SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kari tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan määrärahalisäyksiin Hämeen alueen tieverkkoon

Jaa

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta sai perjantaina valmiiksi mietintönsä valtion ensi vuoden talousarvioesityksestä. Samalla valiokunta päätti esityksistään talousarvion määrärahalisäyksiksi. Kansanedustaja Mika Kari (sd.) on tyytyväinen määrärahalisäyksiin, joita kohdentuu myös Hämeen alueelle.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

– Valtiovarainvaliokunta kohdensi määrärahalisäyksiä sekä Päijät-Hämeen että Kanta-Hämeen tieverkon parantamiseen. Saloistentien kunnostus Janakkalassa, VT 2:n parantaminen Humppilassa ja Mäntsäläntien liittymän siirtäminen Kärkölässä ovat kaikki tervetulleita ja tärkeitä panostuksia alueellemme, Kari kiittelee.

Päijät-Hämeen näkökulmasta Kari pitää Mäntsäläntien liittymän siirtämistä Koskisen Oy:n kohdalta tärkeänä panostuksena liikenneturvallisuuteen. Valtiovarainvaliokunta kohdensi 350 000 euroa liittymän siirtämiseen.

– Liittymä kytkeytyy tiiviisti Koskisen Oy:n merkittävään sahainvestointiin. Uusi liittymä parantaa turvallisuutta ja sujuvoittaa raskaan liikenteen kulkua alueelle. Esitimme jo aikaisemmin hanketta lisättäväksi talousarvioon yhteisellä talousarvioaloitteella kaikkien Hämeen vaalipiirin kansanedustajien voimin.

Hämeen alueelle kohdentuvat valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston alaiset määrärahalisäykset:

Mt 295 Mäntsäläntie, liittymän siirtäminen Koskisen Oy:n kohdalla, Kärkölä, 350 000 euroa.

Mt 13857 Saloistentien kunnostus, Janakkala, 400 000 euroa.

VT 2:n parantaminen välillä vt 9 – mt 232, Humppila, 600 000 euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n varapuheenjohtaja Mäkynen kokoomukselle: Sote-uudistuksen hylkääminen olisi vastuutonta23.1.2021 14:19:59 EETTiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen pitää vastuuttomana kokoomuksen tuoreeseen kuntavaaliohjelmaan sisältyvää näkemystä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen hylkäämisestä. Kokoomuksen mukaan sotea tulisi kehittää ”nykyjärjestelmän pohjalta”. Mäkynen muistuttaa, että näkemys eroaa radikaalisti siitä politiikasta, jota kokoomus on itse ajanut toimiessaan hallitusvastuussa.

SDP:n Kymäläinen: Muuntovirus tulee pysäyttää jo rajalle22.1.2021 07:30:00 EETTiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on huolissaan Venäjän rajaliikenteen ja pahenevan koronatilanteen Suomelle aiheuttamasta uhkasta. Koronatilanne Suomessa on tällä hetkellä Euroopan parhaimmistoa. Nykytilanteeseen ei kuitenkaan pidä tuudittautua, sillä naapurimaissamme tautitilanne vaikeutuu nopeasti. Erityisesti uutiset koronamuuntoviruksista tuovat esiin uhkakuvia. - Venäjän rajaliikenne on ehdottomasti saatava kuriin ja rajanylittäjät täytyy saada testeihin. Kiireellisin tehtävä virusmuunnoksen Suomeen leviämisen hidastamiseksi on rajoittaa nopeasti ja tehokkaasti matkailua ja parantaa rajojen terveysturvallisuutta. Muuntovirus tulee pysäyttää jo rajalle, Kymäläinen painottaa. Suomessakin on jo saatu esimakua muuntoviruksen voimasta. Eräässä tapauksessa Suomeen Isosta-Britanniasta palannut nuori ei noudattanut karanteeniohjeistuksia, vaan tapasi tuttaviaan Suomeen saavuttuaan. Tästä seuranneessa tartuntaketjussa on löydetty noin ko

SDP:n Kymäläinen: Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma lausunnoille21.1.2021 16:27:41 EETTiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö on tänään lähettänyt 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnoksen lausuntokierrokselle. Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja ja suunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) iloitsee asiasta. - On hienoa, että ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma etenee. Sen laatimisesta sovittiin jo viime vaalikaudella, ja parlamentaarinen ohjausryhmä on kokoontunut tiiviisti hankkeen asettamisesta lähtien vuonna 2019. Suunnitelmaa tarvitaan, jotta Suomen liikennejärjestelmää voidaan jatkossa kehittää aiempaa pitkäjänteisemmin ja tehokkaammin, huomioiden kaikki liikennemuodot ja alueet tasaveroisesti. Sen myötä voimme päästä siltarumpupolitiikasta eteenpäin, Kymäläinen toteaa. Lausunnoille lähtevässä suunnitelmaluonnoksessa linjataan siitä, miten liikenneverkostamme huolehditaan seuraavan 12 vuoden aikana. Suunnitelmaluonnoksessa esitetään toime

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme