SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kimmo Kiljunen: Hallitukselta tarpeellinen lisärahoitus kansalaisjärjestöjen työlle rauhan ja kansainvälisen yhteistyön edistämiseksi

Jaa

Kimmo Kiljunen: Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan tavoitteita tukevien kansalaisjärjestöjen merkitys suurempi kuin koskaan

Ulkoasianvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd) iloitsee hallituksen esittämästä lisärahoituksesta valtakunnallisten rauhantyön ja ulkoministeriön toimialan järjestöille. Hallitus esittää yhteensä 0,4 miljoonaa euron lisäystä järjestöjen yleisavustuksiin vuoden 2020 talousarvioon.  

—  Kansalaisjärjestöt tekevät arvokasta työtä rauhaa, kestävää kehitystä ja kansainvälistä yhteistyötä koskevan kansalaiskeskustelun ja asiantuntijuuden edistämiseksi. On tärkeää, että tämä työ tunnustetaan täysimääräisesti. Hienoa, että hallitus on osoittaa tukensa esittämällä lisärahoitusta, Kiljunen kiittelee.  

—  Nykypäivän pienevässä ja epävakaassa maailmassa moniäänisen keskustelun vaaliminen vaatii kunnon panostuksia myös Suomessa. Emme voi eristäytyä vaan meidän tulee rakentaa yhteistyön maailmaa, missä kansalaisyhteiskunnalla on oma tärkeä tehtävänsä, Kiljunen linjaa.

Avustukset kohdennetaan valtakunnallisille rauhantyötä tekeville ja ulkoministeriön toimialan kansalaisjärjestöille tavoitteenaan tukea ihmisoikeuksien toteutumista, demokratiaa ja sosiaalisesti kestävää yhteiskuntaa sekä kestävää kehitystä.

—  Kansalaisjärjestöjen toiminnan tukeminen toteuttaa hallitusohjelman lupausta Suomen kansainvälisestä roolista tasa-arvon, demokratian ja monenkeskisen yhteistyön puolesta. Meidän tulee ymmärtää esimerkiksi globaalin turvattomuuden ja muuttoliikkeiden keskinäisyhteys, ja olen varma, että hallituksen lisärahoitus vahvistaa järjestökentän ääntä tässä keskustelussa, Kiljunen painottaa.

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen on ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan jäsen sekä Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kristiina Salonen kiittää varhaiskasvatusmaksujen alentamisen kohdentumista pieni- ja keskituloisille28.9.2020 18:05:12 EESTTiedote

Hallitus kertoi tänään budjettiriihessä päätettyjen varhaiskasvatusmaksujen alentamisen kohdennuksista. SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitää alennusten kohdentumista etenkin pieni- ja keskituloisille onnistuneena ratkaisuna. - Varhaiskasvatusmaksujen alentaminen on tärkeä toimi hallitukselta, ja on hyvä, että kohdentumisessa painotettiin erityisesti pieni- ja keskituloisia perheitä. Nollamaksuluokan laajentaminen nostamalla maksujen tulorajoja on perusteltu ratkaisu. Kyse on tulorajojen noususta useilla sadoilla euroilla ja tuo monille pieni- ja keskituloisille perheille kaivattua taloudellista helpotusta, Salonen kiittää. - Lopputulos hyödyttää kaikkia lapsiperheitä. Tämä on hallitukselta tärkeä tulevaisuusteko, vahva satsaus lasten ja Suomen tulevaisuuteen. Salonen on muistuttanut jo aiemmin päivähoitomaksujen vaikutuksesta työn vastaanottamiseen. - Etenkin pienituloisten perheiden osalta päivähoitomaksut voivat pahimmassa tapauksessa haukata ison osan vanh

SDP:n Malm ja Salonen Raumalla: Teollisuuden tilannetta ja tukitoimia on katsottava kokonaisuutena26.9.2020 10:00:00 EESTTiedote

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm ja eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitävät Suomen teollisuuden haasteiden ratkaisemiseksi välttämättömänä, että teollisuuden tilaa ja tukitoimia katsotaan yhtenä kokonaisuutena. Malm vieraili lauantaina Raumalla, jossa hän tutustui yhdessä Salosen kanssa muun muassa Rauman sataman tilanteeseen.

SDP:n Gustafsson ehdottaa sähköpyörien verovähennysoikeutta seniorikansalaisille25.9.2020 15:08:36 EESTTiedote

Kansanedustaja Jukka Gustafsson on jättänyt kirjallisen kysymyksen sähköpyörien verovähennysoikeudesta valtionverotuksessa yli 65-vuotiaille seniorikansalaisille. Sähköpyörät ovat tulleet osaksi monen suomalaisen arkipäivää. Erilaisista fyysistä vaivoista ja vammoista kärsiville ihmisille sähköpyörä helpottaa liikkumista. Liikunta voi tulla tavaksi, jos valitsee lajin, josta pitää, väkisin ei mitään tule tehtyä pitkään. Pyöräily on mukavaa ja virkistävää, ja se parantaa kuntoa. Kuitenkin ikääntyessä ylämäet tuntuvat raskailta, mikä voi latistaa harrastuksen. Ikäihmisten liikunnalla voidaan hidastaa lihasvoiman vähenemistä/lihaskatoa, pitää yllä lihasvoimaa ja kestävyyttä ja lisätä hapenkulutusta eritoten kestävyysharjoittelulla, eli edistää hengitys- ja verenkiertoelimistösi aerobista kuntoa.

SDP:n Paula Werning: Kuntouttava työtoiminta parantaa henkilön elämänhallintaa25.9.2020 13:46:37 EESTTiedote

Kansanedustaja Paula Werning on tyytyväinen hallituksen päätökseen muuttaa kuntouttavan työtoiminnan pelisääntöjä. Tarkoituksena on tarkentaa kuntouttavan työtoiminnan järjestämistä ja tuottamista koskevaa sääntelyä. Lakiin on tarkoitus lisätä kuntouttavan työtoiminnan sisältöä koskeva säädös, jossa palveluiden sisällöksi määritellään henkilön elämänhallinnan ja työ- ja toimintakyvyn edistäminen. - Tämän säädöksen mukaan on tarkoitus tarkentaa kuntouttavan työtoiminnan kuntouksellista asemaa. Näin se kohdentuu henkilöille, jotka eivät kykene osallistumaan julkisiin TE-palveluihin tai työelämään, Werning sanoo. Työllisyyden kuntakokeilut tulevat tukemaan myös sitä, miten TE-palveluja voidaan kehittää edelleen vastaamaan paremmin niiden henkilöiden palvelutarpeita, jotka ovat heikommassa asemassa työmarkkinoihin. - Pidän tärkeänä, että kuntouttava työtoiminta on jatkossa laadukasta ja entistä asiakaslähtöisempää. Ongelmana on ollut se, että asiakkaan työkykyyn ja sosiaaliseen toimintakyk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme