SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: Miksi pormestari Vapaavuori viivyttelee koulujen lisärahojen myöntämisessä?

Jaa

Helsingin Sanomat kertoo, että Helsingissä kaupungin koulujen lisärahoitus jumittaa pormestari Vapaavuoren toiminnan takia. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ovat esittäneet kaupunginhallitukselle lisämäärärahojen myöntämistä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Helsingin Sanomat kertoo, että Helsingissä kaupungin koulujen lisärahoitus jumittaa pormestari Vapaavuoren toiminnan takia. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ovat esittäneet kaupunginhallitukselle lisämäärärahojen myöntämistä.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan lautakunta esitti jo kuukausi sitten 17,5 miljoonan euron koronakorvausta, mutta asia odottaa nyt pormestari Vapaavuoren toimia. Myös kulttuurin ja vapaa-ajan lautakunta on esittänyt 3,5 miljoonan euron lisärahoitusta koronasta aiheutuvien haittojen vähentämiseen.

- SDP:n ryhmä odottaa, että toimialojen lisämäärärahatarpeet käsitellään mahdollisimman nopeasti. Pormestari on istunut asian päällä jo kuukauden. Miksi määrärahatarvetta ei ole otettu nopealla aikataululla käsittelyyn, varsinkin kun tiedetään, että koulut tarvitsevat tiedon lisärahasta hyvissä ajoin ennen kesätaukoa? kysyy SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma.

Puolueet sopivat syksyn budjettineuvotteluissa, että poikkeuksellisesta koronavuodesta johtuen toimialoilla on mahdollista esittää vuoden aikana lisämäärärahatarpeita. Vapaavuori kuitenkin odottaa asian käsittelyä kaupungin johtoryhmän osavuosikatsauksen jälkeen. Päätökset lautakuntien esittämistä lisärahoituksesta varmistuvat vasta, kun kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto hyväksyvät ne.

- Viivyttely asian kanssa voi pahimmillaan johtaa siihen, että koulut joutuvat aloittamaan syksyn liian vähillä resursseilla. Haluaako kokoomus laittaa tarkoituksella helsinkiläiset koulut ahtaalle, vaikka kaupungin päättäjien enemmistö on päättänyt lisärahan myöntämisestä? Kyllä pormestarinkin on kunnioitettava enemmistön tahtoa, Heinäluoma painottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:arna Lindén och Berg: Ett betydande steg har tagits för att trygga jämlika social- och hälsovårdstjänster15.6.2021 17:37:58 EEST | Tiedote

Socialdemokraterna i riksdagens social- och hälsovårdsutskott är nöjda med att betänkandet om social- och hälsovårdsreformen är klart. Nu ska reformförslaget behandlas i plenum för fortsatt behandling. - Då ett lapptäcke av många kommuner och samkommuner ersätts av 22 välfärdsområden kan vi bättre trygga jämlika och bra tjänster– oberoende av plånbokens tjocklek eller personens boningsort. Reformen stärker också demokratin, när de områdesfullmäktige som valts genom direkta val svarar för hela social- och hälsovården inklusive primärhälsovården och specialsjukvården, bedömer riksdagsledamot Aki Lindén som leder den socialdemokratiska utskottsgruppen. Den socialdemokratiska gruppen anser att välfärdsområdena kommer fatta många beslut som påverkar vardagen, varvid det är rättvist att invånarna har makten. I det kommande områdesvalet väljs viktiga beslutsfattare som får till uppgift att svara för invånares välfärd i hela välfärdsområdet. -I många områden, såsom i Vasa sjukvårdsdistrikt har

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme