SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kiljunen terveysjättien johtajien ulostulosta: ”Eikö ahneudelle ole mitään rajaa?”

Jaa

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen kummastelee yksityisten terveysyritysten johtajien sunnuntaista ulostuloa Helsingin Sanomissa sote-palveluiden rajoituslakien purkamisesta. Kiljunen pitää välttämättömänä, että kuntien sote-palveluiden hallitsemattomia ulkoistuksia hillitään myös hallituksen maakunta- ja sote-uudistuksen kaaduttua.

‒ Yksityisten terveysyritysten johtajien ulostulo on osoitus terveysjättien ahneudesta. Vähintä, miten niiden tulisi tehdä nyt, olisi saattaa oma palvelutuotanto sellaiseen kuntoon, että niihin voidaan luottaa. Vielä tuoreessa mielessä ovat vanhustenhoidon ongelmat, jotka ovat aiheutuneet harkitsemattomasta voitontavoittelusta ikäihmisten palveluissa. Hallituksen soten kaaduttua terveysjätit ovat nyt rientäneet vaatimaan itselleen lisää markkinoita hallituksen soten kaaduttua, Kiljunen toteaa.

Kiljunen korostaa, että hallituksen säätämiä kuntien sote-palveluiden ulkoistusten rajoituslakeja tarvitaan edelleen. Hän katsoo, että lait olisi syytä pitää voimassa ainakin, kunnes soten tulevaisuudesta saadaan selvyys viimeistään seuraavalla vaalikaudella uuden hallituksen toimesta.

‒ Muuttuneessa tilanteessa on huolehdittava siitä, että kunnat eivät tee lyhytnäköisiä ratkaisuja ulkoistuksiin ryhtymällä. Kyllä terveysjättien on nyt laitettava jäitä hattuun, kunnes epävarmuus sote-uudistuksen ympärillä saadaan hallituksen jäljiltä taas asettumaan, Kiljunen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Taavitsainen: Valtionyhtiö Posti tekee palkkahalpuutusretken Tallinnaan21.3.2019 14:42:50 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen pitää järkyttävänä valtionyhtiö Postin Virosta haettavaa palkkahalpuutusta. Postin tänään päättyneet yt-neuvottelut johtivat 59 työntekijän irtisanomiseen. Irtisanomiset koskivat hallinnollisia tehtäviä. Lisäksi työtehtäviä siirtyi Suomesta Tallinnaan. Siirtoja on julkisuudessa olleiden tietojen perusteella suunniteltu jo pidemmän aikaa.

SDP:n Haatainen: Eläkeläisten arjen parantaminen vaatii määrätietoisia toimenpiteitä21.3.2019 12:43:20 EETTiedote

- Monen eläkeläisen arki on kamppailua toimeentulon kanssa ja miten pienet tulot saa riittämään elämän välttämättömiin menoihin. SDP on sitoutunut pienituloisten eläkeläisten eläkkeiden korotukseen ja eläkeläisköyhyyden vähentämiseen. Tämän toteuttamiseksi olemme esittäneet useita toimenpiteitä, sanoi eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen Eläkeläisliittojen etujärjestö EETU ry:n paneelissa torstaina. - On ensiarvoisen tärkeää, että pienituloisten eläkeläisten käteen jäävää tuloa pystytään nostamaan. Siksi tarvitaan toimenpideohjelma, jolla nostetaan asteittain pienituloisten, alle 1400 euroa kuukaudessa ansaitsevien eläkeläisten ansioita 100 eurolla. Myös takuueläkkeen korottaminen tuo monille helpotusta tilanteeseen. - Sipilän hallitus on kurjistanut eläkeläisten tilannetta jatkamalla vuosi toisensa jälkeen kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien jäädytyksiä ja tekemällä tasoleikkauksen. Nämä on lopetettava ja indeksitarkistukset palautettava, vaati Haatainen. - Kun ihminen vanhen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme