SDP EDUSKUNTA

SDP:n Filatov: Järjestöjen 100-prosenttinen palkkatuki säilyy  

Jaa
- Vaikeimmassa asemassa olevien työttömien erityistuki säilyy. Asia ratkesi tänään. Tämä on työvoitto eduskunnassa, sanoo kansanedustaja Tarja Filatov.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Sataprosenttinen palkkatuki oli uhattuna, koska siihen kytkeytyy EU-lainsäädäntöön ja kilpailuneutraliteettiin liittyviä velvoitteita. 

- Järjestöt tekevät sydämellään työtä vaikeimmin työllistyvien kanssa. Tuloksena ei aina ole työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Tuloksena kuitenkin on elämänhallintaa ja parempaa hyvinvointia, Tarja Filatov sanoo.

Kolmannen sektorin tärkeä työ osana välityömarkkinoita jatkuu 100 prosentin palkkatuen osalta. Lisäksi vammainen ihminen voi saada palkkatukea useamman kerran peräkkäin samalle työnantajalle. Vammaisen ihmisen nonstop -tuki on tärkeä, koska ikävä kyllä työvoiman saatavuusongelmista huolimatta vammaisen ihmisen on yhä vaikea löytää työtä.

- Matka pitkästä työttömyysjatkosta avoimille työmarkkinoille on monelle pitkä. Sopiva työ tarjoaisi monelle työelämän ulkopuolella olevalle sisältöä ja merkitystä elämään. Siksi tarvitaan tuettua työtä.

Yritykset eivät pysty paikkaamaan sitä työtä, mitä järjestöt tekevät, koska niillä on tiukat voitto-odotukset, Tarja Filatov sanoo.

Yrityksille tahdotaan suurempi rooli

Palkkatukiuudistuksen tavoite on, että yritykset käyttäisivät enemmän palkkatukea. Tämä siksi, että yrityksissä on pysyvä tarve työvoimalle ja varaa maksaa palkkaa. Tuki voi rohkaista yrityksiä palkkaamaan myös pidempään työttömänä olleita, koska työntekijän tuottavuuden ei heti alussa tarvitse olla täydellinen.

Lisäksi otetaan käyttöön yli 55 vuotta täyttäneiden työllistymistuki, joka myönnettäisiin ilman tarkoituksenmukaisuusharkintaa.

- Työtä tulee räätälöidä ihmiselle sopivaksi eikä vain ”ihmistä työhön sopivaksi”. Suomessa on paljon työttömiä, jotka voisivat työllistyä työmarkkinoille joko kuntoutuksen avulla tai tuetusti, jos työ muokattaisiin heidän kyvyilleen ja tilanteelleen sopivaksi, sanoo Filatov.

- Palkkatuen avulla voidaan edistää työttömien työllistymistä tarjoamalla heidän työkyvylleen sopivia tehtäviä. Tämä on yksi keino, jolla edetään kohti SDP:n tavoitetta 80 prosentin työllisyysasteesta, päättää kansanedustaja Tarja Filatov.

 

Eduskunnan Tasa-arvo ja työelämävaliokunta sai tänään valmiiksi palkkatukea koskevaa lainsäädäntöä koskevan mietinnön.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: Elintarviketuotannon ketjussa tarvitaan korjausliikkeitä29.3.2023 10:50:33 EEST | Tiedote

Maataloustuottajien työstään saamat tulot ovat laskeneet koko 2000-luvun. Tämä selviää vastikään julkaistusta maatalouden tulos- ja kehitysnäkymien arviointiryhmän raportista. Hallituksen asettamassa ryhmässä on ollut edustus kaikista eduskuntapuolueista. Työryhmän jäsenenä ollut SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen peräänkuuluttaa toimia, joilla koko elintarvikeketju saadaan toimimaan oikeudenmukaisemmin, alkutuottajat huomioiden.

Kuntaministeri Sirpa Paatero iloitsee Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueiden lisärahoituksesta27.3.2023 12:57:40 EEST | Tiedote

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) pitää hyvinvointialueille viime viikolla myönnettyä lisärahoitusta erittäin tarpeellisena. Hallitus myönsi hyvinvointialueiden vakiinnuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen yhteensä 350 miljoonaa euroa. Kymenlaakson ja Etelä-Savon hyvinvointialueet saivat molemmat noin 11 miljoonaa euroa lisärahoitusta ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue noin 9 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme