SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Jakeluvelvoitteen väliaikainen alentaminen etenee

Jaa

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen siihen, että korkeisiin polttoainehintoihin vastaamiseksi on viimein päätetty tarttua keinoon, joka toivon mukaan auttaa kaikkia autoilijoita. Hallituksen varautumisen ministerityöryhmä päätti tänään kokouksessaan jakeluvelvoitteen tilapäisestä alentamisesta 7,5 prosentilla vuosina 2022–2023. Lakimuutos asiasta pyritään tekemään mahdollisimman pian.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Jakeluvelvoitteen väliaikainen alentaminen on keinona oikeudenmukainen, sillä sen aiheuttama pumppuhintojen aleneminen näkyy kaikille tankkaajille. Tällä päätöksellä pystytäänkin auttamaan niin kuljetusalaa kuin tavallista kansalaistakin. Ukrainan sodan myötä näkemämme hintojen nousu on ollut raju, ja on selvää, että meidän pitää tehdä päätöksiä, joilla voidaan auttaa ihmisiä tämän akuutin kriisin yli. Tämä väliaikainen ratkaisu ei myöskään poista meidän pidemmän aikavälin ilmastotavoitteitamme, Kymäläinen toteaa.

Varautumisen ministerityöryhmä linjasi tänään useista toimenpiteistä vihreän siirtymän ja investointien vauhdittamiseen sekä Suomen omavaraisuuden ja huoltovarmuuden vahvistamiseen. Toimenpidevalikoimaan sisältyi monia positiivisia uutisia myös liikennesektorin investoinneille ja fossiilittoman liikenteen tiekartan toimenpiteiden toteuttamiseen.

- Erityisesti huoltovarmuuden näkökulmasta meidän tulee panostaa kohtuuhintaisen energian tuotantoon ja Venäjän fossiilisesta energiasta irtautumiseen. Siksi näen hyvänä, että tässä akuutissa tilanteessa panostetaan myös esimerkiksi kotimaisen puun saatavuuteen muun muassa yksityisteiden ja siltojen kuntokartoitusten ja kunnossapidon muodossa. Tärkeää onkin, että yksityisteiden korjaamiseen panostetaan 10 miljoonan euron lisämääräraha. Erityisesti kuluva talvi on ollut tiestölle kuluttava, ja yksityistiet ovat tärkeä osa puunkuljetusten logistiikkaketjua metsistä tehtaille, Kymäläinen huomauttaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Pandemian aiheuttamaa oppimisvajetta on paikattava poliittisin toimin vielä pitkään25.5.2022 14:31:11 EEST | Tiedote

Kansanedustaja ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitää hallituksen lisätalousarviossa esitettyä 120 miljoonan tukipakettia lapsille ja nuorille välttämättömänä korona-ajan oppimisvajeen paikkaamiseksi. Lapsiasiavaltuutetun kertomus koronavuodesta 2021 alleviivaa pandemian kasvattaneen lasten eriarvoisuutta. Erityisesti mahdollisuudet etäopetuksessa menestymiseen ovat vaihdelleen lasten ja nuorten välillä merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme