SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Taksilain korjaaminen etenee

Jaa

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen siihen, että liikenne- ja viestintävaliokunta on tänään saanut päätökseen taksilainsäädännön korjaussarjan valiokuntakäsittelyn. Taksiliikennettä koskevan lainsäädännön muuttamiseen tähtäävä mietintö hyväksyttiin tänään valiokunnan kokouksessa. Seuraavaksi asia etenee eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- On hienoa, että iso työ valiokunnassa on saatu päätökseen. Tällä esityksellä korjataan useita taksitoiminnassa viime kaudella toteutetun taksiuudistuksen jälkeen havaittuja epäkohtia. Nyt valmistuneen mietinnön myötä taksiliikenteen sääntelyyn saadaan pian merkittäviä parannuksia ja niin asiakkaiden kuin taksitoimijoidenkin luottamusta taksialaan pystytään palauttamaan, Kymäläinen hehkuttaa.

Hallituksen esitys taksiliikennettä koskevan lainsäädännön muuttamiseksi annettiin lokakuussa 2020. Hallitusohjelman mukaisesti esityksen tavoitteena on parantaa erityisesti taksitoiminnan turvallisuutta, harmaan talouden torjuntaa, hinnoittelun läpinäkyvyyttä sekä taksien saatavuutta.

- Kuten jo aiemmin oli tiedossa, taksiuudistusta edeltävään tilanteeseen ei ole enää mahdollista päästä, kun taksimarkkinat on kertaalleen avattu. Liikenne- ja viestintävaliokunta kuitenkin toivoo, että nyt kun työ taksilainsäädännön korjaamiseksi on alkanut, tätä hyvää esitystä pidetään ensimmäisenä korjaussarjana ja uudistustyö jatkuu. Erityisesti toivomme, että myös esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriössä tartutaan tarmokkaasti toimeen julkisesti tuettujen kuljetusten toteuttamista koskevan lainsäädännön uudistamiseksi. Niillä on keskeinen rooli taksipalvelujen yleisen saatavuuden ja taksialan taloudellisten toimintaedellytysten kannalta. Liikenne- ja viestintävaliokunta on valmis olemaan myös jatkossa aktiivisesti mukana taksiliikennettä koskevan lainsäädännön uudistamisessa, Kymäläinen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Heidi Viljanen: Korona on osoittanut julkisen hallinnon kehittämistarpeet 9.4.2021 12:14:23 EEST | Tiedote

Vahva ja laaja julkinen hallinto on tärkeä osa pohjoismaista hyvinvointivaltiota. Vaikka meillä Suomessa on monilla mittareilla mitattuna erittäin hyvä julkinen hallinto, on koronakriisi kuitenkin osoittanut siinä kipukohtia. SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen näkee, että julkisen hallinnon tulee toimia tulevaisuudessa entistä saumattomammin yhteistyössä, kansalaisten hyväksi. - Nykytilanteessa julkisen hallinnon hajanaisuus ja siilomaisuus haittaa eri toimijoiden avointa yhteistyötä ja yhteisten päämäärien laatimista. Kun rakenteet ovat tällaiset, on myös kansalaisten vaikea saada parasta mahdollista palvelua, Viljanen sanoo. Viljanen toteaakin, että julkisen hallinnon kokonaisvaltainen kehittäminen on tärkeä teko tulevaisuuden hyvien palvelujen turvaamiseksi. Hyvä julkinen hallinto on parhaimmillaan, kun se toimii saumattomasti yhteen ja pystyy toimimaan myös kriisiaikoina vaikuttavasti ja tehokkaasti. Koronan myötä myös etäratkaisujen tarve on tullut näkyväksi. Digitalisaatio eteni

VR:n palvelutaso turvattava myös Itä- ja Kaakkois-Suomessa9.4.2021 10:38:00 EEST | Tiedote

- VR käyttää koronakriisiä tekosyynä keskittäessään johdonmukaisesti palveluitaan pääkaupunkiseudulle. Heikennykset koskevat erityisesti junahenkilöstöä ja nyt YT-menettelyn kohteena ovat konduktöörit. Supistamistoimet kohdentuvat pääosin Itä- ja Kaakkois-Suomeen, sanovat liikenne- ja viestintävaliokunnan SDP:n kansanedustajat Paula Werning ja Seppo Eskelinen. Jo aiemmin tehdyillä päätöksillä rautatieliikenteen ohjaus Joensuussa ja Vainikkalassa lopetettiin ja henkilöstölle annettiin mahdollisuus siirtyä Kouvolaan. Myös Kouvolan ohjauskeskuksen toimintaa suunniteltiin keskitettäväksi pääkaupunkiseudulle. Uusimpana toimenpiteenä yhtiö ilmoitti käynnistävänsä YT-neuvottelut konduktöörien Kouvolan työpisteen lakkauttamisesta. Esitys koskettaa 27 työntekijää ja eipä yllättäisi sekään, jos seuraava siirto koskisi Joensuun 13 työntekijän työpistettä. Neuvottelujen tavoitteena on työntekijöiden siirto Etelä-Suomeen lähiliikenteen palveluihin. - Näillä toimilla heikennetään huomattavasti junal

SDP:n Kvarnström: Kierrätettävyyden lisääminen tärkeää uudessa jätelaissa9.4.2021 07:53:00 EEST | Tiedote

Eduskunta alkaa tällä viikolla käsittelemään ehdotusta uudeksi jätehuoltoa koskevaksi lainsäädännöksi. Myös ympäristövaliokunnassa aloitetaan tänään alan asiantuntijoiden kuulemiset. Kansanedustaja Johan Kvarnströmin pitää ehdotusta on kompromissina, jota voi olla tarpeen vielä viimeistellä. Kvarnström on kuitenkin tyytyväinen muutoksiin, jotka parantavat jätteiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme