SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee vaatii kaiken tuen Finnairin henkilöstölle

Jaa

Valtion enemmistöomisteinen lentoyhtiö Finnair ilmoitti keskiviikkona 16.11 aloittavansa muutosneuvottelut, joilla yhtiö pyrkii vähentämään matkustamopalveluista 450 työpaikkaa. Yhtiön tiedotteen mukaan matkustamopalvelut työllistää tällä hetkellä noin 1750 henkilöä. Toteutuessaan irtisanomiset koskisivat siis melkein joka neljättä matkustamopalveluiden työntekijää. SDP:n kansanedustaja, talousvaliokunnan jäsen Hussein al-Taee pitää uutisia järkyttävinä.

-Tämä on todella kova isku työntekijöille tässä ajassa, jossa inflaatio laukkaa hurjissa lukemissa, nostaen elintarvikkeiden ja energian hintaa, asumiskustannukset ovat nousussa ja ihmisten pärjääminen palkallaan on yhä haastavampaa. Nyt ei ole oikea aika lisätä työttömyyttä, toteaa al-Taee.

Finnairin tarkoituksena on ulkoistaa matkustamopalveluita Thaimaan ja Pohjois-Amerikan reiteillä. Yhtiön mukaan säästöillä matkustamopalveluista on tarkoitus palauttaa Finnairin kannattavuutta yksikkökustannuksia vähentämällä ja yksikkötuottoja vahvistamalla.

-Lyhytaikaiset säästöt eivät pitkässä juoksussa tuo kannattavuutta takaisin. Ulkoistamalla palveluiden tuottamista saadaan erittäin harvoin, jos koskaan, sitä niille teoreettisesti sanottua halvempaa yksikkökustannusta tai säästöä. Valtion on lisäksi koko korona-ajan pääomittanut Finnairin sadoilla miljoonilla euroilla, joten kannattavuuden parantaminen täytyy hakea muualta kuin työntekijöiden selkänahasta, jyrähtää al-Taee.

-Annan kaiken tukeni Finnairin henkilöstölle ja tässä tilanteessa varsinkin matkustamopalveluiden työntekijöille, joiden työpaikkoja nyt ollaan viemässä. Matkustamopalveluissa on koko ajan lennoilla aliresursointia ja silti koulutettua omaa henkilökuntaa ollaan vähentämässä. Hyvään henkilöstöjohtamiseen valtionomisteisessa yhtiössä kuuluisi kyllä päinvastaiset toimet, päättää al-Taee.

Yhteyshenkilöt

Hussein al-TaeeKansanedustaja

Yhteydenotot: avustaja Mika Hujanen +358 46 923 1858

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Heidi Viljanen: Lähisuhdeväkivalta on maamme kipeimpiä epäkohtia - lisää toimia tarvitaan25.11.2022 18:36:53 EET | Tiedote

Orange Day ja YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen kansainvälinen päivä muistuttavat meitä tänään siitä, että naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on yksi laajimmista ihmisoikeusrikkomuksista. Suomi on valitettavasti yksi niistä EU-maista, joissa naisiin kohdistuva väkivalta on yleisintä. Kansanedustaja Heidi Viljanen katsoo, että lähisuhde- ja perheväkivallasta on puhuttava avoimemmin ja väkivaltaa on vähennettävä eri tavoin. EU:n tutkimuksen mukaan 47 prosenttia suomalaisista naisista on kokenut fyysistä ja/tai seksuaalista väkivaltaa nykyisen tai aiemman kumppanin taholta tai toisen henkilön taholta 15-vuotta täytettyään. Suomessa myös 15-30 naista kuolee vuosittain väkivallan seurauksena. Kuudessakymmenessä prosentissa näistä tapauksista naisen tappoi kumppani tai entinen kumppani. Se tarkoittaa yhtä kuollutta naista kuussa. - Hyvinvointialueilla tulee panostaa lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn muun muassa lisäämällä osaamista lähisuhdeväkivallan tunnistamisessa ja ilmoit

SDP:n Johan Kvarnström: Meidän pitää jatkossakin tehdä kaikkemme väkivallan ja naisvihan torjumiseksi25.11.2022 13:49:06 EET | Tiedote

Tänään ei ole ”Black Friday” vaan ”Orange Day” ja YK:n kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Kuten Istanbulin sopimuksen käsikirjassa todetaan, naisiin kohdistuva väkivalta ja perheväkivalta ovat edelleen yksi maailman yleisimmistä ihmisoikeusloukkauksista. Se vaikuttaa kaikkiin naisiin kulttuurisesta, uskonnollisesta, taloudellisesta, sosiaalisesta tai maantieteellisestä taustasta riippumatta.

Riksdagsledamot Kvarnström (SDP): Vi måste ständigt göra allt vi kan för att stoppa våld och kvinnohat.25.11.2022 11:49:40 EET | Tiedote

Det viktiga med denna dag är inte ”Black Friday” utan Orange Day och FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Precis som det står skrivet i Istanbulkonventionens handbok är våld mot kvinnor och våld i hemmet är fortfarande en av de mest genomgripande kränkningarna av de mänskliga rättigheterna i världen. Det drabbar kvinnor från alla delar av samhället, oberoende av kulturell, religiös, ekonomisk, social eller geografisk bakgrund.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme