SDP EDUSKUNTA

SDP:n Johan Kvarnström: Rakkaus voittaa! Pride-viikon viesti on kuultava ja turvallisuus taattava

Jaa
Pride-tapahtumia tarvitaan, ja ne on voitava järjestää turvallisesti, kansanedustaja Kvarnström kirjoittaa blogiinsa  (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Pride-tapahtumia tarvitaan, ja ne on voitava järjestää turvallisesti, kansanedustaja Kvarnström kirjoittaa blogiinsa (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

Pride-tapahtumiin kohdistuu herkästi uhkaa ja väkivaltaa. Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman, Helsinki Priden, järjestäjät ovat olleet syystä huolissaan kuluneen Pride-viikon turvallisuudesta. Huoli kohdistuu erityisesti lauantain kulkueeseen ja pääjuhlaan. Huoli on ymmärrettävä, valitettavasti. On masentavaa ja surullista, että tilanne on tämä 2020-luvulla. Kenenkään ei pitäisi joutua pelkäämään sitä, että puolustaa oikeutta olla oma itsensä, tai että puolustaa ihmisoikeuksia ja rakkautta. Meidän olisi jo pitänyt päästä pidemmälle, ja osittain olemme päässeetkin. Emme saa unohtaa kaikkea edistystä ja myönteistä kehitystä, kaikkea parempaa ymmärtämystä ja kaikkea lisääntynyttä tietoisuutta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä ja moninaisuudesta. Näillä voimme osoittaa, että arvokonservatiiviset voimat kuuluvat menneeseen aikaan, ja että vapaus voimistuu. Vapautta täytyy vaalia joka päivä kaikilla tasoilla. Tämän vuoden Pride-tapahtuman teema, Kohtaamisia, on erinomainen. Kun kuuntelemme toinen toistemme tarinaa kasvokkain kohtaamisissa, meillä on edellytykset ymmärtää samankaltaisuutta ja hyväksyä erilaisuutta.

Monet ymmärtävät hyvin sitoutumiseni Prideen, joka voisi olla ja jonka pitäisi olla vieläkin aktiivisempaa, mutta toisaalta se herättää myös jonkin verran epäluuloa. Minulta on kysytty, miksi osallistun tapahtumiin tai tuen niitä. Minusta kysymys on outo, mutta vastaan kyllä mielelläni, että osallistuminen on ehdottoman välttämätöntä, se on velvollisuus maailmassa, jossa esimerkiksi homoseksuaalisuus on kriminalisoitu monissa maissa, aivan kuten se oli Suomessa ei kovinkaan kauan sitten, ja koska on yhä olemassa liian monia tabuja, myös omassa kulttuurissamme, jotta ihmisoikeudet toteutuisivat riittävällä tavalla. Koska ihmisten täytyy pelätä sitä, keihin he rakastuvat tai eivät rakastu ja sitä, tulevatko he rakastetuiksi. Koska vähemmistöjä vainotaan. Koska on ihmisiä, jotka kiusaavat, pahoinpitelevät ja tappavat toisia sen takia, että nämä eivät ole samanlaisia kuin he. Meidän kaikkien TÄYTYY tehdä tälle loppu. Meidän on myös puhuttava kaikkien ihmisten yhtäläisten oikeuksien puolesta, ja rakkauden, paremman lainsäädännön, avoimemman kulttuurin, suvaitsevamman sosiaalisen ilmapiirin PUOLESTA. Jotta maailma on turvallisempi kaikille.

Oslon hirvittävä terroriteko on ravistellut meitä tänä kesänä. Viha ei voi silti voittaa, eikä hiljentää rakkauden ääntä. Viha ei luo iloa, se aiheuttaa vain ahdistusta, mutta kun näin tapahtuu, me vastaamme rohkeudella. Silloin voimme olla ylpeä siitä, että asetumme rakkauden puolelle. Emme anna toisten vaientaa meitä. Seisomme yhdessä ihmisoikeuksien puolesta. Edistämme konkreettisia asioita, kuten translakia. Konkreettista on myös se, että eduskunta hyväksyi suostumuslain tällä viikolla. Samalla siitä tuli nyt lähinnä suuria sanoja omalta osaltani. Uskon, että sellaisiakin tarvitaan, yksi ei sulje pois toista. Pride-tapahtumia tarvitaan, ja ne on voitava järjestää turvallisesti.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Kuvat

Pride-tapahtumia tarvitaan, ja ne on voitava järjestää turvallisesti, kansanedustaja Kvarnström kirjoittaa blogiinsa  (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Pride-tapahtumia tarvitaan, ja ne on voitava järjestää turvallisesti, kansanedustaja Kvarnström kirjoittaa blogiinsa (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kutsu: SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokous Kuopiossa 17.-18.8.20225.8.2022 13:22:20 EEST | Tiedote

Hyvä median edustaja, Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokous järjestetään 17.–18.8.2022 Kuopiossa. Ilmoittaudu kokoukseen tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/33C2A903D4FFF04F Kokouksen ohjelma: Keskiviikko 17.8. 8:00-10:00 Eduskuntaryhmän jäsenet vierailevat eri kohteissa Kuopiossa ja sen lähialueilla. Ilmoittaudu mukaan lomakkeen kautta. 12:00 Eduskuntaryhmän jäseniä tavattavissa yleisötilaisuudessa Kuopion torilla 12:45 Median ilmoittautuminen, lounas tarjolla. Kuopion Musiikkikeskus, Kuopionlahdenkatu 23 13:30 Kokous alkaa. Kokouksen alku on avoin medialle ja se lähetetään SDPn Youtube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/demariTV Kokouksen avaus: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman Kuopion kaupungin tervehdys: kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen Poliittinen tilannekatsaus: SDPn puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin 14:30 Kokouksen avoin osuus päättyy. Kokoustauko. Lindtmanin ja Marinin mediainfo Kamarimusiikkisalissa. Median on mahdolli

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Hoitajapulan ratkaisemiseen löytyy myös kansallisia toimia3.8.2022 13:51:36 EEST | Tiedote

Koko kevään ja kesän julkisessa keskustelussa ollut hoitajapula on taas noussut uudestaan keskiöön erityisesti HUS:in sijaispulan takia. SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on tilanteesta erittäin huolissaan, mutta näkee myös monia toimia, joita tulisi tehdä valtakunnallisella tasolla tilanteen helpottamiseksi. Mäkisalo-Ropponen näkee keskeisenä myös hyvinvointialueilla tehtävän työn muun muassa johtamisen ja urakehitysmahdollisuuksien kehittämiseksi, mutta näkee valtakunnallisen ohjauksen ja tuen tarpeellisena.

SDP:n Paula Werning: Velallisten asemaan tiedossa lisää helpotusta positiivisen luottotietorekisterilain voimaantulon kautta1.8.2022 10:18:51 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Paula Werning (sd.) pitää tärkeänä, että hallitus on panostanut tositoimin velallisten aseman helpottamiseen hallitusohjelman mukaisesti. Positiivinen luottotietorekisteriä koskeva laki astuu voimaan tänään 1.8. Rekisteri otetaan kuitenkin käyttöön vaiheittain, pääasiallisesti keväästä 2024 alkaen. Rekisteriä tulee ylläpitämään Verohallinnon Tulorekisteriyksikkö. - Olen tyytyväinen, että positiivinen luottotietorekisteri saatiin voimaan vielä tämän hallituskauden aikana. Rekisteri tulee olemaan tärkeä apu velallisten elämänhallintaan, koska sen avulla kansalaiset voivat olla ajan tasalla omasta taloudellisesta tilanteestaan. Se tulee myös tarjoamaan uuden keinon luottokelpoisuuden arviointiin. Tämä tulee jatkossa olemaan suuri apu ylivelkaantumisen estämiseksi, Werning toteaa. Rekisterin käyttöönotto on vuoden 2024 keväästä alkaen, johtuen lainsäädännön valmistelusta. - Jotta rekisteriä on mahdollista ylläpitää, tarvitaan tämä vajaan kahden vuoden siirtymäaika. Luotonant

SDP:n Hussein al-Taee: Meidän on laitettava Venäjä-viisumit hyllylle, kunnes EU löytää ratkaisunsa28.7.2022 14:09:55 EEST | Tiedote

Helmikuusta alkaen Venäjä on käynyt brutaalia hyökkäyssotaa Ukrainassa, mutta tästä huolimatta venäläiset voivat tulla lomailemaan Suomeen ja Suomen kautta muualle Eurooppaan. Lähes kaikki muut Venäjän rajanaapurit ovat keskeyttäneet turistiviisumeiden myöntämisen venäläisille, mutta Suomi käsittelee viisumihakemuksia edelleen. Hussein al-Taeen mukaan tähän on nyt tultava muutos.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme