SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Hallituksen lisätalousarvio turvaa joukkoliikennettä korona-aikaan

Jaa

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen hallituksen päätöksestä tukea koronakriisistä kärsineitä joukkoliikenteen toimijoita. Hallitus päätti tänään neuvotteluissaan merkittävistä uusista liikennepanostuksista seitsemännessä lisätalousarviossa vuodelle 2020.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Hallitus esittää julkisen henkilöliikenteen palvelujen ostoon ja kehittämiseen 100 miljoonan euron lisämäärärahaa vuodelle 2020 joukkoliikenteen toiminnan elvyttämiseksi ja kestäväksi kehittämiseksi. Lisäksi samalle momentille myönnetään 11 miljoonan euron lisämääräraha junaliikenteen ostoihin, jotta VR:n osto- ja velvoiteliikenteen jatkuminen voidaan turvata kysynnän vähenemisestä huolimatta.

– Joukkoliikenteelle myönnettiin kesäkuussa vuoden 2020 neljännessä lisätalousarviossa 100 miljoonan euron tuki, joka aiempien arvioiden mukaan korvaa alle puolet koronan aiheuttamista lipputulomenetyksistä. Nykyisten arvioiden mukaan lipputulomenetykset tältä vuodelta ovat vielä odotettuakin suuremmat, joten on tärkeää, että joukkoliikenteen toimintaedellytykset turvataan valtion rahoitusosuutta kasvattamalla sekä elvyttävillä kehittämistoimenpiteillä. Koronatilanteen vuoksi olen ollut erittäin huolissani siitä, millaiseen kurimukseen joukkoliikenteen toimijat ovat joutuneet. Kaikki toimet, joilla joukkoliikenteen toimintaa elvytetään, ovat tarpeellisia. Tämä on tärkeää myös hallituksen ilmastotoimien kannalta, Kymäläinen painottaa.

Joukko- ja junaliikenteen turvaamisen lisäksi lisätalousarviossa päätettiin kolmesta uudesta tiehankkeesta: vt 5 Hurus—Hietanen -tieosuuden kehittämiselle ehdotetaan 7 miljoonan euron valtuutta ja 400 000 euron määrärahaa, E18 Raisio—Naantali tiesuunnitteluun 4,2 miljoonan euron valtuutta ja 200 000 euron määrärahaa ja Parikkalan raja-aseman tiesuunnitteluun 150 000 euroa.

– Eteläkarjalaisena kansanedustajana olen erittäin ilahtunut Parikkalan raja-aseman tiesuunnittelun sisältymisestä lisätalousarvioon. Hanketta on maakunnassa odotettu pitkään, joten on hienoa, että se aloitetaan tiesuunnitelmalla, ja hallituksen syksyllä 2019 tekemän periaatepäätöksen mukaisesti Parikkalan nykyisen rajanylityspaikan avaamiseen kansainväliselle liikenteelle valmistaudutaan, Kymäläinen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Niina Malm: Itärajan koronarekkaralli kuriin25.11.2020 12:38:26 EETTiedote

Sdp:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Niina Malm ehdottaa, että Venäjältä leviävää koronavirusta voitaisiin osaltaan ehkäistä suitsimalla itärajan rekkaliikennettä. Yhtenä osaratkaisuna virustorjunnassa Suomi voisi Malmin mukaan EU:n ulkorajamaana ryhtyä irtautumaan kotimaan kuljetusalan markkinoita sotkevasta kabotaasiliikenteestä eli tavarankuljetuksesta maiden välillä Venäjälle rekisteröidyillä rekoilla.

SDP:n Kimmo Kiljunen ajaa lakialoitteella kansalaisaloitemenettelyn parantamista25.11.2020 11:04:25 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljusen tänään 25.11. eduskunnan lähetekeskustelussa oleva lakialoite tähtää kansalaisaloitelain 5 §:n 2 momentin muuttamiseen. Kiljunen esittää, että nykyisen kansalaisaloitemenettelyn rinnalle luodaan menettely, jossa 10 000 allekirjoitusta kerännyt kansalaisaloite käsitellään samalla tavalla kuin kansanedustajan tekemä kirjallinen kysymys. - Kansalaisaloitteet otettiin käyttöön 2012, koska niiden nähtiin edistävän kansalaisten äänen tulemista kuulluksi ja osaksi päätöksentekoa. Myös kansalaiset ovat suhtautuneet positiivisesti kansalaisaloitteiden myötä auenneeseen vaikuttamismahdollisuuteen. Tästä huolimatta aloitemenettely on jäänyt tehottomaksi keinoksi lainsäädännössä, kun vain muutama aloite on johtanut lakimuutokseen. Rinnakkaismenettely takaisi sen, että aloitteentekijät saisivat ehdotukseensa vähintäänkin vastauksen ministeriltä, Kiljunen tähdentää. Lisäksi lakialoitteessa esitetään kansalaisaloitteen allekirjoitusten keräysajan pidentämistä 12 ku

SDP:n Kvarnström: Meidän on tehtävä enemmän naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi25.11.2020 08:30:00 EETTiedote

Naisiin kohdistuva väkivalta on valtava yhteiskunnallinen ongelma, yksi Suomen suurimmista. Siitä huolimatta, että jokaisella on oikeus turvallisuuteen, näin ei tällä hetkellä ole. Vaikka jo useiden vuosien ajan on tehty paljon työtä, Istanbulin sopimuksen tavoitteet on saavutettava nopeammin ja perusongelmien juurisyihin on puututtava, vaatii kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme