SDP EDUSKUNTA

SDP:n Heidi Viljanen: Lastensuojelun kokonaisuudistus aloitetaan, tärkeintä on lasten hyvinvointi

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeriö käynnistää lastensuojelun lainsäädännön kokonaisuudistuksen. Nykyistä lastensuojelulakia on sen säätämisen jälkeen vuonna 2007 täydennetty useaan otteeseen ja on aika uudistaa lainsäädäntö kokonaan, lasten etua ensisijaisesti ajatellen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

– Olemme tällä hallituskaudella jo onnistuneet säätämään lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden henkilöstömitoituksen, mutta on selvää että lastensuojelu vaatii kokonaisvaltaista uudistusta, jotta voimme turvata jokaisen lapsen oikeuden lapsuuteen ja yhdenvertaiseen kehitykseen, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Heidi Viljanen korostaa.

STM:n suunnitelman mukaan uudistuksessa selkeytetään ensin lastensuojelun visio ja asetetaan uudistukselle suuntaviivat. Uudistuksen alussa selvitetään erilaisten uudistusten vaikutusta ja tehdään myös kansainvälistä vertailua. Varsinainen lainsäädäntöuudistus aloitetaan vuonna 2023. 

– Pidän ehdotettua kokonaisuudistusta erinomaisena asiana. On tärkeää saada selkeä kuva siitä, mitkä haasteet lastensuojelun nykytilassa ovat jääneet meiltä ehkä huomioimatta. Siksi äärimmäisen tärkeää on myös osallistaa sidosryhmiä ja lastensuojelun ammattilaisia, jotka tietävät minkälaista lastensuojelun arki aidosti on, Viljanen muistuttaa. 

– Lastensuojelua uudistettaessa meidän täytyy olla rohkeita ja aidosti aloittaa puhtaalta pöydältä. Toimivia tapoja ei tietenkään heitetä romukoppaan, mutta kokonaisuudistus antaa meille mahdollisuuden miettiä, miten voimme rakentaa lastensuojelupalvelut siten, että lasten oikeudesta suojeluun ja turvaan pidetään huolta, Viljanen toteaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaisten työllisyyden edistäminen tarvitsee oman tiekarttansa4.7.2022 14:55:37 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vammaisten työllisyyden edistämisen tiekartan valmistelun aloittamisesta. Tiekartan tarkoituksena on luoda selkeä yhtenäinen tavoitetila ja toimenpiteet vammaisten työllisyyden edistämiseksi. Tiekarttaa on aikaisemmin esittänyt muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu eduskuntakertomuksessaan.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: SDP:n johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaa4.7.2022 14:53:08 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen toteaa, että Sanna Marinin johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaan kirjattuja linjauksia vaikeina aikoina. Suurimman osan vaalikaudesta hallitus on joutunut työskentelemään hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa vaikeiden asioiden äärellä. Haasteiden edessä hallitus on määrätietoisesti vaalikauden alusta asti saattanut hallitusohjelmakirjauksia toteen. Väätäinen on tyytyväinen, että aikana, jolloin Suomi on joutunut kohtaamaan globaalin pandemian, sodan Euroopassa ja muita vaikeita haasteita, on maatamme johtanut sosialidemokraattien vetämä hallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme