SDP EDUSKUNTA

SDP:n Filatov Jyväskylässä: Seuraavan hallituksen katse sosiaaliturvan uudistamiseen

Jaa

SDP:n kansanedustaja, eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov vaatii, että seuraavan eduskuntakauden yksi suurimmista ja tärkeimmistä uudistuksista kohdistetaan sosiaaliturvaan. Meidän on sovitettava yhteen tulonsiirtoja ja yksinkertaistettava palvelujärjestelmää, joka voi toimia myös alentuneen työkyvyn tukena.

- Nykyinen järjestelmä on monimutkainen ja ihmiset jopa tippuvat eri tukimuotojen väliin.

- Pitkäaikaissairaiden työttömien näkökulmasta on tärkeää, että palvelut toimivat saumatta yhteen. Kyse on työvoimapalveluista, kuntoutuksesta, sosiaaliturvasta, terveydenhuollosta ja monesta muusta. Jos oikea tuki ei löydy ajoissa, voidaan aiheuttaa mittaamattomia vahinkoja yksilön elämälle, sanoo Filatov.

- Yhteiskunnan on oltava se turvaverkko, joka mahdollistaa täyden elämän sairaanakin. Osatyökykyisten työllistäminen on koko yhteiskunnalle ja tulevaisuudelle tärkeä asia. Tarvitaan erilaisiin tilanteisiin parhaiten joustavia tuen muotoja, niin työntekijöiden kuin työnantajien näkökulmasta.

Filatov pitää tärkeänä, että työvoimapolitiikan aktiivimallissa otetaan huomioon pitkäaikaissairaus. Vähintä, mitä hallitus voi pikaisesti tehdä on se, että terveydellinen kuntoutus on hyväksytään aktiivisuusehdon täyttäväksi aktiivisuustoimeksi. Työttömyysturvan leikkuri ei saa rangaista sairaudesta.

- Iso osa työkyvyn alenemista voidaan kompensoida palveluilla, apuvälineillä, sopivilla työjärjestelyillä, työnkuvan muokkauksella tai kuntoutuksella. Työkykyä ja työssä pysymistä kannattaa - ja pitää - tukea. Tämä on myös iso yhdenvertaisuuskysymys, päättää Filatov.

Tarja Filatov puhuu Reumayhdistyksen juhlassa Jyväskylässä tänään klo 13.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Marin vaatii hallitukselta kolmea tekoa lasten ja nuorten turvallisuuden parantamiseksi12.1.2019 12:48Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marinin mukaan hallituksen on herättävä sisäisen turvallisuuden ongelmiin sekä kansalaisten huoliin lasten ja nuorten turvallisuudesta. Marinin mukaan Oulun järkyttävät tapaukset alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista osoittavat selvän tarpeen poliisien määrän ja resurssien lisäämisestä. Marin painottaa myös tarvetta lainsäädäntömuutoksille ja kriisiavun ohjaamiselle Ouluun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme