SDP EDUSKUNTA

SDP:n Filatov: Julkista taloutta tulee vahvistaa oikeudenmukaisesti

Jaa

-Julkista taloutta tulee vahvistaa ja velkaantumista pienentää oikeudenmukaisesti maksukyvyn mukaan. Epävarmana aikana suuret sosiaaliturvan leikkaukset loisivat toivottomuutta ja hyydyttäisivät kulutuskysyntää, sanoo kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja Tarja Filatov (sd).

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

SDP esitteli viime viikonloppuna talouspolitiikan linjaansa puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä Lappeenrannassa. Sosialidemokraatit katsovat, että oikeudenmukainen tapa vahvistaa julkista taloutta rakentuu vahvan työllisyyspolitiikan, veropohjan vahvistamisen ja tarvittaessa menosopeutuksen varaan. Tätä myös valtiovarainvaliokunta painotti esimerkiksi julkisen talouden suunnitelman käsittelyn yhteydessä.

Leikkauksia ei ole viisasta kohdentaa hyvinvointivaltion ytimeen kuten koulutukseen, tutkimukseen tai sosiaaliturvaan, vaan nyt tulee pitää kaikki mukana ja samalla huolehtia kestävistä kasvun eväistä panostamalla osaavaan työvoimaan, koulutukseen ja tutkimukseen.

-Osaamispanokset auttavat vahvistamaan kilpailukykyämme ja nostamaan työn tuottavuutta, muistuttaa Filatov.

Oikeudenmukaisessa talouspolitiikassa ovat mukana aina menot ja tulot. Molemmat. Suomessa työtä verotetaan kovemmin kuin varallisuutta ja pääomia. Veropohjamme tiivistäminen toisi julkiselle taloudelle merkittävästi lisätuloja ilman, että verotus vaarantaisi kasvua. Kyse on ennen kaikkea oikeudenmukaisuudesta. 

-Oppositiopuolue kokoomus on julkisuudessa peräänkuuluttanut miljardiluokan leikkauksia, mutta ei ole avannut niiden kohdentumista. Aiemmissa kokoomuksen linjauksissa leikkaukset ovat kohdistuneet voimakkaasti kaikkein köyhimmille, jotka jo nyt ovat vaikeuksissa hintojen noustessa. On selvää, että miljardien nopeat leikkaukset osuisivat hyvinvointivaltion kovaan ytimeen, Filatov muistuttaa.   

-Nyt pitää huolehtia siitä, että emme itse lyhytnäköisillä leikkauksilla vaaranna osaamiseen perustuvaa kilpailukykyämme ja innovaatiopohjaamme tai aja ihmisiä köyhyyteen ja toivottomuuteen. Tämä ei ole oikeudenmukaista politiikkaa ja eikä vahvista talouttamme, Filatov päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Sähköntuottajien voittoveron tuotto suunnattava sähkön käyttäjille2.12.2022 15:24:19 EET | Tiedote

- Energian voimakas hinnannousu on ajanut monet kotitaloudet vaikeaan tilanteeseen, mutta samalla se on tuonut monille energiayhtiöille kohtuuttomia voittoja. Tänään lausuntokierrokselle lähtenyt hallituksen esitys fossiilisten sähköntuottajien väliaikaisesta voittoverosta mahdollistaa näiden voittojen suuntaamisen kalliista energianhinnasta kärsivien kansalaisten auttamiseksi, sanovat SDP:n talousvaliokunnan kansanedustajat Matias Mäkynen, Hussein al-Taee, Raimo Piirainen ja Tuula Väätäinen.

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm: Ammattiin valmistuvien tietosuojakäytäntö ei lisää amisten arvostusta2.12.2022 11:03:48 EET | Tiedote

Ylioppilasjuhlat ovat pitkään olleet suuri, jopa yhteiskunnallinen juhlapäivä, siinä missä ammattiin valmistuvia on hädin tuskin noteerattu. Viime vuosina amisten arvostusta on yritetty nostaa esimerkiksi julkaisemalla ammattiin valmistuvien nimet samalla tavalla kuin ylioppilaiden nimet. Yleinen ammatillisten oppilaitosten tietosuojakäytäntö kuitenkin estää monen nimen julkaisemisen. Ammattiin valmistuvien nimien julkaisemisen tulisi olla yhtä helppoa kuin ylioppilaiden, sanoo kansanedustaja Niina Malm (sd).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme