SDP EDUSKUNTA

SDP:n Johan Kvarnström: Näin ajattelen Natosta nyt

Jaa

Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) jakaa ajatuksiaan Nato-jäsenyydestä pitkässä ja henkilökohtaisessa blogikirjoituksessa, jossa hän ottaa vakavasti jäsenyyttä koskevat vasta-argumentit ja pohtii niitä. Kun tulee aika äänestää kyllä tai ei, hän äänestää kyllä.

- Minun oli kirjoitettava tästä aiheesta, ja tehtävä se juuri nyt, sanoo Kvarnström, joka nosti turvallisuuspoliittisen tilanteen muutoksista käydyssä lähetekeskustelussa esiin muun muassa ydinaseita ja asekauppaa koskevat kysymykset, sekä Suomen ja Ruotsin samanlaisten valintojen tärkeyden.

- Lähetekeskustelun jälkeen me kansanedustajat olemme kuulleet aiheeseen asiantuntijoita hieman eri määrin ja laajuudessa. Saamamme tieto, analyysit ja arviot eivät ole kaikilta osin julkista tietoa. Omalta osaltani voin hyvin yleisellä tasolla todeta, että se yleiskuva, jonka olen näissä yhteyksissä kuullut, puoltaa jäsenyyttä. Asia on kuitenkin monitahoinen, Kvarnström sanoo.

Hän kirjoittaa blogikirjoituksessaan, että jäsenyyden keskeiset perustelut tunnetaan hyvin näinä päivinä ja että hän keskittyy siksi tarkastelemaan paljolti sitä, mitä hän pitää parhaina vasta-argumentteina.

Blogiteksti löytyy kokonaisuudessaan ruotsiksi täältä

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme