SDP EDUSKUNTA

SDP:n Haatainen: Kansallista huomiota naisten palkkaukseen

Jaa

SDP kansanedustaja Tuula Haatainen kommentoi tuoreeltaan JUKOn naisten viikon vetoomusta. "Julkisen sektorin naisten heikon palkkauksen ja työhyvinvoinnin ongelmat tulisi nostaa seuraavan hallituksen agendalle. Työn kuormituksen ja palkkauksen välillä on liian suuri epäsuhta."

SDP kansanedustaja Tuula Haatainen kommentoi tuoreeltaan JUKOn naisten viikon vetoomusta puuttua julkisen sektorin naisvaltaisten työtehtävien palkkauksen ongelmiin.

”Naisvaltaisten työtehtävien kova kuormitus sekä heikko palkkaus ovat nousseet esille viimeaikaisten vanhustenhoitoa ja varhaiskasvatusta koskevien järkyttävien uutisten johdosta. Moni terveydenhuollon ja varhaiskasvatuksen ammattilainen vaihtaa alaa, koska työn kuormituksen ja palkkauksen välillä on liian suuri epäsuhta. Olen surullisena kuunnellut ammattilaisten viestejä kentältä.  Työntekijät kertovat, että heillä ei ole aikaa tehdä työtään hyvin ja laadukkaasti. He kokevat usein työskentelevänsä jopa ammattietiikkansa vastaisesti", Haatainen toteaa.

Työelämän tasa-arvon parantamiseksi SDP esittää vaaliohjelmassaan perhevapaiden uudistamista sekä toimia palkka-avoimuuden lisäämiseksi. SDP haluaa poistaa naisten ja miesten perusteettomat palkkaerot ja parantaa julkisen sektorin työtehtävien arvostusta.

”Palkkauksen ja työehtojen sopiminen kuuluu lähtökohtaisesti työmarkkinaosapuolille, toteaa Haatainen. Valtiovallalla on kuitenkin vastuu määrätietoisesta sukupuolten välisen palkkatasa-arvon edistämisestä.  Kannatan esitettyä ohjelmaa naisten palkkauksen parantamiseksi”, Haatainen sanoo.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Taavitsainen: Valtionyhtiö Posti tekee palkkahalpuutusretken Tallinnaan21.3.2019 14:42:50 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen pitää järkyttävänä valtionyhtiö Postin Virosta haettavaa palkkahalpuutusta. Postin tänään päättyneet yt-neuvottelut johtivat 59 työntekijän irtisanomiseen. Irtisanomiset koskivat hallinnollisia tehtäviä. Lisäksi työtehtäviä siirtyi Suomesta Tallinnaan. Siirtoja on julkisuudessa olleiden tietojen perusteella suunniteltu jo pidemmän aikaa.

SDP:n Haatainen: Eläkeläisten arjen parantaminen vaatii määrätietoisia toimenpiteitä21.3.2019 12:43:20 EETTiedote

- Monen eläkeläisen arki on kamppailua toimeentulon kanssa ja miten pienet tulot saa riittämään elämän välttämättömiin menoihin. SDP on sitoutunut pienituloisten eläkeläisten eläkkeiden korotukseen ja eläkeläisköyhyyden vähentämiseen. Tämän toteuttamiseksi olemme esittäneet useita toimenpiteitä, sanoi eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry:n paneelissa torstaina. - On ensiarvoisen tärkeää, että pienituloisten eläkeläisten käteen jäävää tuloa pystytään nostamaan. Siksi tarvitaan toimenpideohjelma, jolla nostetaan asteittain pienituloisten, alle 1400 euroa kuukaudessa ansaitsevien eläkeläisten ansioita 100 eurolla. Myös takuueläkkeen korottaminen tuo monille helpotusta tilanteeseen. - Sipilän hallitus on kurjistanut eläkeläisten tilannetta jatkamalla vuosi toisensa jälkeen kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien jäädytyksiä ja tekemällä tasoleikkauksen. Nämä on lopetettava ja indeksitarkistukset palautettava, vaati Haatainen. - Kun ihminen vanhen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme