SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kvarnström: Taksien saatavuutta pitää parantaa - päivystysvelvollisuuden palauttamista harkittava

Jaa
Pääministeri Marinin hallitus on tehnyt tällä vaalikaudella useita korjauksia taksiliikennelainsäädäntöön, mutta lisää parannuksia tarvitaan, vaatii eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Johan Kvarnström (SDP). Yksi kaikkein tärkeimmistä korjattavista on taksien saatavuuden turvaaminen.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Kuluneen kauden aikana on parannettu hinnoittelun läpinäkyvyyttä ja turvallisuutta sekä torjuttu harmaaseen talouteen liittyviä epäkohtia taksiliikenteessä. Taksien saatavuudessa on kuitenkin edelleen suuria ongelmia. Suurkaupunkien keskustojen ulkopuolella ei voi luottaa taksin saamiseen iltaisin ja viikonloppuisin. Joskus on mahdollista saada taksi, kunhan tietää, kenelle soittaa lauantai-iltana Karjaalla tai tiistai-iltana Tenholassa, mutta järjestelmän on oltava luotettavampi ja kattavampi, Johan Kvarnström painottaa.

Kvarnström korostaa, että liikenne- ja viestintävaliokunta totesi tällä kaudella selvityksessään, että hallituksen tulisi selvittää ja toteuttaa tarvittavat lainsäädännölliset muutokset taksipalvelujen saatavuuden parantamiseksi eri alueilla.

- Taksimarkkinoiden avautumisen jälkeen ei ole yleisesti ottaen paluuta vanhaan, mutta nyt tarvitsemme erilaisia vaihtoehtoja taksien saatavuuden turvaamiseksi. Ellei muuta toimivaa keinoa löydetä, tulee päivystysvelvollisuus ottaa uudelleen käyttöön alueilla, joilla taksin saaminen on epävarmaa, Kvarnström ehdottaa.

Toinen merkittävä liikenne- ja viestintävaliokunnan esiin nostama näkökohta koskee erilaista julkista tukea saavia takseja.

- Nykytilanteessa aivan liian monet ihmiset ovat usein pettyneitä ja turhautuneita siihen, että he toimivat oikein ja ohjeiden mukaan tilatessaan taksin, mutta eivät silti ehdi ajoissa esimerkiksi terveydenhoitoon. Tämä ei ole yritysten tai kuljettajien vika, vaan järjestelmän virhe, joka valtion on pikaisesti korjattava osittain yhdessä hyvinvointialueiden kanssa, Kvarnström sanoo.

-Emme voi vain seurata sivusta ja hyväksyä nykyistä menoa. Lainaan Olof Palmen sanomaa: ”Yhteiskunta on ihmisen työtä. Jos jokin on vialla, voimme muuttaa sen.”

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

SDP:n Eloranta: Kansalaisopistoilta leikkaaminen vähentäisi työttömien mahdollisuuksia laajentaa osaamistaan23.5.2023 15:16:16 EEST | Tiedote

STT:n tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa pöydällä olisi myös merkittäviä, 20-70 miljoonan euron, leikkauksia kansanopistojen, kansalaisopistojen ja kesäyliopistojen valtiontukeen. SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta pitää mahdollisia leikkauksia erittäin haitallisina erityisesti jatkuvan oppimisen näkökulmasta. Eloranta korostaa kansalaisopistojen tarjoamien monipuolisten kurssien merkitystä erityisesti työikäisten osaamisen kehittämisen kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme