SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kim Berg: Mielenterveyspalveluiden lisärahoitus edistää myös terapiatakuun toteutumista

Jaa

Lisätalousarviossa panostetaan mielenterveyspalveluiden parantamiseen 16 miljoonaa euroa. Mielenterveyspalveluihin panostaminen on tärkeä ja tervetullut vastaus koronaepidemian aiheuttamaan tarpeenkasvuun.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Lisätalousarviossa panostetaan mielenterveyspalveluiden parantamiseen 16 miljoonaa euroa. Mielenterveyspalveluihin panostaminen on tärkeä ja tervetullut vastaus koronaepidemian aiheuttamaan tarpeenkasvuun.

- Mielenterveyspalveluiden parantaminen on erityisen tärkeätä ja niiden merkittävyys on koronaepidemian myötä korostunut. 16 miljoonan euron lisärahoituksella voimme samalla vastata kasvaneeseen tarpeeseen ja samalla se tukee jo aloitettua työtä terapiatakuun toteutumiseen, osana hoitotakuuta, toteaa SDP:n kansanedustaja ja eduskunnan mielenterveyspoliittisen neuvottelukunnan ja nuorten mielenterveyden tukiryhmän jäsen Kim Berg.

Koronaepidemia on vaikuttanut merkittävästi lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointiin ja heidän palvelujen toteutumiseen. Mm. mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet ja kasvaneeseen palvelutarpeen kasvuun on vastattu lisärahoituksella.

- Hallitus on lisärahoituksella vastannut kiitettävästi näihin tarpeisiin. On ensisijaisen tärkeää, että lisäämme resursseja lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluihin, joihin korona on erityisesti kohdistunut, jatkaa Berg.

- Koronan myötä mielenterveys palveluiden tarve on lisääntynyt, sekä psykoterapiassa, että matalamman kynnyksen mielenterveyden hoidoissa. Ennaltaehkäisevä apu, kuten lyhytterapiahoito on erityisen tärkeätä pysyvien ongelmien ja pitkäaikaisen hoidon tarpeen ehkäisemiseksi, päättää Berg.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme