SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kim Berg mukana ulosoton väliaikaisiin joustoihin kannustavassa lakialoitteessa

Jaa

Jari Myllykosken (vas.) alulle laittamassa lakialoitteessa ehdotetaan muutoksia ulosottokaareen. Väliaikaiset muutokset olisivat tarpeellisia energiakriisin ja sen nostaman sähkön hinnan takia. Aloitteessa ovat mukana myös Antero Laukkanen (kd.), Arto Satonen (kok)., Rami Lehto (ps.), Joakim Strand (rkp.), Mikko Kärnä (kesk.) ja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.).

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Myös koronapandemian aikana ulosottokaareen tehtiin väliaikaisia joustoja, jotka tukivat ihmisten selviämästä poikkeuksellisessa ja vaikeassa tilanteessa. Tarvitsisimme nyt samanlaisia keinoja, sillä energiakriisi on vaikeuttanut monen taloudellista asemaa, kun sähkön hinta on pompannut pilviin. Siksi lähdin mukaan tähän tärkeään lakialoitteeseen, kansanedustaja Kim Berg kertoo.

Lakialoitteessa ehdotetaan mahdollisuutta ulosoton toimeenpanon lykkäämiseen, maksuaikojen pidentämiseen ja määräaikaiseen ulosoton keskeyttämiseen. Lain olisi tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian ja sen voimassaoloaika jatkuisi 31.12.2023 saakka.

- Meillä on jo monta hyvää toimenpidettä, joilla ihmisten tilannetta helpotetaan hintojen noustessa. Sähkötuki ja -vähennys, sähkön arvolisäveron alennus, erilaisiin tukiin tehtävät korotukset, muutamia mainitakseni. Lakialoitteessa esitetyt toimet olisivat tarpeellinen lisä joukkoon, sillä ne lisäisivät ulosottomenettelyn oikeudenmukaisuutta vaikeassa tilanteessa, Berg toteaa.

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme