SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: Kokoomus jättää ilmastolupauksensa seuraavalla pysäkillä

Jaa
Pääkaupunkiseudulla on käynnissä tilanne, jossa kokoomus on vesittämässä Uudenmaan kuntien yhteisen MAL-sopimuksen. SDP:n helsinkiläinen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Heinäluoma puolustaa päätöksiä, jotka ohjaavat kohti entistä toimivampaa joukkoliikennettä, ilmastotavoitteiden toteutumista sekä kohtuuhintaista asumista ja pitää kokoomuksen irtaantumista vastuuttomana.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Joukkoliikenteen idea on liikuttaa ihmisjoukkoja. Se onnistuu parhaiten Suomessa Helsingin seudulla, jossa asuu 1,5 miljoonaa suomalaista. Tarvitsemme valtion MAL-sopimusten kautta antamaa tukea, jotta pääkaupunkiseudulla voidaan rakentaa uusia raideyhteyksiä ja tarjota ihmisille kohtuuhintaisia joukkoliikenteen lippuja, Heinäluoma painottaa.

- Nyt olemme jälleen tilanteessa, jossa kokoomus sanoo yhtä ja tekee toista. Puolue väittää olevansa sitoutunut ilmastotekoihin, mutta samaan aikaan taskuliinan takaa pilkistää suunnitelma, joka tekee Helsingin seudun päästötavoitteiden saavuttamisesta erittäin vaikeaa, ellei mahdotonta. Puolue on myös ottanut erityistehtäväkseen kurjistaa pääkaupunkiseudun pieni- ja keskituloisia. Tämä näkyy puolueen malttamattomuudesta päästä leikkaamaan asumistukia ensi vaalikaudella. Kokoomus myös vastustaa kohtuuhintaisen asuntotuotannon lisäämistä pääkaupunkiseudulle. Kokoomuksen Helsinki on hyvä harvoille ja liian kallis kaikille muille, Heinäluoma toteaa.

- Raideliikenne parantaa pääkaupunkiseudulla liikkumista ja viihtyisyyttä sekä vähentää liikenteen päästöjä. Toimillaan kokoomus jättää ilmastolupauksensa seuraavalla pysäkillä ja pettää pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä käyttävät, Heinäluoma toteaa.

Kuntien maankäyttöä, asumista ja liikennettä linjaava MAL-sopimus on kokonaisuus, eikä siitä voi irrottaa itselle mieluisia osia ja jättää vähemmän mieluisia huomiotta. Heinäluoman mukaan kokoomus näyttää jälleen todellisen luonteensa yrittäessään poimia rusinoita MAL-sopimuksen pullasta.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindtman: "Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule: ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle"17.3.2023 09:38:21 EET | Tiedote

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen esiintyminen Ilta-Sanomissa ei jättänyt enää mitään arvailujen varaan. Kokoomus kertoo avoimesti tavoittelevansa uudenlaista ”talousoikeistolaista hallitusta” yhdessä perussuomalaisten kanssa. Rakenteilla on Suomen sodanjälkeisen historia oikeistolaisin hallitus, jos vain vaalitulos sen mahdollistaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme