SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Kohti kestävää, tehokasta ja saavutettavuuden takaavaa liikennejärjestelmää

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) pitää valtioneuvoston selontekoa valtakunnallisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta vuosille 2021–2032 Sanna Marinin (sd.) hallituksen merkittävimpänä liikennepoliittisena saavutuksena. Selonteon lähetekeskustelu käydään tänään eduskunnan täysistunnossa.

- Nyt todella tehdään historiaa. Tätä pitkän aikavälin suunnitelmaa, jossa huomioidaan koko Suomi kaikkine liikennemuotoineen, on toivottu jo kauan. Nyt meillä on viimein käsillä avaimet siihen, miten alueiden saavutettavuutta parannetaan, resursseja hyödynnetään tehokkaasti ja liikennejärjestelmästä tehdään aiempaa kestävämpi. Samalla on luotu näkymä korjausvelan vähentämiseen sekä EU-rahoituksen täysimääräiseen hyödyntämiseen Suomen liikennehankkeisiin, Kymäläinen hehkuttaa.

Suunnitelman valmistelua ohjanneen parlamentaarisen ryhmän varapuheenjohtajana toiminut Kymäläinen haluaa kiittää kaikkia ohjausryhmän jäseniä sekä muita valmisteluun osallistuneita tahoja. Vahva yhteinen tahtotila Suomen liikennejärjestelmän kehittämiseksi onkin leimannut suunnitelman valmistelua.

- On tärkeää, että meidän kaikkien kannalta keskeisestä infrasta pidetään huolta ja sitä kehitetään aiempaa toimivammaksi. Erityisen tärkeänä pidän suunnitelman linjausta perusväylänpidon rahoituksen nostamisesta vielä tämänkin hallituksen tekemää korotusta korkeammalle tasolle vuodesta 2025 alkaen. Samoin on keskeistä, että yhtenä suunnitelman keskeisenä teemana on liikenneturvallisuuden parantaminen ja etenkin liikennekuolemien ja vakavien onnettomuuksien poistaminen Suomesta, Kymäläinen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme