SDP EDUSKUNTA

SDP:n Heidi Viljanen: Hallitus vastasi kehysriihessä ihmisten tarpeisiin

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Vaikeat kehysriihineuvottelut on vihdoin saatu päätökseen ja on hienoa, että Suomella on nyt yhteinen suunta tulevaisuuteen. Hallituksessa on monta puoluetta, jolloin kompromissien tekeminen on välttämätöntä. SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen on tyytyväinen, sillä riihestä saatiin ulos ihmisiä huomioivia päätöksiä.

Riihen päätöksiin sisältyy tärkeitä investointeja, joilla Suomi saadaan kasvun uralle, vastuullisesti ja oikeudenmukaisesti. Erityisesti Viljanen nostaa tärkeäksi Veikkauksen tuloutuksen aleneman kompensaation. Tällä turvataan suuri osa järjestöjen rahoituksen säilymisestä. Lisäksi hallitus käynnistää jatkotyön uuden pysyvän rahoitusmallin valmistelemiseksi.

- Järjestöissä tehdään merkittävää työtä ihmisten hyvinvoinnin eteen. Korona on vaikuttanut Veikkauksen tuloihin ja se on aiheuttanut aiheellisesti huolta järjestökentällä, siksi on tärkeä uutinen, että hallitus toimii järjestöjen tulevaisuuden hyväksi, Viljanen toteaa.

Lisäksi Pohjois-Satakunnan alueella paljon huolta herättäneeseen turvetilanteeseen saadaan riihen myötä helpotusta, kun turvealan murrokseen vastaamiseksi tehdään toimenpiteitä. Hallitus valmistelee kiireellisesti luopumispaketin turvetuotannosta luopuville yrittäjille ja tukee niin yrittäjiä kuin alan työntekijöitä. Budjettiriihessä päätetään lisäksi turpeen pienkäytön rajan nostamisesta. Päätös auttaa etenkin pieniä laitoksia selviytymään siirtymäajasta ja antaa niille hieman aikaa valmistautua turpeesta luopumiseen.

- Turpeesta luopumisen on tarkoitus tapahtua sosiaalisesti kestävästi ja oikeudenmukaisesti. On hyvä, että kun turpeen energiakäytön huomattiin vähenevän ennakoitua nopeammin, asiaan puututtiin. Kestäviä ilmastotoimia on tarpeen tehdä, mutta toimien pitää olla oikeudenmukaisia, eikä niiden ole tarkoitus ajaa ketään kohtuuttomaan ahdinkoon, Viljanen huomauttaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: SDP pitää kiinni työvoiman saatavuusharkinnasta6.5.2021 16:24:52 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purran syytöksiä siitä, että SDP pyrkisi romuttamaan työvoiman saatavuusharkinnan. Hallitus linjasi puoliväliriihessä, että työvoiman saatavuusharkintaa sujuvoitetaan yhtenäistämällä alueellisia linjauksia. Lisäksi niihin luodaan yhtenäinen, digitalisaatiota hyödyntävä malli, joka tukee lupakäsittelyn nopeutumista. Linjaus on täysin hallitusohjelman mukainen eikä tarkoita saatavuusharkinnasta luopumista.

SDP:n Kymäläinen: Laajalla keinovalikoimalla yhteisiin päästövähennystavoitteisiin6.5.2021 14:20:17 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kertoo, että valtioneuvosto on tänään istunnossaan hyväksynyt periaatepäätöksensä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä kotimaan liikenteessä, lentoliikenteessä sekä meri- ja sisävesiliikenteessä. Erityisesti tieliikennettä koskeva periaatepäätös, joka tunnetaan paremmin fossiilittoman liikenteen tiekarttana, on keskeisessä roolissa liikenteen päästöjen vähentämisessä tulevina vuosina.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Suomen valttikortteja ovat korkea koulutustaso ja korkea osaaminen  5.5.2021 15:05:05 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään saanut käsiteltäväkseen hallituksen koulutuspoliittisen selonteon. Selonteko on kirjattu Sanna Marinin johtaman hallituksen hallitusohjelmaan SDP:n esityksestä. Selonteossa osoitetaan Suomen koulutuksen kehittämisen tiekartta 2030-luvulle ja pidemmälle, jotta Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta perustuu SDP:n laatimaan Osaamispolku 2030 -näkemykseen. Selonteko on ensimmäinen 15 vuoteen ja kattaa laajan tilannekuvan ja 2040-luvulle yltävää ennakointia tulevasta.

SDP:n Eloranta: Suomi elää osaamisesta5.5.2021 14:17:40 EEST | Tiedote

Sanna Marinin hallituksen koulutuspoliittisessa selonteossa esitetään 2040-luvulle ulottuva koulutuksen ja tutkimuksen tavoitetila sekä toimet, joilla luodaan merkityksellisen elämän edellytykset kaikille. Tiekartan avulla voidaan varmistaa, että Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta-ajatus on samasuuntainen SDP:n Osaamispolku 2030 -näkemyksen kanssa.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Lisätalousarvio rakentaa vahvaa siltaa kulttuurille4.5.2021 14:01:56 EEST | Tiedote

– Kulttuuritoimijoita tarvitaan yhteiskunnan uudelleen rakentamisessa koronapandemian jälkeen, sanoo kansanedustaja ja valtakunnallisen kulttuurihyvinvointipoolin puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Eduskunta keskusteli tänään tiistaina hallituksen esityksestä vuoden toiseksi lisätalousarvioksi, joka pitää sisällään laajan tukipaketin kulttuurille, taiteelle ja liikunnalle. Meillä on lukuisia hyviä kokemuksia tieteen ja taiteen yhdessä tekemisestä tulevaisuuden ennakoinnissa. Taiteen ja kulttuurin ammattilaisilla on ammatinkin edellyttämää luovuuspotentiaalia ja juuri tätä nyt tarvitaan koronan jälkeisen yhteiskunnan rakentamisessa. – Toivonkin, että nyt kulttuurialalla lähdetään tietoisesti miettimään alan tulevaisuutta myös täysin uusista näkökulmista ja toisaalta, että taiteen ja kulttuurin kumppanuudet nähdään mahdollisuutena yhteiskunnassa myös muilla aloilla, Mäkisalo-Ropponen jatkaa. Nyt on tärkeää myös edistää kulttuurihyvinvoinnin toimintaedellytyksiä yhteiskunnassa, sillä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme