SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Valtionavustuksista tärkeää vauhditusta liikennehankkeille Etelä-Karjalassa

Jaa
Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) ilahtui Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin jakamista valtionavustuksista, joista saatiin tärkeää rahoitusta myös Etelä-Karjalaan. Traficom tiedotti tänään myöntäneensä yhteensä 1,5 miljoonaa euroa valtionavustuksia liikkumisen ohjauksen ja liikenneturvallisuuden hankkeisiin sekä kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmiin eri puolille Suomea.
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Valtionavustukset ovat alueille ja kunnille tärkeitä, jotta saadaan liikkeelle pieniä, kestävää liikkumista sekä liikenneturvallisuutta edistäviä hankkeita. Siksi olenkin erittäin iloinen, että valtionavustusta Etelä-Karjalassa saivat liikkumisen ohjauksen kategoriassa Lappeenrannan kaupunki sekä kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmasta Imatran kaupunki ja Taipalsaaren kunta. Yhteensä nämä kolme hanketta saivat noin 90 000 euron avustukset. Avustuksilla tuetaan Lappeenrannassa tehtävää selvitystä liittyen kestävän liikkumisen ohjaamiseen infrahankkeiden aikana, Imatran kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmaa sekä Länsi-Saimaan kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmaa, Kymäläinen kertoo.

Traficomin jakamien valtionavustuksien tavoitteena on vaikuttaa ihmisten kulkutapavalintoihin, tukea kestävää liikkumista ja edistää paikallisen liikenneturvallisuustyön kehittymistä. Vuodelle 2023 avustuksia myönnettiin liikkumisen ohjauksen ja liikenneturvallisuuden hankkeisiin sekä kuntakohtaisiin kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmiin yhteensä 46 hankkeelle.

- Pidän tärkeänä, että valtio osaltaan tukee kuntien halua kehittää entistä parempia, kestävämpiä ja turvallisempia liikkumisen muotoja. Tämänkaltaiset hankkeet edistävät niin ihmisten hyvinvointia ja kansanterveyttä, ilmastotoimia kuin liikenneturvallisuuttakin, joten ne ovat meidän kaikkien etu, Kymäläinen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: Elintarviketuotannon ketjussa tarvitaan korjausliikkeitä29.3.2023 10:50:33 EEST | Tiedote

Maataloustuottajien työstään saamat tulot ovat laskeneet koko 2000-luvun. Tämä selviää vastikään julkaistusta maatalouden tulos- ja kehitysnäkymien arviointiryhmän raportista. Hallituksen asettamassa ryhmässä on ollut edustus kaikista eduskuntapuolueista. Työryhmän jäsenenä ollut SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen peräänkuuluttaa toimia, joilla koko elintarvikeketju saadaan toimimaan oikeudenmukaisemmin, alkutuottajat huomioiden.

Kuntaministeri Sirpa Paatero iloitsee Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueiden lisärahoituksesta27.3.2023 12:57:40 EEST | Tiedote

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) pitää hyvinvointialueille viime viikolla myönnettyä lisärahoitusta erittäin tarpeellisena. Hallitus myönsi hyvinvointialueiden vakiinnuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen yhteensä 350 miljoonaa euroa. Kymenlaakson ja Etelä-Savon hyvinvointialueet saivat molemmat noin 11 miljoonaa euroa lisärahoitusta ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue noin 9 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme