SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen huolissaan koronan vaikutuksista ammattiin opiskeleviin  

Jaa

SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen on jättänyt tänään kirjallisen kysymyksen koskien ammattiin opiskelevien käytännön taitojen ja työelämäosaamisen kehittymistä koronan aikana.

-Ammattiin opiskelevilla opetus on käytännönläheistä ja monet ammateista vaativat, että taitoja pääsee harjoittelemaan käytännössä. Korona on vaikuttanut rajusti ammatillisten tutkintojen oppilaisiin, kun työharjoittelupaikat eivät ole voineet ottaa opiskelijoita vastaan ja täten harjoitteluja ei ole ollut mahdollista suorittaa. Pahimmillaan koko opiskeluajan harjoittelut jäävät suorittamatta alan yrityksissä ja tämä luo suuren riskin laadukkaalle käytännön työn oppimiselle, Rantanen sanoo.

-Työharjoittelut ovat tärkeä osa käytännön osaamisen kartuttamista sekä työelämätaitojen oppimista. Moni ammattiin opiskeleva ei ole ollut aiemmin työelämässä ja harjoittelut ovat olleet turvallinen ja ohjattu siirtymä, jossa työelämän toimintaa ja pelisääntöjä on ollut mahdollista oppia. Koronan vaikutusten myötä herää huoli siitä, miten varmistamme, että opiskelijat valmistuvat ammattiinsa riittävin tiedoin ja taidoin, Rantanen toteaa.

Hallitus on tehnyt tärkeitä tulevaisuusinvestointeja, joilla taataan laadukas koulutus nuorille katkeamattomalla opintopolulla, mutta koronan aiheuttamaa äkkinäistä tilannetta ei varmasti kukaan osannut ennustaa. Siksi Rantanen näkee tärkeänä varmistaa, että tämän päivän nuoret pysyvät myös mukana ja että meille ei pääse viruksen vaikutuksesta syntymään yhtään pudokasryhmää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lindén: Hallitus uudistaa sekä sote-palveluiden sisältöä, laatua ja saatavuutta että koko palvelujärjestelmää28.11.2020 08:27:30 EETTiedote

Kokoomus on julkistanut eilen 27.11.2020 linjauksiaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamiseksi. - Mitään uutta Kokoomuksen sote-linjauksissa ei tule esille, toteaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan sd-ryhmän vetäjä, kansanedustaja Aki Lindén, jolla itsellään on laaja kokemus työskentelystä sosiaali- ja terveydenhuollon eri tehtävissä. - Kokoomus on ollut keskeinen hallinnollisen sote-uudistuksen ajaja Suomessa ja uudistusta on tehty vuosia suurelta osin kokoomusvetoisessa hallituksessa. Nyt Kokoomus on ilmeisesti arvioinut, että katkaistakseen alenevan kannatuskehityksensä sen tulee sanoutua irti kaikenlaisesta ”hallinnollisesta sote-uudistamisesta” ja esittää ”sote-palveluiden uudistamista” - Marinin hallitus toteuttaa sekä palvelujen välitöntä uudistamista että pitkällä tähtäimellä välttämätöntä hallinnon uudistamista. Nämä eivät ole vastakkaisia asioita. Hoitotakuu, hoitajamitoitus sekä terveyskeskusten ja kuntien sote-keskusten kehittäminen ovat hallituksen keskiössä. Näiden li

SDP:n Niina Malm: Itärajan koronarekkaralli kuriin25.11.2020 12:38:26 EETTiedote

Sdp:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Niina Malm ehdottaa, että Venäjältä leviävää koronavirusta voitaisiin osaltaan ehkäistä suitsimalla itärajan rekkaliikennettä. Yhtenä osaratkaisuna virustorjunnassa Suomi voisi Malmin mukaan EU:n ulkorajamaana ryhtyä irtautumaan kotimaan kuljetusalan markkinoita sotkevasta kabotaasiliikenteestä eli tavarankuljetuksesta maiden välillä Venäjälle rekisteröidyillä rekoilla.

SDP:n Kimmo Kiljunen ajaa lakialoitteella kansalaisaloitemenettelyn parantamista25.11.2020 11:04:25 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljusen tänään 25.11. eduskunnan lähetekeskustelussa oleva lakialoite tähtää kansalaisaloitelain 5 §:n 2 momentin muuttamiseen. Kiljunen esittää, että nykyisen kansalaisaloitemenettelyn rinnalle luodaan menettely, jossa 10 000 allekirjoitusta kerännyt kansalaisaloite käsitellään samalla tavalla kuin kansanedustajan tekemä kirjallinen kysymys. - Kansalaisaloitteet otettiin käyttöön 2012, koska niiden nähtiin edistävän kansalaisten äänen tulemista kuulluksi ja osaksi päätöksentekoa. Myös kansalaiset ovat suhtautuneet positiivisesti kansalaisaloitteiden myötä auenneeseen vaikuttamismahdollisuuteen. Tästä huolimatta aloitemenettely on jäänyt tehottomaksi keinoksi lainsäädännössä, kun vain muutama aloite on johtanut lakimuutokseen. Rinnakkaismenettely takaisi sen, että aloitteentekijät saisivat ehdotukseensa vähintäänkin vastauksen ministeriltä, Kiljunen tähdentää. Lisäksi lakialoitteessa esitetään kansalaisaloitteen allekirjoitusten keräysajan pidentämistä 12 ku

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme