SDP EDUSKUNTA

SDP:n Hussein al-Taee: Finnairin tilanne ei parane ideologisella ulkoistamisella tai työehtojen shoppailulla

Jaa

SDP:n kansanedustaja, talousvaliokunnan jäsen Hussein al-Taee julkaisi viime viikolla tiedotteen, jossa otettiin voimakkaasti kantaa Finnairin matkustamohenkilökunnan puolesta. Kyseinen tiedote liittyi Finnairin suunniteltuihin vähennyksiin matkustamohenkilökunnan määrään ja sen kautta haettaviin kyseenalaisiin säästöihin. Tiedotteen sisältö on herättänyt mediassa keskustelua al-Taeen motiiveista.

- Olen koko korona-ajan selkeästi ollut Finnairin matkustamohenkilökunnan puolella, kuten myös Postin ja VR:n työntekijöiden asialla, aina kun vähennystarpeita on esitetty valtionyhtiöistä. Viimeksi Finnairin osalta otin kantaa helmikuussa, kun oli vastaavasta aiheesta kyse. Korona-aikana myös yhtiön johto on aloitteestani päässyt esittämään huolensa SDP:n eduskuntaryhmälle. Näen vahvasti, että tukemalla henkilökuntaa tuetaan myös istuvaa johtoa tekemään oikeanlaista henkilöstöpolitiikkaa, jolla taas vahvistetaan yhtiön näkymiä tulevaisuudessa, al-Taee toteaa.

Ilta-Sanomien sivuilla julkaistussa Tekniikan maailman päätoimittajan Reijo Ruokasen kolumnissa al-Taeen vihjailtiin antavan väärää tietoa Finnairin tilanteesta ja kalastelevan ääniä eduskuntavaaleja silmällä pitäen. Al-Taee tyrmää tällaiset väitteet.

- Pidän erikoisena, että Ruokanen aina ryntää Finnairin johdon tueksi, eikä koskaan tarkastele muita näkökulmia. Kauppalehti kirjoitti vastikään, että Finnair kärsii henkilöstöpulasta. No miten sitten voidaan säästää henkilöstöstä vielä lisää? Myös Inderesin pääanalyytikko kävi Talouselämässä läpi Finnairin tilannetta toteamalla, että ”säästettyjen” palkkakulujen rinnalle tulevat alihankintakulut, eivätkä säästöt yksin johda yhtiön kannattavuuden paranemiseen, muistuttaa al-Taee.

- Kävisin keskustelua siitä näkökulmasta, että miksei media tai Ruokanen kysy joskus Finnairin johdolta, että onko koskaan edes pyritty mihinkään muuhun ratkaisuun kuin henkilöstön ideologiseen ulkoistamiseen? Ja shoppailuun työehdoilla? Onko haettu aidosti yhteisiä tuottavuutta lisääviä ratkaisuja yhdessä henkilöstön kanssa? On hyvä, että yhtiön tilanne herättää keskustelua, mutta olisi hyvä muistaa, että asiat eivät ole mustavalkoisia, eikä yhtiön johto välttämättä tarkastele asioita kuin omien tulospalkkioidensa näkökulmasta.

Kansanedustaja al-Taee ehdottaa tilanteeseen useita toimenpiteitä. Vastaavanlaista keskustelua on käyty jo valtionyhtiö Fortumin kriisin yhteydessä, ja omistajaohjauksen osalta ministeriössä on tarkoituksena tarkentaa ohjeita siitä, miten valtionyhtiöiden tulisi vahvistaa muun muassa vastuullisempaa henkilöstöjohtamista.

- Olisiko kannattavuuden parantamiseksi parempi vetää Finnair pois pörssistä ja valtiollistaa se jälleen? Perusteena voisi olla strateginen merkitys sekä valtiolle omistajana että kansalaisille suomalaisena lentoyhtiönä. Tässäkin asiassa varmasti löytäisimme puoltavia mielipiteitä sekä vasemmiston että oikeiston riveistä, joilla kunnioitettaisiin suomalaista veronmaksajaa, al-Taee päättää.

Lue lisää Finnairin henkilöstön avunpyynnöstä al-Taeelle tästä.

Yhteyshenkilöt

Hussein al-TaeeKansanedustaja

Yhteydenotot: avustaja Mika Hujanen +358 46 923 1858

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Sähköntuottajien voittoveron tuotto suunnattava sähkön käyttäjille2.12.2022 15:24:19 EET | Tiedote

- Energian voimakas hinnannousu on ajanut monet kotitaloudet vaikeaan tilanteeseen, mutta samalla se on tuonut monille energiayhtiöille kohtuuttomia voittoja. Tänään lausuntokierrokselle lähtenyt hallituksen esitys fossiilisten sähköntuottajien väliaikaisesta voittoverosta mahdollistaa näiden voittojen suuntaamisen kalliista energianhinnasta kärsivien kansalaisten auttamiseksi, sanovat SDP:n talousvaliokunnan kansanedustajat Matias Mäkynen, Hussein al-Taee, Raimo Piirainen ja Tuula Väätäinen.

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm: Ammattiin valmistuvien tietosuojakäytäntö ei lisää amisten arvostusta2.12.2022 11:03:48 EET | Tiedote

Ylioppilasjuhlat ovat pitkään olleet suuri, jopa yhteiskunnallinen juhlapäivä, siinä missä ammattiin valmistuvia on hädin tuskin noteerattu. Viime vuosina amisten arvostusta on yritetty nostaa esimerkiksi julkaisemalla ammattiin valmistuvien nimet samalla tavalla kuin ylioppilaiden nimet. Yleinen ammatillisten oppilaitosten tietosuojakäytäntö kuitenkin estää monen nimen julkaisemisen. Ammattiin valmistuvien nimien julkaisemisen tulisi olla yhtä helppoa kuin ylioppilaiden, sanoo kansanedustaja Niina Malm (sd).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme