SDP EDUSKUNTA

SDP:n Guzenina, Heinäluoma, Mäkynen ja Viitanen iloitsevat: “Kulttuurialan merkittävä tukipaketti tulee tarpeeseen”

Jaa

Hallitus vahvisti tänään lisätalousarvioesityksessään kulttuuri-, liikunta- ja tapahtuma-alan lähes 230 miljoonan euron tukipaketin. Tämä on SDP:n kansanedustajien mukaan erittäin tarpeellinen ja odotettu paketti. Kulttuuri- ja tapahtuma-ala on ollut viranomaisten päätöksillä käytännössä suljetussa tilassa jo yli vuoden ja alan toimijat ovat tuen ansainneet.

- Alalla toimeentulo ja huoli töiden jatkumisesta on ollut suurta jo yli vuoden ajan. Olen iloinen siitä, että nyt päätetyssä tukipaketissa on eri elementtejä ja se kohdentuu aiempaa paremmin kaikille alan toimijoille koko ketjussa, Eveliina Heinäluoma sanoo.

- Opetus- ja kulttuuriministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön jakamat tuet viimeisen vuoden ajalta ovat valitettavasti jättäneet väliinputoajaryhmiä, kuten freelance-muusikot ja esiintyvien alojen monet teknisen puolen työntekijät. On korkea aika korjata tämä, vaikka monille korjaus tulee valitettavan myöhään, Matias Mäkynen jatkaa.

Tapahtumatakuu on tarkoitettu ammattimaisille toimijoille, jotka järjestävät isoja tapahtumia. Taiteen edistämiskeskus Taike jakaa tukea kulttuurin alan ammattilaisille, toiminimille ja yksinyrittäjille. Opetus- ja kulttuuriministeriö puolestaan jakaa tukea yhteisöille ja yrityksille, jotka eivät saa tukea Valtiokonttorista tai Taikesta. Tuissa huomioidaan koronan vaikutukset laajasti.

-Nyt kun hallituksen päätökset alan toimijoiden laajasta tukemisesta on tehty, pitää raha saada liikkeelle ripeästi. Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Taiken on jo eduskuntakäsittelyn aikana valmisteltava jakomallit niin, että avun saanti ei jumiudu turhaan byrokratiaan. Eurot pitää saadaan liikkeelle heti, kun eduskunnan päätös on valmis, Maria Guzenina sanoo.

- On hienoa, että kokonaisuus kannustaa koko alaa kehittämään toimintaansa ja avaamaan sitä. Tapahtumien osalta takuulla ja suoralla tuella molemmilla on merkitystä, jotta pääsemme nauttimaan koronan niin salliessa taiteesta taas livenä. Tämä paketti on arvokas esimerkki siitä, että parhaiten tulosta syntyy, kun alan viestit kuunnellaan mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja vaaditaan sen mukainen valmistelu, Pia Viitanen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe EU:n omien varojen järjestelmästä11.5.2021 14:25:14 EEST | Tiedote

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmäpuhe 11.5.2021 Hallituksen esitys eduskunnalle Euroopan unionin omien varojen järjestelmästä annetun neuvoston päätöksen (EU, Euratom) 2020/2053 hyväksymisestä Kansanedustaja Anneli Kiljunen Muutokset puhuttaessa mahdollisia. Arvoisa puhemies, Olemme Suomen, suomalaisten ja Euroopan unionin kannalta erittäin tärkeän asian äärellä. Kyse on suomalaisten, täällä toimivien yritysten ja elinkeinoelämän tulevaisuudesta, kyse on työstä, hyvinvoinnista, osaamisesta osana Euroopan unionia. Kyse on lopultakin siitä haluammeko olla osa Euroopan unionia. Kyse on siitä pitääkö suomalaisten ja Suomen sana? Voiko meihin luottaa? Me sosialidemokraatit vastaamme kyllä. Me haluamme, että meihin voi edelleen luottaa ja me haluamme olla osa entistäkin vahvempaa ja toimivampaa Euroopan unionia. Hallituksen esitys ja elpymisväline ovat herättäneet erilaisia mielipiteitä. Palkansaajajärjestöt, elinkeinoelämä ja talousviisaat kannattavat Euroopan unionin rahoituspake

SDP:n Eveliina Heinäluoma: SDP pitää kiinni työvoiman saatavuusharkinnasta6.5.2021 16:24:52 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purran syytöksiä siitä, että SDP pyrkisi romuttamaan työvoiman saatavuusharkinnan. Hallitus linjasi puoliväliriihessä, että työvoiman saatavuusharkintaa sujuvoitetaan yhtenäistämällä alueellisia linjauksia. Lisäksi niihin luodaan yhtenäinen, digitalisaatiota hyödyntävä malli, joka tukee lupakäsittelyn nopeutumista. Linjaus on täysin hallitusohjelman mukainen eikä tarkoita saatavuusharkinnasta luopumista.

SDP:n Kymäläinen: Laajalla keinovalikoimalla yhteisiin päästövähennystavoitteisiin6.5.2021 14:20:17 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kertoo, että valtioneuvosto on tänään istunnossaan hyväksynyt periaatepäätöksensä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä kotimaan liikenteessä, lentoliikenteessä sekä meri- ja sisävesiliikenteessä. Erityisesti tieliikennettä koskeva periaatepäätös, joka tunnetaan paremmin fossiilittoman liikenteen tiekarttana, on keskeisessä roolissa liikenteen päästöjen vähentämisessä tulevina vuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme