SDP EDUSKUNTA

SDP:n Filatov Jyväskylässä: Seuraavan hallituksen katse sosiaaliturvan uudistamiseen

Jaa

SDP:n kansanedustaja, eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov vaatii, että seuraavan eduskuntakauden yksi suurimmista ja tärkeimmistä uudistuksista kohdistetaan sosiaaliturvaan. Meidän on sovitettava yhteen tulonsiirtoja ja yksinkertaistettava palvelujärjestelmää, joka voi toimia myös alentuneen työkyvyn tukena.

- Nykyinen järjestelmä on monimutkainen ja ihmiset jopa tippuvat eri tukimuotojen väliin.

- Pitkäaikaissairaiden työttömien näkökulmasta on tärkeää, että palvelut toimivat saumatta yhteen. Kyse on työvoimapalveluista, kuntoutuksesta, sosiaaliturvasta, terveydenhuollosta ja monesta muusta. Jos oikea tuki ei löydy ajoissa, voidaan aiheuttaa mittaamattomia vahinkoja yksilön elämälle, sanoo Filatov.

- Yhteiskunnan on oltava se turvaverkko, joka mahdollistaa täyden elämän sairaanakin. Osatyökykyisten työllistäminen on koko yhteiskunnalle ja tulevaisuudelle tärkeä asia. Tarvitaan erilaisiin tilanteisiin parhaiten joustavia tuen muotoja, niin työntekijöiden kuin työnantajien näkökulmasta.

Filatov pitää tärkeänä, että työvoimapolitiikan aktiivimallissa otetaan huomioon pitkäaikaissairaus. Vähintä, mitä hallitus voi pikaisesti tehdä on se, että terveydellinen kuntoutus on hyväksytään aktiivisuusehdon täyttäväksi aktiivisuustoimeksi. Työttömyysturvan leikkuri ei saa rangaista sairaudesta.

- Iso osa työkyvyn alenemista voidaan kompensoida palveluilla, apuvälineillä, sopivilla työjärjestelyillä, työnkuvan muokkauksella tai kuntoutuksella. Työkykyä ja työssä pysymistä kannattaa - ja pitää - tukea. Tämä on myös iso yhdenvertaisuuskysymys, päättää Filatov.

Tarja Filatov puhuu Reumayhdistyksen juhlassa Jyväskylässä tänään klo 13.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Oppositio: Hallitus antaa Carunan verovälttelyn jatkua16.11.2018 13:33Tiedote

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta käsitteli tänään korkovähennysrajoitusta, jolla on tarkoitus suitsia monikansallisten suuryrtysten aggressiivista verosuunnittelua. Kolme oppositiopuoletta pahoittelee, että hallitus jättää liikaa porsaanreikiä verovälttelylle. Hallituspuolueiden edustajat kannattivat niin kutsutun tasevapautuksen säilyttämistä laissa. Kansalaisjärjestö Finnwatchin selvityksestä kävi vastikään ilmi, että sähkönsiirtoyhtiö Caruna oli välttänyt vuosittain noin 12 miljoonan euron verot hyödyntämällä nimenomaan tasevapautusta. ”Hallituksen toiminta on vastuutonta. Se antaa tietoisesti Carunan ja useiden muiden yritysten verovälttelyn jatkua. Ei ole yksinkertaisesti mitään perusteita sille, että luonnollisena monopolina toimivan yrityksen annetaan vältellä veroja. Sähköverkot eivät karkaa ulkomaille, mutta verotulojen annetaan karata”, toteaa SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Timo Harakka. ”Tietenkin suurin osa yrityksistä on lainkuuliaisia. Ei ole suomalaisten yri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme