen rahape

SDP:n kansanedustajat Kiljunen ja Heinäluoma: Etelä-Karjalan malli tarjoaa uusia eväitä vakavan koulukiusaamisen ehkäisyyn koko Suomessa21.10.2020 10:44:29 EESTTiedote

Koulukiusaamisen vakavammat muodot ovat herättäneet viime aikoina paljon keskustelua ja huolta. Kyseessä on hyvin vakava asia, jonka ennaltaehkäisemiseksi koulut tarvitsevat lisää työkaluja. Kansanedustajat Eveliina Heinäluoma ja Anneli Kiljunen ehdottavat, että Etelä-Karjalan toimintamalli, jossa yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa on sujuvoitettu, otettaisiin laajemmin käyttöön muuallakin Suomessa.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan sd-edustajat: Päätös ravintolatoiminnan rajoituksista mahdollistaa koronaepidemian torjunnan20.10.2020 16:50:54 EESTTiedote

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta puoltaa ravintolatoiminnan rajoitusten väliaikaista jatkamista helmikuun loppuun saakka. Valiokunta huomioi yksimielisessä mietinnössään perustuslakivaliokunnan asettamat edellytykset lakipykälille, joilla säädetään ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikoja, paikkamääriä sekä yleistä hygieniaa ja terveysturvallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme