SDP:n Kumpula-Natri pitää vihreiden lokaa omaa pääministeriä kohtaan epäasiallisena

Jaa

Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri pitää vihreiden johtavien poliitikkojen pääministeri Marinia vastaan suunnattua lokakampanjaa epäasiallisena. Hän viittaa muun muassa kollegansa Ville Niinistön sosiaalisessa mediassa esittämään väitteeseen, jonka mukaan pääministeri ei olisi kansallisessa EU-edunvalvonnassa noudattanut hallituksen linjaa.

- Entisenä pääministerin erityisavustajana ja sittemmin kansanedustajana suuren valiokunnan puheenjohtajana toimineena tunnen erinomaisesti tavan, jolla Suomen EU-politiikan kannat muodostetaan. Hallitus, vihreät mukaan lukien, neuvottelee yhteisen linjan, joka tuodaan eduskuntaan suuren valiokunnan ja muiden valiokuntien käsiteltäväksi. Hallitus tai pääministeri ei siis koskaan esitä yhden puolueen kantaa, vaan aina hallituspuolueiden yhdessä sopiman linjan.

Kumpula-Natri pitääkin viime päivinä käytyä keskustelua erittäin kummallisena, koska vihreät ovat istuneet hallituksessa tekemässä juurikin näitä päätöksiä. Faktat puhuvat puolestaan.

EU:n taksonomia-asetuksesta on olemassa yksimielinen hallituksen E-kirje, josta hallituksen linjan voi tarkastaa: "Valtioneuvosto pääosin kannattaa teknisen asiantuntijatyöryhmän esityksiä. Valtioneuvostolla on kuitenkin huomioita seuraaviin teknisen asiantuntijatyöryhmän esityksiin teknisistä arviointikriteereistä."

- Hallituksen linjan mukaisen politiikan edistäminen ei siis ole ”luontovastaista politiikkaa” tai ”ympäristöreunaehdoista luopumista”, kuten Ville Niinistö väittää, vaan koherentin ja ymmärrettävän lainsäädännön vaatimista – ja täysin vihreiden kuittaaman linjan mukaista. On siis aivan selvää, että pääministeri Marin on edustanut Suomen kantaa tämän pohjalta.

Kumpula-Natrin mukaan kyse ei siten ole luonnosta tai EU-edunvalvonnasta. Kyse näyttää olevan puhtaasti tulevista kuntavaaleista ja vihreästä vaalikuumeesta.

- Marinin hallituksen valtava työtaakka hiilineutraalisuuden saavuttamisesta vuoteen 2035 mennessä ei onnistu ilman yhteistyökykyistä hallitusta. Suomi edustaa EU:ssa edistyksellistä ryhmää ilmasto- ja luontopolitiikassa. Pidän tärkeänä, että hallitus jatkaa yhtenä rintamana kestävän kehityksen politiikan edistämistä. Olen myös kokenut SDP:n ja vihreiden yhteistyön monissa ilmasto- ja ympäristöasioissa läheiseksi kuntatasolla ja EU:ssakin ja saman toivoisin jatkuvan kuntavaaleista huolimatta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Harrison
kotimaan avustaja
+358 45 3453922

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Miapetra Kumpula-Natri
Miapetra Kumpula-NatriTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Miapetra Kumpula-Natri

Euroopan parlamentti linjasi tekoälyn tulevaisuudesta3.5.2022 12:12:56 EEST | Tiedote

Euroopan parlamentin tekoälyä käsittelevän erityisvaliokunnan AIDA:n työ päättyi tänään. Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D) toimi valiokunnan varapuheenjohtajana koko valiokunnan työn ajan, kun valiokunta käsitteli tekoälyn tuomia yhteiskunnallisia muutoksia ja sääntelyhaasteita. Tänään parlamentin täysistunnossa hyväksyttiin valiokunnan loppuraportti, jossa luotiin pohja eurooppalaiselle tekoälyn kehitykselle.

Miapetra Kumpula-Natri: Selkeiden tavoitteiden asettaminen luo pitkäjänteisyyttä ja päämäärätietoisuutta teknologiapolitiikkaan2.4.2022 09:50:43 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto julkaisi eilen periaatepäätöksen teknologiapolitiikasta. Päätöksessä määritellään yhteiset tavoitteet, joihin Suomi sitoudutaan poikkihallinnollisesti sekä myös yli hallituskausien. Neljä keskeisintä tavoitetta ovat kansainvälisen houkuttelevuuden vahvistaminen, osaamisen kehittäminen, innovaatiomyönteinen julkinen sektori sekä edelläkävijyys uusien teknologioiden soveltamisessa. Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D) on seurannut vuosien ajan läheltä teknologiapolitiikan muotoutumista Euroopan tasolla. Tästä näkökulmasta Suomen uusi aloite on osa laajempaa, eurooppalaista digitaalista siirtymää ”Suomella on pitkä historia teknologiaosaajana. Kuitenkin, menneet voitot eivät riitä varmistamaan johtoasemaa myös tulevaisuudessa. Selkeiden tavoitteiden asettaminen luo pitkäjänteisyyttä ja päämäärätietoisuutta teknologiapolitiikkaan. Tässä uusi periaatepäätös on linjassa koko Euroopan unionin tulevaisuutta määrittävän digitaalisen siirtymän kanssa”, Kumpula-Natri t

Kohdennetun mainonnan rajoittaminen etenee EU:ssa - Lapsille kohdennettu mainonta kiellettiin kokonaan21.1.2022 09:58:22 EET | Tiedote

Euroopan parlamentti äänesti tänään torstaina digitaalisten palvelujen asetuksesta. Digitaalisten palvelujen asetus (”DSA”) luo pelisääntöjä alustoilla levitettävään sisältöön. Viime vuosina maailmalla on nähty huolestuttavia esimerkkejä siitä, miten vihapuhe ja väärennetyt tuotteet ovat nousseet ongelmaksi alustoille siirtyneessä arjessamme. Myös alustojen sisältöä järjestävien ja ohjaavien algoritmien merkitys on noussut julkiseen keskusteluun. Näistä viimeisimpänä esimerkkinä ovat viime syksynä laajasti uutisoitu Facebookin entisen työntekijän Frances Haugenin paljastukset. Hänen toimittamansa dokumentit osoittivat, että yritysten omat keinot eivät ole olleet riittäviä. Tarvitaan yhteisiä pelisääntöjä. ”Digitaalisten palvelujen asetus antaa kansalaisille mahdollisuuden korjata digitaalisen maailman valuvikoja. Meidän ei tule vain passiivisesti sopeutua nopeaan muutokseen. Digitaalisen maailman pelisääntöjä voi ja pitää ohjata”, toteaa Miapetra Kumpula-Natri (S&D). ”Digitaalisten pal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme