SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kim Berg: Hallitus sai linjattua tärkeistä muutoksista hyvinvointialueiden rahoituslakiin

Jaa

Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Kim Berg kiittää hallitusta siitä, että yliopistollisia sairaaloita ylläpitävien hyvinvointialueiden lisärahoitusta ollaan edistämässä. Suomessa on viisi yliopistollista sairaalaa.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- On erittäin hyvä, että yliopistosairaaloille valmistellaan lisärahoitusta. Tämä auttaa turvaamaan tärkeää tutkimus- ja kehittämistoimintaa, jolla on valtava merkitys koko terveydenhuollolle esimerkiksi uusien, vaikuttavien hoitomuotojen löytämisessä, Berg sanoo.

Yliopistosairaaloiden lisärahoituksen toteuttamiseksi hyvinvointialueiden rahoituslakiin ollaan lisäämässä uutta rahoituksen määräytymistekijää vuodesta 2024 eteenpäin.

- Kyseessä olisi siis lisärahoitus sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä se ei vähentäisi hyvinvointialueiden muuta sote-rahoitusta. Uuden määräytymistekijän lisäämisellä saataisiin turvattua myös rahoituksen jatkuvuutta, kertoo Berg.

- Samalla kaikkien hyvinvointialueiden toiminnan järjestämiselle tuli hyviä uutisia, kun pysyvän siirtymätasauksen alarajaa esitetään muutettavaksi 50 euroon asukasta kohden. Myös meillä Pohjanmaan hyvinvointialueella päätös on keskeinen, koska aikaisempi rajasumma oli 100 euroa, Berg toteaa lopuksi.

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Sähköntuottajien voittoveron tuotto suunnattava sähkön käyttäjille2.12.2022 15:24:19 EET | Tiedote

- Energian voimakas hinnannousu on ajanut monet kotitaloudet vaikeaan tilanteeseen, mutta samalla se on tuonut monille energiayhtiöille kohtuuttomia voittoja. Tänään lausuntokierrokselle lähtenyt hallituksen esitys fossiilisten sähköntuottajien väliaikaisesta voittoverosta mahdollistaa näiden voittojen suuntaamisen kalliista energianhinnasta kärsivien kansalaisten auttamiseksi, sanovat SDP:n talousvaliokunnan kansanedustajat Matias Mäkynen, Hussein al-Taee, Raimo Piirainen ja Tuula Väätäinen.

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm: Ammattiin valmistuvien tietosuojakäytäntö ei lisää amisten arvostusta2.12.2022 11:03:48 EET | Tiedote

Ylioppilasjuhlat ovat pitkään olleet suuri, jopa yhteiskunnallinen juhlapäivä, siinä missä ammattiin valmistuvia on hädin tuskin noteerattu. Viime vuosina amisten arvostusta on yritetty nostaa esimerkiksi julkaisemalla ammattiin valmistuvien nimet samalla tavalla kuin ylioppilaiden nimet. Yleinen ammatillisten oppilaitosten tietosuojakäytäntö kuitenkin estää monen nimen julkaisemisen. Ammattiin valmistuvien nimien julkaisemisen tulisi olla yhtä helppoa kuin ylioppilaiden, sanoo kansanedustaja Niina Malm (sd).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme