SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kimmo Kiljunen: Lakimuutos olisi korjannut yksityisen pysäköinninvalvonnan ongelmia

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

SDP:n Kimmo Kiljunen jätti syyskaudella 2021 lakialoitteenpysäköinninvalvonnasta annetun lain muuttamisesta. Aloitteessa esitettiin pysäköinninvalvonnan rajaamista julkiseksi tehtäväksi. Yksityisessä pysäköinninvalvonnassa ilmenee toistuvasti ongelmia, eniten kansalaiset parjaavat kohtuullisuusharkinnan puutetta ja virheellisesti annettuja pysäköintisakkoja. Lakialoite sai poikkeuksellisen laajan tuen myös kansanedustajilta; senallekirjoitti 122 kansanedustajaa, Kiljunen kertoo. 

Eduskunnan lakivaliokunta käsitteli lakialoitetta ja lähettioikeusministeriölle kirjeen, jossa se totesi yksityisen pysäköinninvalvonnan olevan aihealueena tärkeä samoin kuin lakialoitteessa esitetyt näkökohdatkin. Edelleen lakivaliokunta katsoi, ettei yksityisen pysäköinninvalvonnan perustuminen vain oikeuskäytännöissä omaksuttuihin linjauksiin erityislainsäädäntöön sijasta ole selkeä toimintatapa. Kiljunen muistuttaa, että samaan viittaavat myös lukuisat yksityisten pysäköintiyritysten määräämistä virhemaksuista Kilpailu- ja kuluttajavirastoon tehdyt valitukset ja oikeusistuimiin viedyt riita-asiat.

Kiljunen penäsi kirjallisessa kysymyksessään kesäkuun 2022 alussa oikeusministeriltä toimia lakimuutoksen edistämiseksi. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) torjui lakimuutoksen toteamalla lyhyesti, että pysäköinninvalvontaa koskevaan lainsäädäntöön liittyviä säädöshankkeita ei ole vireillä oikeusministeriössä.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: Budjettiesityksellä tähdätään onnistuneeseen kotoutumiseen23.9.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan jäsen Piritta Rantanen osallistui eilen täysistunnossa keskusteluun budjetin sisäministeriön pääluokkaa koskevaan keskusteluun, jossa keskusteltiin myös ukrainalaisten kotoutumisen edistämisestä ja näkee, että budjettiin on saatu paljon sellaista rahoitusta, mikä auttaa Suomeen tulleiden ukrainalaisten tilannetta. Rantanen kertoo, miten merkityksellinen osa yhteisöä ukrainalaisista on kotikaupungissaan Jämsässä tullut, ja pitää esityksessä olevia asioita tärkeinä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme