SDP EDUSKUNTA

SDP:n Hussein al-Taee: Hallitus jatkaa lasten ja nuorten vahvaa tukemista

Jaa

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen talousarvioesitys vuodelle 2023 jatkaa vahvan tuen antamista niin lapsille kuin nuorille. Päätöksillään hallitus osoitti, että se pitää edelleen tärkeänä koulutukseen ja osaamiseen panostamista, kuin myös lapsiperheiden tukemista, sanoo SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Talousarvioesityksessä kerrotaan, että valtion tutkimus- ja kehittämistoiminnan rahoituksen kokonaissummaksi arvioidaan 2,4 miljardia euroa vuonna 2023. Summa sisältää hallituskaudella aiemmin päätetyt merkittävät panostukset yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä Suomen akatemian rahoitukseen. Myös ammatillisen koulutuksen laatua vahvistetaan lisäämällä sen pysyvää rahoitusta 50 miljoonalla eurolla. Lisäksi koulupoissaolojen ehkäisyyn kehitetty sitouttavat kouluyhteistyön malli vakiinnutetaan, ja sille esitetään 8 miljoonan euron rahoitusta. Oppivelvollisuuden laajentamisen ja maksuttoman toisen asteen asteittaista toimeenpanoa jatketaan ja uudistukselle kohdennetaan 102 miljoonaa euroa ensi vuodelle.

- Perusopetuksen rahoitus kasvaa vuoteen 2023 yhteensä 37 miljoonaa euroa, ammatillisen koulutuksen rahoitus 22 miljoonaa euroa ja lukiokoulutuksen rahoitus 53,5 miljoonaa euroa. Lisäksi opiskelijoiden ateriatukea päätettiin nostaa. Tämä osoittaa, että hallitus haluaa vahvasti investoida lapsiimme ja nuoriimme, jotta oppimistuloksemme saadaan uuteen nousuun, al-Taee iloitsee.

Koulutukseen panostamisen lisäksi al-Taee iloitsee siitä, että riihessä päädyttiin tukemaan erityisesti lapsia ja lapsiperheitä. Hallitus on budjettiriihessä päättänyt muun muassa varhaiskasvatusmaksujen alentamisesta, loppuvuonna maksettavasta ylimääräisestä lapsilisästä ja määräaikaisista korotuksista useisiin etuuksiin.

- Tässä epävakaassa tilanteessa meidän tulee tukea ja auttaa heitä, jotka eniten apua tarvitsevat. Hintojen nousu vaikuttaa merkittävästi lapsiperheiden selviämiseen. Näillä keinoin pystymme takaamaan lasten hyvinvoinnin ja selviämisen myös jatkossa, al-Taee kertoo.

- Lisäksi Kansallisen lapsistrategia -toiminnon perustamiseen ehdotetaan 0,5 miljoonaa euroa. Hallitusohjelman mukaisesti lapsistrategialla vahvistetaan hallinnon ja päätöksenteon lapsenoikeusperusteisuutta. On arvovalinta tukea lapsia ja lapsiperheitä. Tämä on tulevaisuuteemme panostamista, al-Taee lopettaa.

Yhteyshenkilöt

Hussein al-TaeeKansanedustaja

Yhteydenotot: avustaja Essi Huovinen, p. 050 349 7856

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme