SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja Kristiina Salonen: Hallitus vahvistaa Suomen kyberturvallisuutta  

Jaa

Hallitus on odotetusti päättänyt suunnata lisärahoitusta puolustukseen, sisäiseen turvallisuuteen ja kyberturvallisuuteen vuosia 2023-2026 koskevassa kehysriihessä. Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) korostaa kyberturvallisuuden merkitystä nykyisessä turvallisuusympäristössä.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Suojelupoliisi on kertonut pitävänsä todennäköisenä, että Suomeen kohdistuu tulevien kuukausien aikana kyber- ja informaatio-operaatioita. Siksi on kriittisen tärkeää, että rahoitusta kyberturvallisuutemme vahvistamiseksi lisätään jo heti tästä vuodesta alkaen, Salonen painottaa.

Vuosittainen lisärahoitus kyberturvallisuuden parantamiseen on noin 40-56 miljoonan euron välillä. Tarkemmat päätökset rahoituksesta tehdään tätä vuotta koskevassa lisätalousarviossa sekä ensi vuoden budjetin yhteydessä. Rahoitus varataan kehysten ulkopuolelta. Kyberturvallisuuden lisäksi hallitus vahvistaa myös rajaturvallisuutta.

- Meidän on varauduttava monipuolisesti muun muassa Venäjän mahdolliseen hybridivaikuttamiseen. Siksi esimerkiksi Rajavartiolaitoksen kahden uuden ulkovartiolaivan rahoituksen turvaaminen on erittäin tarpeellinen päätös, Salonen kommentoi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme