SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kimmo Kiljunen rohkaisee pääministeriä nostamaan esiin Pohjois-Makedonian ja Albanian EU-jäsenyysneuvotteluiden aloittamisen

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

On kulunut kaksi vuotta siitä, kun komissio näytti vihreää valoa Pohjois-Makedonian ja Albanian jäsenyysneuvotteluiden aloittamiselle. Neuvotteluita ei ole kuitenkaan aloitettu, sillä Bulgaria vastustaa laajentumista prosessista riippumattomista syistä. Samoin Bosnia-Hertsegovina ja Kosovo ovat jumissa EU-jäsenyyshankkeensa kanssa ja Serbian ja Montenegron neuvottelujen eteneminen on pysähtynyt. Tyytymättömyys alueella kasvaa ja EU menettää uskottavuuttaan.

Eurooppalaiset sosialidemokraattiset parlamentaarikot kokoontuivat Sarajevossa 16.-18.6 tukeakseen EU:n laajentumista Länsi-Balkanille. Pääministeri Sanna Marin on vierailemassa alkuviikosta alueella. Kansanedustaja Kimmo Kiljunen vetoaa pääministeriin, että Suomen hallitus ilmaisee vahvan tukensa jäsenyysneuvotteluiden käynnistämiselle Pohjois-Makedonian ja Albanian kanssa. Olisi sääli, että Länsi-Balkanin maiden jo parikymmentä vuotta avoinna ollut EU -jäsenyysperspektiivi jäisi Ukrainan, Moldovan ja Georgia perustellun jäsenyyspyrkimyksen alle.”

On tärkeä muistuttaa Länsi-Balkanin maita siitä, että heillä on jäsenmaiden tuki takanaan. Tämä on tärkeää alueen vakauden ja laajemmin Euroopan turvallisuuskehityksen kannalta, Kiljunen muistuttaa.

Lisätietoja
Jelena Simic, hankevastaava, Kalevi Sorsa -säätiö jelena.simic@sorsafoundation.fi +358505529965
Kimmo Kiljunen kimmo.kiljunen@eduskunta.fi +358505113088

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Päihdeasiakkaat eivät tule autetuksi pelkästään terveydenhuollon toimin30.6.2022 14:53:32 EEST | Tiedote

- Kaikista tehokkainta päihdetyötä on ehkäisevä päihdetyö. Hyvä ehkäisevä päihdetyö tukee yksilöitä erilaisissa elämänvaiheissa. Päihdehoito ja -kuntoutus tulee järjestää yksilöllisesti ja esimerkiksi lääkkeettömät hoitomuodot ja tarpeeksi pitkät hoito- ja kuntoutusajat ovat monelle tärkeitä. Kaikilla on oltava yhtäläiset oikeudet saada asianmukaista ja juuri heille sopivaa hoitoa. Tärkeää on myös huomioida selkeämmin läheisten oikeus apuun ja tukeen, Mäkisalo-Ropponen toteaa. Hallituksen esityksen luonnoksen lausuntoaika päättyi 23.6.2022 ja esitys sai lukuisia lausuntoja, joissa vaadittiin asian korjaamista. Tätä vaativat erityisesti erilaiset sosiaalialan ja päihdetyön järjestöt, jotka olivat huolissaan sosiaalipalveluiden tulevaisuudesta osana kokonaisvaltaista päihdetyötä. - Uudistuksen tavoitteet ovat hyviä, mutta tällaisenaan lakiesitys voi viedä asioita jopa huonompaan suuntaan, sillä pelkästään terveydenhuollon toimin päihdeasiakkaat eivät tule autetuksi. Päihdetyön painopiste

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme