SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Itärata etenee viimein

Jaa

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) iloitsee tänään julkaistusta talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätöksestä puoltaa uuden itäisen raideliikenneinvestoinnin edistämistä liikenne- ja viestintäministeriön esittämän Lentorata–Porvoo–Kouvola -raidelinjauksen pohjalta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Tämä on merkittävä voitto koko Itä-Suomelle ja lähtölaukaus sen elinvoiman edistämiselle. Itäradan vaikutusalueen maakunnilla on selkeä tahtotila hankkeen käynnistämiseksi. Itäradan vaikutusalueeseen kuuluu seitsemän maakuntaa, 16 kaupunkia, lähes kaksi miljoonaa ihmistä sekä 850 000 työpaikkaa, joten kyseessä on kiistatta merkittävä hanke, Kymäläinen toteaa.

Seuraavaksi liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätöksen mukaisesti neuvottelut kuntien kanssa Itärata-hankeyhtiön perustamisesta ja osapuolten rahoitusosuuksista samaan tapaan kuin meneteltiin Turun tunnin junan ja Suomi-radan yhteydessä.

- Itäradalla olisi merkittäviä vaikutuksia koko alueen talouskehityksen ja työllisyyden kannalta. Nopeammat junayhteydet näkyisivät paitsi henkilöliikenteessä ja matkustuksessa myös yritysten investointipäätöksissä. Hankkeen eteneminen on merkki siitä, että Itä-Suomea kehitetään tasaveroisesti Länsi-Suomen kanssa, Kymäläinen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Demarit panostavat lähijunaliikenteeseen7.3.2021 15:20:41 EETTiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kummeksuu kuvaa, jonka vihreät haluavat antaa lähijunaliikenteen kehittämisestä. Kymäläinen viittaa Turun Sanomien uutiseen (7.3.), jossa vihreiden varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio (vihr.) vaatii jo toistamiseen SDP:n ministereitä puuttumaan VR:n kaluston kierrätykseen. Kymäläisen mukaan vaikuttaa siltä, että vihreät yrittävät kuntavaalien alla hämärtää SDP:n ansioita raideliikenteen edistämisessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme