SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Liikenneratkaisut avainasemassa kasvukeskusten menestymisessä

Jaa

”Panostukset Kaakkois-Suomen liikenneverkostoihin ovat koko Itä-Suomen etu”, totesi liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläinen.

Kymäläinen osallistui SuomiAreenassa Kouvolan kaupungin järjestämään keskustelutilaisuuteen ”120 km/h seinään – Rakennemuutoksesta nousseen Kouvolan tarina”. Keskustelussa pohdittiin sitä, miten elämiseen liittyvät ratkaisut, kaupunkien välinen yhteistyö ja valtion tuki yhdessä muodostavat kaupunkien kasvualustan.

Syntyvyyden lasku ja väestön ikääntyminen ovat maalanneet monissa kunnissa synkkiä varjoja horisonttiin.

- Vaikka realiteetit tiedetään, kasvunpaikkoja täytyy aktiivisesti hakea. Yritykset luovat asuinpaikkaansa valitseville opiskelijoille ja perheestä haaveileville nuorille ne tulevaisuuden kiinnittymisen paikat, Kymäläinen huomauttaa.

Ilman rohkeita kokeiluja ja avoimuutta, menestystarinoita ei saavuteta.

- Kouvola edustaa esimerkkiä Kaakkois-Suomen kaupungista, jossa alueen vahvuudet on valjastettu viisaasti käyttöön kiinnittyen kysyntävetoisiin aloihin. Kouvola on onnistunut yhdistämään toimivan arjen ja elinkeinoelämän niin asukkaiden kuin yritysten hyväksi, Kymäläinen sanoo.

- Kouvolalla on tarjota pääkaupunkia edullisempaa asumista monipuolisten harrastusmahdollisuuksien ohella. Jos työmatkayhteydet raiteilla nopeutuvat, tämä tulee vähentämään pääkaupunkiseudulle pakkautuvaa muuttoliikettä. Nopeiden junayhteyksien rakentamisella voi siis olla mittavia vaikutuksia alueiden elinvoimaisuuden säilyttämisessä.

- Kaupungeilla on myös ratkaiseva rooli ilmastonmuutoksen torjumisessa. Ne, jotka osaavat hyödyntää kestävän kehityksen mahdollisuudet, tulevat pärjäämään kansainvälisessä kilpailussa, muistuttaa Kymäläinen.

Laajaa kiistelyä on käyty siitä, kumpi Itäisen Suomen hankkeista tulisi käynnistää ensin – Porvoosta Kouvolaan kulkeva Itärata vai Porvoon kautta Kotkaan kulkeva itäinen rantarata?

- Ottamatta kantaa järjestykseen, on tärkeää, että Itäradan suunnittelu käynnistetään jo nyt. Yhteisen tahtotilan löytyminen on keskeistä esimerkiksi kaavoituksen osalta, joka taas mahdollistaa itse hankkeen toteuttamisen.

- Tärkeintä on, että isoja investointeja kohdennetaan tasapuolisesti ympäri maan. 12-vuotisessa valtakunnallisessa liikennejärjestelmäsuunnitelmassa hankkeita viedään koko Suomen osalta niin, että elinkeinoelämän ja ihmisten tarpeet turvataan, Kymäläinen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Eduskunnassa keskustelualoite vammaisten oikeuksien sopimuksesta13.12.2019 12:06:46 EETTiedote

Eduskunnan vammaisasian yhteistyöryhmä (VAMYT) on jättänyt keskustelualoitteen puhemiehistölle YK:n vammaisten oikeuksien sopimuksen toteutumisesta Suomessa. Aloitteen on allekirjoittanut kaikkiaan 125 kansanedustajaa kaikista puolueista, mikä osoittaa, että keskustelulle on selkeää tarvetta. ”Eduskunta on oikea paikka keskustella vammaisten oikeuksien sopimuksen toteutumisesta, sillä viesti asian tärkeydestä on lähdettävä täältä. Esimerkiksi Vammaisfoorumi on selvittänyt kyselytutkimuksella miten vammaisten oikeudet toteutuvat Suomessa. Kyselyn tulokset kertovat karulla tavalla, että vammaisten ihmisten oikeudet toteutuvat sopimuksesta huolimatta huonosti tai erittäin huonosti.” sanoo VAMYT-ryhmän puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmä on vuodesta 1999 saakka toiminut puoluerajat ylittävä ryhmä, joka toimii vammaisten osallisuuden, työllisyyden, vammaispalvelujen sekä esteettömän ympäristön puolesta. VAMYT-johtoryhmässä on jäseniä kaikista edusk

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen on tyytyväinen Hämeen alueen liikennehankkeiden ja opiskelijoiden terveydenhuollon lisärahoitukseen talousarvioesityksessä12.12.2019 17:14:53 EETTiedote

Hämeen alueelle tärkeisiin liikennehankkeisiin kohdennettiin eduskuntakäsittelyn aikana yhteensä miljoona euroa lisärahoitusta. Rahoituksella parannetaan liikenneturvallisuutta ja helpotetaan ihmisten liikkumista. Humppilan valtatie 2:n aloittamiseen varataan 400 000 euroa. Valtatie kuuluu EU:n TEN-T kattavaan verkkoon ja sillä on merkittävä rooli sekä henkilö- että raskaan liikenteen reittinä valtakunnallisesti. Lisäksi Rantasalmi, Pyhäniemi – Hollola välisen kevyenliikenteen väylän rakentamisiin varataan 600 000 euroa. Ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden terveydenhuolto laitetaan nyt kuntoon. Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön opiskelijaterveydenhuolto laajennetaan koskemaan ammattikorkeakouluopiskelijoita. Hämeen kannalta tärkeää uudistusta vauhditetaan 1,4 miljoonan euron lisämäärärahalla. Hallitusohjelman linjaukset liikenneverkon sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä alkavat nyt näkyä, toteaa valiokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme