SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kari: Suden suojelun ei tule tapahtua ihmisten turvallisuuden kustannuksella

Jaa

SDP:n kansanedustaja Mika Kari pitää perusteltuina vaatimuksia suden kannanhoidollisen metsästyksen mahdollistamisesta. Kari korostaa, että yhteiskunnan tulee lainsäädännön avulla varmistaa kansalaisten turvallisuuden toteutuminen. Erityisesti harvaan asutuilla alueilla paheneva susiongelma on osoitus siitä, että kansalaisten turvallisuuden takaamisessa ei ole nykylainsäädännön puitteissa tyydyttävästi onnistuttu.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

– Kannanhoidollisen metsästyksen mahdollistamalla pystytään puuttumaan suden aiheuttamiin uhkiin ja varatilanteisiin, jotka koettelevat monien kansalaisten turvallisuutta ja toimeentuloa. Tätä asiaa ei voida linjata vain ympäristö- ja luontonäkökulmasta, vaan myös turvallisuuteen liittyvät huolet on otettava vakavasti. Suden suojelun ei tule tapahtua ihmisten turvallisuuden kustannuksella, Kari kiteyttää.

Kari muistuttaa, että susiongelma ei ole vain harvaan asuttujen alueiden ongelma. Myös yhä lähempänä kaupunkeja esimerkiksi kotieläimet ovat vaarassa päätyä suden uhreiksi. Ei voi olla niin, että kansalaiset joutuvat rajoittamaan omaa liikkumistaan esimerkiksi lähiluonnossa vaaraa aiheuttavien susien pelossa.

– Eduskunnassa käytiin kuluvalla viikolla lähetekeskustelua kansalaisaloitteesta, jossa esitetään suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista ja susivahinkojen tehokkaampaa estämistä. Kansalaisaloitteen huoleen on tärkeää tarttua ja viedä asiaa eteenpäin kaikella vakavuudella. Oli rohkaisevaa huomata, että aloite sai eduskuntakeskustelussa vahvaa tukea yli nykyisen hallitus-oppositio-jakolinjan, Kari päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Piirainen: ”On tätä yritettykin. Sote on kansanvallan voitto!”23.6.2021 14:37:24 EEST | Tiedote

– Kansanvallan näkökulmasta nyt saavutettu voitto ja lopputulos soteen on suuri askel, joka kunnioittaa demokratiaa sekä ottaa huomioon erilaiset alueet ja niiden tarpeet. Ja on tätä yritettykin, monen hallituksen aikana, kaikkiaan yli 15 vuoden aikana, kahdeksan eri hallituksen aikana, jos Paras-hanke keväältä 2006 katsotaan lähtökohdaksi, sanoo kainuulainen SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Tärkeä ja historiallisesti merkittävä sote-uudistus valmistuu SDP:n johdolla23.6.2021 14:15:00 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään 23.6.2021 äänestänyt sote-uudistusta koskevasta lakiehdotuksesta. Eduskunnan suuri sali hyväksyi lakiehdotuksen hallituspuolueluiden enemmistöllä. Kyseessä on historiallinen uudistus, jonka myötä Suomessa kuntien ja kuntayhtymien järjestämät sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sekä pelastustoimen järjestäminen siirtyvät kunnilta ja kuntayhtymiltä 22:n leveämmät hartiat omaavien hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle. Sote-uudistus vahvistaa julkista terveydenhuoltoa ja ihmisten välistä yhdenvertaisuutta. Tasa-arvoiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan riippumatta asuinpaikasta tai lompakon paksuudesta. - Sote-uudistus on käynyt pitkän matkan saavuttaakseen tämän pisteen. Uudistusta on yritetty saada valmiiksi yli 10 vuotta eri hallituskokoonpanojen voimin. Olen iloinen ja erittäin huojentunut, että tämän prosessi on nyt maalissa ja Suomeen saadaan vihdoin sote-uudistus. Kyseessä on historiallinen ja tärkeä uudistus, joka on verrattavissa aiempiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme